ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (75 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ)

 

Κυριακάτικη ανάρτηση από τον ΑΣΟΛ (Αθλητικό Σύλλογο Ομόνοια Λευκωσίας) για τα 75 έτη ζωής του συλλόγου. Η Ομόνοια ιδρύθηκε στις 4 Ιουνίου του 1948…

Αυτούσια η ανάρτηση της διοίκησης της Ομόνοιας…

4 Ιουνίου 1948: Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του «Παρνασσού» έμελλε να δημιουργηθεί μια Ομάδα, μια Ιδέα, που αποτελεί κομμάτι της ψυχής και της καρδιάς χιλιάδων ανθρώπων, πάντα έτοιμων να θυσιαστούν γι’ αυτήν. Μια ομάδα γεννημένη από τα σπλάχνα του λαού, για τον ίδιο τον λαό. Αυτή η αγάπη και το πάθος για την ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο δεν σβήνουν, αλλά από γενιά σε γενιά μεγαλώνουν και γιγαντώνονται. Η σπίθα είναι σήμερα μια πελώρια φλόγα.
Μετά από πρόσκληση του γιατρού, Ματθαίου Παπαπέτρου, πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη – η οποία αποτέλεσε και ιδρυτική συνέλευση – ανάμεσα σε ανθρώπους του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, αλλά και απλούς φιλάθλους, κατά την οποία αποφασίστηκε η ίδρυση ενός νέου Σωματείου που να προάγει το αθλητικό πνεύμα και να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις υψηλές επιδιώξεις και τους ανώτερους σκοπούς του αθλητισμού που δεν έχει πατρίδα, για ανθρώπους κάθε φυλής, θρησκείας και ιδεολογίας.
Ακολούθως, στις 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική καταστατική γενική συνέλευση, κατά την οποία εγκρίθηκε το καταστατικό του νέου Σωματείου και του δόθηκε το όνομα Αθλητικός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ αγαπήθηκε από ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Κύπρου και έγινε με διαφορά η δημοφιλέστερη ομάδα του τόπου. Σε 75 χρόνια ζωής κατέκτησε 102 τίτλους σε όλα τα αθλήματα και κατάφερε να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, επιτελεί πλούσιο κοινωνικό έργο, βρίσκεται πάντα δίπλα στον άνθρωπο, μάχεται για την ισότητα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στέκεται με θάρρος απέναντι σε κάθε μορφής βία και διάκριση.
Με τον κόσμο της μαζί, προχωρά, στοχεύοντας πάντα σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις.
Εκ μέρους της διεύθυνσης και του εκλεκτού προσωπικού της #sportive24 ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλο το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! 

 

Share