ΑΠΟΕΛ-Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Με τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Ενωση Νένων Παραλιμνίου αρχίζει σήμερα η 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

Ο αγώνας διεξάγεται στο ΓΣΠ (19:00) και ρεφ της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κυριάκος Αθανασίου. 

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, ενώ η Ένωση είναι 10η στον πίνακα με 10 βαθμούς στο ενεργητικό της. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να πετύχουν την τέταρτη τους σερί νίκη στο πρωτάθλημα και οι δε βυσσινί να δώσουν συνέχεια μετά από τη νίκη επί του Ολυμπιακού εντός έδρας.

Η ΚΟΠ αποφάσισε να αφιερώσει την 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta στις εκδηλώσεις που γίνονται με στόχο την ενίσχυση του ιδρύματος του Ραδιομαραθωνίου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων θα μπουν στα γήπεδα φορώντας σχετικές φανέλες και μεταφέροντας σχετικό πανό.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ (το κείμενο-ρεπορτάζ ανανεώνεται συνεχώς)!!! 

Έναρξη Αγώνα || Τέλος Αγώνα19:00 Στηv σέντρα το ΑΠΟΕΛ που έχει τη νότια εστία το πρώτο ημίχρονο.

Goal      4′ Με το καλησπέρα….στην αναμέτρηση ο Αναστάσιος Δώνης ο Βιγιαφάνες σέντραρε με κόρνερ, ο Μάγκλιτσα έκανε την πισινή κεφαλιά και ο Δώνης που καραδοκούσε σκόραρε με εξ επαφής κεφαλιά…..1-0 ο ΑΠΟΕΛ!!!

-Ελέγχεται η πιθανότητα οφσάιντ από το VAR…..ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ πανηγυρίζουν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ στις εξέδρες!

-8′ Συρτό σουτ του Λαμί από το ύψος της περιοχής, εύκολα ο Μπέλετς δεν ανησυχεί ποσώς ο πορτιέρο των γαλαζοκιτρίνων.

Με αυτά και μ’αυτά στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ κρατά το υπέρ του προβάδισμα και προσπαθεί να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του και να πετύχει κι άλλα τέρματα για να βάλεις τις βάσεις για το έκτο εφετινό του τρίποντο. Στον αντίποδα η ΕΝΠαραλιμνίου προσπαθεί να συγκρατήσει τους μεσοεπιθετικούς του ΑΠΟΕΛ.

7 περίπου χιλιάδες είναι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ στις κερκίδες του ΓΣΠ στον αποψινό αγώνα. Καμμιά 100 οι φίλοι των βυσσινί στο βόρειο πέταλο.

18′ Κοντά στο 2-0 το ΑΠΟΕΛ με απευθείας χτύπημα φάουλ από τον Βιγιαφάνες, μόλις έξω η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι…

-20′ Σουτ του Δώνη στην… κίνηση μέσα στην περιοχή, δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει ο κήπερ Κόστιτς.

Παγώνει ο ρυθμός του αγώνα με την συμπλήρωση ακριβώς μισής ώρας παιχνιδιού με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης βεβαίως βεβαίως!

Κίτρινη Κάρτα Πρώτη κίτρινη από τον ρεφ της αναμέτρησης Αθανασίου στον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ Τσεμπάκ για φάουλ από πίσω σε αντίπαλο.

Παίζουμε στο 38′ εδώ στο ΓΣΠ και η μπάλα ανεβοκατεβαίνει ένθεν και ένθεν στις δύο εστίες χωρίς βέβαια να έχουμε κάτι το αξιόλογο μετά την τελευταία ευκαιρία του Δώνη στο 20 λεπτό.

Σκληρό φάουλ του Έχμαν (Νο.5) στον Μαρκίνιος στο 44′ και ο διαιτητής Αθανασίου που ήταν πολύ κοντά στην φάση απέβαλε τον παίκτη της Ένωσης με απευθείας κόκκινη κάρτα…Με παίκτη λιγότερο για το επόμενο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι (ορθή απόφαση). 

Καθυστερήσεις  1 λεπτό ….ο έξτρα χρόνος των καθυστερήσεων συμφωνα με την υπόδειξη του Δημήτρη Κουμή (4ος διαιτητής).

Τέλος ημιχρόνου με τον ΑΠΟΕΛ να έχει και το προβάδισμα και αριθμητική υπεροχή για το δεύτερο ημίχρονο μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή των βυσσινί.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Έναρξη Αγώνα || Τέλος Αγώνα 46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου στο ΓΣΠ.

Αλλαγή
46′: Δύο αλλαγές για την ομάδα του Μαρίνου Σατσιά. Ο Ντρέκσα στη θέση του Κορσία και ο  Βούκσεβιτς αντί του νεαρού Κωνσταντίνου (Νο.17).

Αλλάζουν αναγκαστικά και οι ισορροπίες στην επανάληψη μετά την ορθή αποβολή του Έχμαν στο 44′ λεπτό για σκληρό φάουλ στον Μαρκίνιος.

51′ Τραυματισμός του κήπερ του ΑΠΟΕΛ Μπέλετς σε σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Τσεμπάκ…το ιατρικό επιτελείο των γαλαζοκιτρίνων εντός αγωνιστικού χώρου με την άδεια του διαιτητή. Πάντως καλού κακού κάνει “ζέσταμα” ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Αντρέας Χριστοδούλου…

Out
57′ Σέντρα του Δώνη από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Μαρκίνιος από κοντά, λίγο έξω η μπάλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Ένωσης.
Αλλαγή
60′: Κονσταντίνοφ αντί του Ντάλσιο για τον ΑΠΟΕΛ.

-65′ Ντιαβαρά αντί Λαμί. Θυμίζουμε ότι ο 22χρονος ακραίος επιθετικός παίζει δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ στους βυσσινί.

-67′ Kίτρινη στον Δώνη για φάουλ στον Μέιρα (ορθή απόφαση).

70′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Εντός αγώνα οι Εφραίμ και Μάριος Ηλία στις θέσεις των Δώνη (σκόρερ) και Μάγκλιτσα.  Αλλαγή και για την ομάδα της ΕΝΠ εντός αγώνα ο Κύπριος φορ Ρουσιάς στην θέση του Βουτσένοβιτς.

Αλλαγή στο τέρμα επίσης για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μπέλετς που τραυματίστηκε προηγουμένως σε σύγκρουση με συμπάικτη του στην θέση του ο νεαρός κήπερ Α.Χριστοδούλου.

Η ΕΝΠ ρισκάρει πλέον αφού ανεβάζει ποδοσφαιριστές κάτω από την μέση προς το επιθετικό-παραγωγικό της κομμάτι σε μια προσπάθεια να απειλήσει το τέρμα του ΑΠΟΕΛ.

Κόρνερ κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ πράγμα που φέρνει αρκετό κόσμο στα καρέ του Κόστιτς….

Τ0 1-0 είναι εύθραστο σκορ πάντως και πρέπει να προσέξει τα μετόπισθεν του ο ΑΠΟΕΛ μιας και μπήκαμε αισίως στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης.

Νέα αλλαγή για την ΕΝΠ. Εντός αγώνα ο Λόπεθ (Νο.6) στην θέση του Κατσιάρη (Νο.18).

84′ ΔΟΚΑΡΙ η ΕΝΠ! Βολίδα του Γεβρέμοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω. Διαμαρτύρεται και ζητά κόρνερ ο ποδοσφαιριστής των βυσσινί….

-87′ Ο Μπλουμ στη θέση του Μαρκίνιος.

5 λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση.

Το κερασάκι στην γαλαζοκίτρινη τούρτα για τα 96χρονα γενέθλια (8/11/1926-8/11/2022) έβαλε με έξοχη ατομική ενέργεια ο φανταστικός Σαρφό που λυτρώνει τους γαλαζοκίτρινους και τους ανεβάζει στον βαθμολογικό πίνακα στους 21 βαθμούς και στην 2η θέση μαζί με τον Άρη που έχει αγώνα λιγότερο (παίζει την Δευτέρα στο Αντώνης Παπαδόπουλος με αντίπαλο την Ομόνοια).

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΓΣΠ

ΑΠΟΕΛ 2

ΕΝΠ 0

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ BOOKIECO ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ):

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεμπάκ, Ντβάλι, Κρέσπο (Α), Γουήλερ, Μαρκίνιος, Σαρφό, Ντάλσιο, Δώνης, Βιγιαφάνιες, Μάγκλιτσα.

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντουμπραβάνου, Εφραίμ, Μπλουμ, Γ.Σατσιάς, Μ.Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Ντίας, Κονσταντίνοφ, Ντονγκαλά.

ΕΝΠ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κοτσώνης, Ντρέκσα, Έχμαν, Σίλβα, Γεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου, Κατσιαρης, Λαμί, Μέιρα (Α), Βουτσένοβιτς.

Στον πάγκο: Παναγιώτου, Λόπεθ, Ρουσιάς, Ντιαβαρά, Κολωνίας, Φλουρής, Ντρέκσα, Μότης, Πρωτοπαπάς, Λέβι, Γαβριήλ, Βούκσεβιτς.

Σκόρερ: 4′ Δώνης  (ΑΠΟΕΛ)   

Κίτρινες:  Τσεμπάκ, Δώνης (ΑΠΟΕΛ)  /

Κόκκινες:     / Έχμαν (Κόκκινη)

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος

4ος Διαιτητής:  Κουμή Δημήτρης

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής Διαιτησίας:  Νικολαϊδης Χρίστος

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ

Share