ΑΠΟΕΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Ο ΑΠΟΕΛ όντως πρωτοπόρος στον βαθμολογικό πίνακα με 37 βαθμούς σε 16 αγώνες θέλει να εκμεταλευτεί πιθανές αυριανές απώλειες της ΑΕΚ και της Πάφου που θα κονταροχτυπηθούν στην Arena Λάρνακας και να αποκτήσει διαφορά βαθμών από τις δύο άλλες μονομάχους για τον εφετινό τίτλο του Πρωταθλητή.

Στην αντίπερα όχθη, το σύνολο του Μάκη Σεργίδη ψάχνει βαθμολογικό όφελος, έτσι ώστε να συνεχιστεί η καλή «εικόνα» της ομάδας που είναι ορατή τις τελευταίες εβδομάδες από τον καιρό που ο νεαρός Κύπριος τεχνικός είναι στο τιμόνι των μαυροπρασίνων της Λευκωσίας.

Η ιστοσελίδα μας www.sportive24.com θα σας ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη της αναμέτρησης, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από την πλατφόρμα της Cablenet και το κανάλι Cablenet Sports1  (τηλεοπτικά).

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

** Να θυμίσω εδώ ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του τεράστιου εμβληματικού Βραζιλιάνου Πελέ…

19:00 Στη σέντρα η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του ΑΠΟΕΛ που πήρε την νότια εστία μπροστά από τους πορτοκαλι.

Καλή επιτυχία και στους δύο αποψινούς μονομάχους.

-9′ Πρώτη επικίνδυνη φάση για τον Ολυμπιακό, από στημένη φάση και δη το κόρνερ. Ο Χριστοδούλου πήγε να νικήσει απευθείας τον Μπέλετς που ήταν έτοιμος και έδιωξε την μπάλα με τα ακροδάκτυλα του μακριά από το τέρμα του…

Αναγνωριστικά όπως ανέμενα τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί να επιβάλει τον δικό του ρυθμό απέναντι στην καλοστημένη διάταξη του Ολυμπιακού. Φαίνεται οι οδηγίες του Αβραάμ (Μάκη) Σεργίδη που ξέρει πολύ καλά τι έστι ΑΠΟΕΛ πιάνουν μέχρι στιγμής τόπο για την ομάδα του…

-12′ Πρώτη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Καρώ πιο ψηλά από όλους έκανε την γυριστή κεφαλιά, λίγο έξω η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον υψηλόσωμο αμυντικό των γαλαζοκιτρίνων.

17′ Ο Κρέσπο από πολύ μακριά “δοκίμασε” ένα αρκετά φιλόδοξο σουτ η μπάλα αρκετά έξω.

-19′ Ωραίος συνδυασμός με τελικό αποδέκτη τον Δώνη αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής βρήκε έτοιμο τον κήπερ των μαυροπρασίνων Μολ.

-25′ Μεγάλη ευκαιρία οι γαλαζοκίτρινοι. Ο Σαρφό την κάθετη σέντρα, ο Ντάλσιο την κεφαλιά, ο Μολ έπεσε και έβγαλε την δύσκολη απόκρουση, στην καλύτερη φάση του αγώνα μέχρι στιγμής (προειδοποίησε εδώ ο ΑΠΟΕΛ τον Ολυμπιακό).

28′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0 για τον ΑΠΟΕΛ με σκόρερ τον Nτάλσιο (Νο.20). Ο Κβιλιτάια έδωσε δεξιά στον αμαρκάριστο Δώνη, αυτός με συρτή μπαλιά βρήκε τον Ντάλσιο στην περιοχή και ο Αφρικανός με υποδειγματικό πλασέ στην δεύτερη του ευκαιρία σε ένα δίλεπτο, σκοράρει το πρώτο του γκολ με την γαλαζοκίτρινη φανέλα! 

Τώρα προβλέπουμε θα δούμε πιο ανοικτό παιχνίδι με το μεν ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί να ζευγαρώσει τα τέρματα του και να βάζει τις βάσεις για την 12η φετινή του νίκη και στον αντίποδα ο Ολυμπιακός να προσπαθεί να πετύχει την ισοφάριση.

Μπήκαμε αισίως στο τελευταίο 3λεπτο της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ ελέγχει τον ρυθμό προσπαθώντας να σκοράρει και δεύτερο γκολ!

Χωρίς να κρατήσει τον παραμικρό χρόνο για καθυστερήσεις ο ρεφ του αγώνα Ιωάννης Χριστοδούλου σφύριξε το τέλος του πρώτου ημιχρόνου εδώ στο ΓΣΠ.  Αποτέλεσμα ΑΠΟΕΛ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

46′ Αλλαγή για την ομάδα του Ολυμπιακού. Εντός αγώνα με τον αριθμό 29 ο Χέντρικς στην θέση του Χριστοδούλου (Νo.16).

62′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός οι κιτρινισμένοι μαυροπράσινοι Κορομά και Πεχλιβάνης τις θέσεις των οποίων πήραν στο τερέν οι Ευτυχίδης Νο.18 και Σάλι Νο.7 αντίστοιχα.

Είναι ρευστό το 1-0 πάντως αναμένω και δεύτερο γκολ στον αγώνα στα επόμενα λεπτά….

70′ Εντός αγώνα ο Πέτρος Ψύχας στη θέση του αρχηγού Ευάγγελου Κυριάκου.

Την ίδια ώρα πρώτη κίνηση από τον πάγκο και από το αφεντικό του ΑΠΟΕΛ κύριο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ρίχνει μέσα τον Εφραίμ εκτός ο Ντογνκαλά.

79′ Μια αλλαγή για κάθε ομάδα στο ίδιο λεπτό. Από πλευράς ΑΠΟΕΛ ο Νταουσβίλι (Νο.8) πέρνει φανέλα βασικού στην θέση του Δώνη.

Για την ομάδα του Τακτακαλά εντός ο Άγγελος Ζέυκη στη θέση του Νικόλαου Δόση.

Μπαίνουμε αισίως στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης που κρατά σε αγωνία τους φιλάθλους εδώ στο ΓΣΠ αφού το 1-0 δεν εξασφαλίζει τη νίκη στην ομάδα του Μιλόγιεβιτς.

87′ Ο Μορέιρα (Νο.90) στην θέση του Γιάννη Σατσιά που κιτρινίστηκε και θα χάσει ένα εκ των δύο επόμενων αγώνων της ομάδας του με ΑΕΛ (18η αγωνιστική) ή Καρμιώτισσα (19η αγωνιστική).

88′ Ο Σαρφό “έκλεψε” την μπάλα έκανε την μετωπική επίθεση έδωσε την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Εφραίμ που από πολύ καλή θέση απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει το 2-0.

3 λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων σύμφωνα με την υπόδειξη τουμ Θωμά Χατζηβασιλείου (4ος διαιτητής).

Τριπλό σφύριγμα από τον ρεφ της αναμέτρησης Ιωάννη Χριστοδούλου που βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ να πέρνει μια επαγγελματική νίκη με γκολ του Ντάλσιο στο 28΄και να ανεβαίνει μόνος πρώτος στο ρετιρέ της βαθμολογίας αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση την Πάφο και την ΑΕΚ Λάρνακας αντίστοιχα με 37 βαθμούς. Οι γαλαζοκίτρινοι επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική. Στον επόμενο αγώνα ο ΑΠΟΕΛ εκστρατεύει στη Λεμεσό και στο νέο στάδιο AΛΦΑ-ΜΕΓΑ για να αναμετρηθεί με την ΑΕΛ σε ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της Λεμεσιανής ομάδας από τον αθλητικό δικαστή.

Ευχαριστούμε όλους και όλες για την προσοχή σας καθόλη την διάρκεια του αποψινού αγώνα που ήταν μια προσφορά της εταιρείας Ξηρών Καρπών Θεόκλητος Ζορπάς. 

 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγιεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Καρώ, Φεράρι, Ντάλσιο, Σατσιάς, Σαρφό, Ντονγκαλά, Δώνης, Κβιλιτάϊα.

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Μπάρντι, Μουκτάρης, Έσελινγκ, Χριστοδούλου, Δόσης, Ιωάννου, Πεχλιβάνης, Νάνι, Κυριάκου, Κορομά.

Σκόρερ:
Κίτρινες:  Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ) / Πεχλιβάνης, Κορομά, Έσελινγκ, Ψύχας (Ολυμπιακός)
Κόκκινες:
Στάδιο: Γ.Σ.Π.
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: 
Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής:  
Ηράκλης Κωμοδρόμος
4ος Διαιτητής: 
Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: 
Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: 
Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής:
Ιωάννου Μιχάλης

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share