ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Ατρόμητος Γεροσκήπου

Για την πρώτη αφιέρωση στην ιστοσελίδα Sportive24, επέλεξα να παρουσιάσω την πρώην (διαλύθηκε το 2013) τοπική μου ομάδα που πάντοτε ακολουθούσα απο μικρός και πάντα την στήριζα όποτε έπαιζε, σε καλούς αλλά και δύσκολους καιρούς ανεξάρτητα κατηγορίας και θέσης στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτή η ομάδα δεν ήταν άλλη απο τον Ατρόμητο Γεροσκήπου.

Ο Ατρόμητος Γεροσκήπου ιδρύθηκε το 1956 με έδρα την Γεροσκήπου, την πολυπληθέστερη περιοχή της επαρχίας Πάφου.

Atromitos Geroskipou
Το έμβλημα του Ατρόμητου

Αρχικά η ομάδα απο το 1956 που ιδρύθηκε, αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΠΟΑΣΠ μέχρι το 2004, όπου κατάφερε να προβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Δ’ Κατηγορία της ΚΟΠ, κερδίζοντας το πρωτάθλημα ένταξης ΣΤΟΚ.

Η σπουδαία πορεία προς την Α’ Κατηγορία μέσα σε 5 χρόνια

Αμέσως την επόμενη σεζόν, στην πρώτη παρουσία της σε πρωτάθλημα της ΚΟΠ η ομάδα της Γεροσκήπου κατάφερε να προβιβαστεί στην Γ’ κατηγορία τερματίζοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη χρονιά παρέμεινε στην Γ’ και ακολούθως την σεζόν 2006-07 τερμάτισε στην δεύτερη θέση και πήρε την άνοδο για την Β’ κατηγορία. Αμέσως την επόμενη σεζόν 2007-08 τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με 46 βαθμούς μαζί με τον Διγενή Μόρφου και την ίδια διαφορά τερμάτων, η τρίτη θέση κρίθηκε στα μεταξύ τους παιχνίδια τα οποία ήταν: Ατρόμητος 4-0 Διγενής και Διγενής 2-0 Ατρόμητος

Έτσι, κατάφερε το σπουδαιότερο κατόρθωμα στην ιστορία του, την εξασφάλιση της ανόδου στην Α’ κατηγορία για πρώτη φορά!

Ατρόμητος Γεροσκήπου
Αγώνας στο δημοτικό στάδιο Γεροσκήπου στην Β’ Κατηγορία –  Φωτογραφία:AthlitikaPress.com

Η μοναδική συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία

Το 2008-09 που ήταν και η μοναδική του συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία δεν κατάφερε να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων, με προσωρινή έδρα το Παφιακό για τον λόγο οτι το δημοτικό στάδιο Γεροσκήπου γίνονταν έργα για την κατασκευή κερκίδας για τους φιλοξενόμενους. Αγωνιστικά συγκέντρωσε μόλις 7 βαθμούς με μόλις 1 νίκη και 4 ισοπαλίες. Η μοναδική νίκη ήταν σε βάρος της ΑΕΚ Λάρνακας με 1-0 που υποβιβάστηκε μαζί με τον Ατρόμητο και την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την χρονιά η επαρχία Πάφου είχε την παρουσία τριών ομάδων! στην Α’ κατηγορία με την ΑΕΠ που προβιβάστηκε μαζί με τον Ατρόμητο και τον ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας. Αντιθέτως, σήμερα και οι τρέις ομάδες αυτές πλέον ανήκουν στο παρελθόν.

Οι καλές παρουσίες στην Β’ Κατηγορία 2009-2011

Ο Ατρόμητος Γεροσκήπου μετά τον υποβιβασμό, είχε αρκετά ικανοποιητικές εμφανίσεις αφού για δύο συνεχόμενες σεζόν διεκδηκούσε την άνοδο για δεύτερη φορά στην Α’ κατηγορία. την σεζόν 2009-10 τερμάτισε στην 5η θέση απέχοντας μόνο 2 βαθμούς απο την τετράδα που διεκδηκούσε την άνοδο ενώ την επόμενη χρονιά 2010-11 ήταν και πάλι κοντά στην τετράδα, τερματίζοντας όμως στην 6η θέση απέχοντας και πάλι 2 βαθμούς μακριά. Πέραν της αγωνιστικής παρουσίας, ο Ατρόμητος είχε και την στήριξη του κόσμου της Γεροσκήπου με παρουσία τουλάχιστον 500 φιλάθλων σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Στατιστικά τα οποία δεν τα είχαν κάποιες απο τις μικρές ομάδες της Α’ κατηγορίας.

Ατρόμητος Γεροσκήπου
Ατρόμητος Γεροσκήπου – Ομόνοια 2-2 σε παιχνίδι κυπέλλου 2010-11 – Φωτογραφία:Omonoianews.com

Ο υποβιβασμός στην Γ’ Κατηγορία και τα προβλήματα

Η σεζόν 2011-12 ήταν καθοριστική για την ομάδα της Γεροσκήπου, αφού αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα λόγω κακής διαχείρισης του οικονομικού τομέα με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 14η και τελευταία θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς αλλά αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί απο απόφαση της FIFA.

Σεζόν 2012-13..”Η τελευταία χρονιά”

Το 2013 η τελευταία χρονιά ύπαρξης της Παφίτικης ομάδας εκτός τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν ήδη στην ομάδα και εκτός την αφαίρεση 3 βαθμών στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αγωνιστικά ήταν αρκετά ανταγωνιστική ομάδα αφού συνολικά μάζεψε 29 βαθμούς που θα έφερνε τον Ατρόμητο στην μέση της κατηγορίας. Με απόφαση της FIFA αφαιρέθηκαν ακόμα 6 βαθμοί, στο σύνολο 9 με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας που έφερε τον υποβιβασμό στην Δ’ Κατηγορία και ακολούθως η μή συμμόρφωση της δίοικησης έφερε την αναγκαστική διάλυση της ομάδας.

Αξέχαστο παιχνίδι το Ατρόμητος Γεροσκήπου – Καρμιώτισσα..

Μια απο τις τελευταίες του σπουδαίες νίκες του Ατρόμητου ήταν απέναντι στην τότε πρωταθλήτρια της Γ’ Κατηγορίας την Καρμιώτισσα. Η Λεμεσιανή ομάδα πού ερχόταν ως μεγάλο φαβορί στο δημοτικό στάδιο Γεροσκήπου προηγήθηκε με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο όπως ήταν αναμενόμενο και χωρίς να απειληθεί ποτέ. Στην επανάληψη η ομάδα του Ατρόμητου μπήκε πολύ καλύτερα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Αυτό δεν έμεινε ως εκεί αφου στις καθυστερήσεις έγινε το 2-1 με την μεγάλη ανατροπή για τον Ατρόμητο απέναντι στην πρώτη βαθμολογικά Καρμιώτισσα. Ήταν ένα απο τα πιο σπουδαία παιχνίδια που έζησα και θυμάμαι καλά για αυτή την ομάδα.

Τελευταία νέα εδώ

 

 

 

 

 

Share