Γαλλία ON….Αγγλία OFF!!!

 

Δεν πείθει, αλλά έχει φτάσει ήδη στους «4» κι έχει κάθε δικαίωμα να… λιγουρεύεται την κατάκτηση του δεύτερου σερί Παγκοσμίου Κυπέλλου… Η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου (10/12) επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας στον τέταρτο και τελευταίο προημιτελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, συνεχίζοντας την προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων κι ενώ είναι το απόλυτο φαβορί στον ημιτελικό της προσεχούς Τετάρτης (14/12) με αντίπαλο την έκπληξη της διοργάνωσης Μαρόκο.

Οι «τρικολόρ» φρόντισαν να είναι αποτελεσματικοί στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν, ο Ζιρού έβαλε την υπογραφή του με το γκολ της νίκης -έστω και με τη συνδρομή του Μαγκουάιρ στον οποίο κόντραρε η μπάλα- την ίδια στιγμή που η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού όμως για μία ακόμη φορά σε νοκ άουτ αγώνα πίκρανε τους χιλιάδες οπαδούς της.

Ο Κέιν είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 54′, αλλά στο 84′ αστόχησε απελπιστικά στο δεύτερο ραντεβού με τον Γιορίς από την άσπρη βούλα, με τα «τρία λιοντάρια» ν’ αποχαιρετούν την διοργάνωση με την αίσθηση ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Είχαν την ουσία οι Γάλλοι…

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της, ουσιαστικά, ευκαιρία στο ματς, με το δυνατό μακρινό σουτ του Τσουαμενί στο 17′.

Οι Άγγλοι δεν πανικοβλήθηκαν, έβγαλαν αντίδραση, πίεσαν ορθολογικά για το 1-1 πριν ολοκληρωθεί το α’ ημίχρονο, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς ανώτεροι από τα πρώτα λεπτά και ο Κέιν στο 54ο λεπτό νίκησε τον Γιορίς, με τον Τσουαμενί να έχει υποπέσει στο πέναλτι ανατρέποντας τον Σάκα.

Το έψαξαν πολύ και το 2-1, είχαν τις ευκαιρίες, ωστόσο μια αβλεψία στην άμυνα έφερε το 1-2 με την κεφαλιά του Ζιρού στο 78′, γκολ που ήρθε από το πουθενά για τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Οι Γάλλοι δεν ήταν και στα καλύτερά τους (εκτός κλίματος ο Εμπαπέ) και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης έφερε δύο λεπτά αργότερα νέο πέναλτι για το αντικανονικό σπρώξιμο του Τεό Ερναντέζ στον νεοεισελθόντα στο παιχνίδι Μάουντ, παράβαση που καταλογίστηκε και με τη βοήθεια του VAR.

O Kέιν, όμως, έδειξε να έχει… πνιγεί από το άγχος, έστειλε την μπάλα στα… περιστέρια και όλα είχαν τελειώσει πλέον, αφού στα εναπομείναντα λεπτά η Γαλλία κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά της.

Μια Γαλλία, πάντως, που αν κάνει το λάθος και μπει με υφάκι στον ημιτελικό με το Μαρόκο θα το πληρώσει ακριβά, όπως το πλήρωσαν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι. Τα σπουδαία πλέον το βράδυ της Τετάρτης…

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βραζιλιάνος Σαμπάιο με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μποσίλια και Πιρές. Διαιτητής VAR ήταν ο Κολομβιανός Γκάλο και βοηθός ο Ισπανός Μαρτίνεθ.

Κίτρινες: 89′ Μαγκουάιρ – 43′ Γκριεζμάν, 47′ Ντεμπελέ, 82′ Τεό Ερναντέζ, 87′ Ζιρού.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Στόουνς (90’+8 λ. τρ. Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Ράις, Χέντερσον (79′ Μάουντ), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (79′ Στέρλινγκ), Φόντεν (85′ Ράσφορντ), Κέιν.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Τεό Ερναντέζ, Ουπαμεκανό, Βαράν, Ραμπιό, Τσουαμενί, Ντεμπελέ (79′ Κομάν), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

Share