ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: “Στόχος η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο”

Ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας  Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκε από την διοίκηση της Ε.Π.Ο.  αναφέρθηκε στον στόχο της Εθνικής ομάδας.

Ως «μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη ευθύνη» χαρακτήρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την πρόσληψη του από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, κατά την παρουσίαση του από τη διοίκηση της Ε.Π.Ο. και άνοιξε την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον Κώστα Φορτούνη.

«Είναι σίγουρα διότι παίζει σπουδαίο ρόλο η αποδοχή. Είναι μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι ό,τι χρειάζεται να έχει ένας προπονητής, τα ιδανικά κίνητρα για να πετύχει κάτι που του τελευταίο διάστημα δεν έχουμε πετύχει» τόνισε και για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού είπε.

«Ξέρω για την απόφαση του Φορτούνη, δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά θα ήθελα να το κάνω. Είναι ένας παίκτης με ταλέντο, εμπειρία, τα πάντα για να βοηθήσει την εθνική ομάδα. Θα μιλήσω μαζί του, θα ήταν χαρά μου αν αλλάξει την απόφασή του και θα συμμετάσχει στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

Για τον στόχο της Εθνικής είπε ότι είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. «Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και επιλογές για να πετύχουμε τον βασικό στόχο που είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Μας λείπουν οι επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας».

 

Επιμέλεια: Στέλιος Παλαζής

 

Share