Δραματική νίκη για το Ιράν!!

Γερές βάσεις πρόκρισης έβαλε σήμερα το Ιράν! Μπορεί λίγες μέρες πριν η Αγγλία να το διέλυσε, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευή (25/11) ήταν πολύ καλό απέναντι στην Ουαλία και δικαίως τη νίκησε με 2-0.

Έστω και εάν τα τέρματα μπήκαν στις καθυστερήσεις, το Ιράν ήταν σαφώς ανώτερο από την αντίπαλό του. Είχε δύο δοκάρια, ευκαιρίες και τελικά τα γκολ που του έδωσαν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Σε αυτό πάντως το Ιράν παρουσιάστηκε ανώτερο. Σκόραρε κιόλας στο 17′, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε γιατί ο σκόρερ Αλί Γκολιζαντέχ ήταν σε θέση οφσάιντ στην τελική πάσα του Αζμούν.

Οι φάσεις έως το ημίχρονο ήταν γενικά ελάχιστες. Στο 27′ ο Αζμούν με κεφαλιά αστόχησε, ενώ στο 29′ ο Μπέιλ προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σε κακή μέρα γενικότερα ο σούπερ σταρ των Ουαλών.

Στο 52′ ο Αζμούν σημάδεψε το δοκάρι με σουτ και στην επαναφορά με κεφαλιά ο Γκολιζαντέχ έστειλε επίσης την μπάλα στο δοκάρι. Αμέσως μετά ο Αζμούν δεν νίκησε τον Χένεσεϊ. Ο τελευταίος έκανε και μία σημαντική επέμβαση στο 73′ σε σουτ του Ταρεμί.

Ωστόσο, από ήρωας μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο. Αφού είχε προηγηθεί στο 83′ η καλή στιγμή για τους Ουαλούς με τον Ντέιβις, στο 86′ ο Χένεσεϊ έκανε τραγική έξοδο και εγκληματικό φάουλ με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Ακολούθησε σφυροκόπημα από το Ιράν. Στο 88′ ο Τοραμπί απείλησε και στο 90’+8 λύθηκε ο γόρδιος δεσμός με το αντίπαλο μπλεκτό!!!

Το Ιράν με σουτ του Τσεσμί έκανε το 0-1. Η Ουαλία ανοίχτηκε και σε αντεπίθεση έγινε το 0-2 στο 90’+10 από τον Ρεζαϊάν.

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Μίφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς (57′ Τζόνσον), Γουίλιαμς, Άμπαντου (77′ Άλεν), Ράμσεϊ (87′ Γουόρντ), Μπέιλ, Γουίλσον (Τζέιμς), Μουρ.

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): Χοσεΐνι, Πουραλιγκάντζι, Ρεζαεϊάν, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ (77′ Τζάχανμπακνς), Χατζισαφί (77′ Τοραμπί), Εζατολάχι (83′ Καρίμι), Νοορολάχι (77′ Τσεσμί), Αζμούν (68′ Ανσαριφάρντ), Ταρεμί.

 

Share