Ντέρμπι τίτλου στην Ισπανία!

 

Το σημερινό ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου είναι εκείνο που θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα και τον εφετινό πρωταθλητή.

Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε στη La Liga, αλλά το σημερινό ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο για την 35η αγωνιστική του Ισπανικού πρωταθλήματος μπορεί να κρίνει τα πάντα (17:15  COSMOTE Sport 2).

Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο βαθμοί με τους «μπλαουγκράνα» με νίκη να περνούν στην κορυφή τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, όταν η δεύτερη Ρεάλ φιλοξενεί την τέταρτη στην βαθμολογία Σεβίλλη. Οι δε «ροχιμπλάνκος» με νίκη θα κάνουν άλμα τίτλου, δεδομένου ότι τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχουν βατό πρόγραμμα υποδεχόμενοι Σοσιεδάδ και Οσασούνα αντίστοιχα και παίζοντας στο φινάλε στην έδρα της Βαγιαδολίδ.

Οι δύο ομάδες φτάνουν στο ντέρμπι ουσιαστικά πλήρης, καθώς η γηπεδούχος ομάδα της «Μπάρτσα» έχει στο απουσιολόγιο εδώ και καιρό τους Κουτίνιο και Φάτι, η δε Ατλέτικο δεν έχει καμία απουσία από το βασικό της σχήμα και κατέρχεται με φουλ ενδεκαδάτους.

Ο Ρόναλντ Κούμαν, που ίσως η κατάκτηση ή μη του πρωταθλήματος να κρίνει το μέλλον του στον πάγκο, δεν πρόκειται να αλλάξει την διάταξη με τρεις στην άμυνα, ο δε Ντιέγκο Σιμεόνε αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του πολύ συντηρητικά με πρώτο στόχο να μην χάσει.

Η Ατλέτικο έχει να κερδίσει για το πρωτάθλημα στο «Καμπ Νου» από τις 5/2/2006 (1-3), ενώ η Μπαρτσελόνα έχει να νικήσει στην έδρα της για τη La Liga την σημερινή της αντίπαλο από τις 6/2/2019 (2-0).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Πιθανές ενδεκάδες:
Μπαρτσελόνα (Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λανγκλέ, Αραούχο ή Μινγκέθα, Ντεστ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Γκριεζμάν.
Ατλέτικο (Σιμεόνε): Όμπλακ, Χιμένες, Ερμόσο, Σάβιτς, Τρίπιερ, Καράσκο, Κοντογκμπιά, Λεμάρ, Κόκε, Γιορέντε, Σουάρες.

Αναλυτικά η 35η αγωνιστική:
Παρασκευή 7/5
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Έλτσε (22:00)

Σάββατο 8/5
Αλαβές-Λεβάντε (15:00)
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15)
Κάντιθ-Ουέσκα (19:30)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα (22:00)

Κυριακή 9/5
Χετάφε-Έιμπαρ (15:00)
Βαλένθια-Βαγιαδολίδ (17:15)
Βιγιαρεάλ-Θέλτα (19:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 10/5
Μπέτις-Γρανάδα (22:00)

 

Στέλιος Παλαζής 

Share