Κερδισμένος ο Απόλλωνας. Την νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η ΑΕΚ!

 

Στους 6 αγώνες που έγιναν το τριήμερο, μεγάλος κερδισμένος της 22ης αγωνιστικής μέρας του Πρωταθλήματος CYTA o Aπόλλωνας που κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 1-0 με χρυσό σκόρερ τον Πίττα και οδηγεί την κούρσα του μαραθωνίου με 47 βαθμούς έναντι 44 της δεύτερης στην βαθμολογία Ομόνοια που έκανε Χαρακίρι απέναντι στον πολύ καλό Ολυμπιακό που μπορούσε να έφευγε από το ΓΣΠ με το τρίποντο αν οι παίκτες του ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Απρόσμενες απώλειες είχε και η τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΛ που συμβιβάστηκε στο ισόπαλο 2-2 με τον Ερμή στο “Στάδιο Αμμόχωστος-Επιστροφή” και κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση αν η Ανόρθωση κερδίσει αύριο την Καρμιώτισσα στην έδρα της όπερ σημαίνει θα ανέβει στους 43 βαθμούς και στην τρίτη θέση του πίνακα αφήνοντας την ΑΕΛ στους 42 και στην τέταρτη πλέον θέση….

Η πέμπτη στην βαθμολογία ΑΕΚ ήταν οδοστρωτήρας στο Παφιακό στάδιο επικρατώντας με το ευρύ 1-4 της τοπικής ΠΑΦΟΣ FC. Η ήττα αυτή αποτέλεσε και το “κύκνειο άσμα” για τον Oυκρανό προπονητή Ντμίτρο Μιχαϊλένκο που αποτελεί κουνάει μαντήλι από την Πάφο.

Ήταν φυσικό επακόλουθο η λύση της συνεργασίας με τον Μιχαϊλένκο αφού στα τελευταία 11 παιχνίδια από τις 6 Δεκεμβρίου και εντεύθεν, η Πάφος έχει νικήσει μόνο τον Ολυμπιακό και έχει απολογισμό (1-4-6)!!!

Στα άλλα δύο παιχνίδια της αγωνιστικής η Δόξα με αμφισβητούμενο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σαντίκ πήρε νίκη 6 βαθμών!! επί της Ε.Ν.Π. που δικαίως (κατά την άποψη μας) φωνάζει για την διαιτησία του ρεφ Δημήτρη Σολωμού και έφθασε τους 29 βαθμούς ούσα στην 6η προνομιούχα θέση της βαθμολογίας.  Σήμερα Εθνικός και Νεα Σαλαμίνα συνθηκολόγησαν στο 1-1 αποτέλεσμα που ασφαλώς δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες.  Η ομάδα της Άχνας είναι ουραγός της βαθμολογίας με 16 βαθμούς και πρώτο φαβορί για υποβιβασμό ενώ στον αντίποδα η Νεα Σαλαμίνα έμεινε στην 7η θέση με 26 βαθμούς και στόχος της είναι ασφαλώς η πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

*** Μια μίνι έρευνα που έχουμε κάνει αφορμή και την απομάκρυνση του Μιχαϊλένκο από την ομάδα της Πάφου να πούμε ότι είναι ο 17ος προπονητής που απολύεται πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος δείγμα του πόσο ηλεκτρικοί είναι όλοι σχεδόν οι πάγκοι των ομάδων Α’ Κατηγορίας….

** Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώνα της Ανόρθωσης με αντίπαλο την μαχητική Καρμιώτισσα Πολεμιδιών που θα διεξαχθεί στις 7 το βράδυ στο στάδιο “Αντώνης Παπαδόπουλλος”.

 

Και στο γράφημα που ακολουθεί η βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

 

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share