Μαρόκο: Η ομάδα των θαυμάτων!!!

Mαρόκο που γράφει ιστορία… Η ομάδα του Γουαλίντ Ρεγκραγκουί είναι με τα όλα της η ομάδα-έκπληξη στο Μουντιάλ 2022, καθώς το Σάββατο (10/12) στο Κατάρ κέρδισε στον τρίτο προημιτελικό με 1-0 την Πορτογαλία, παίρνοντας για πρώτη φορά το «εισιτήριο» για τους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά την Ισπανία οι Βορειοαφρικανοί άφησαν άναυδη και την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεσπά σε κλάματα στο φινάλε, αφού στα 37 του χρόνια έχασε πλέον κάθε ευκαιρία για να στεφθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής με τους Ίβηρες.

Οι Μαροκινοί βασίστηκαν ξανά στην εξαιρετική ανασταλτική τους λειτουργία και τα ατελείωτα τρεξίματα, βρήκαν το γκολ με τον Εν Νεσιρί στο 42′ και άφησαν την Πορτογαλία στα κρύα του λουτρού….

Με τέτοιο ποδόσφαιρο, βέβαια, δουλειά δεν γινόταν, για να καταγραφεί έτσι η νέα μεγάλη έκπληξη στα γήπεδα του Κατάρ. 

Ο Ζοάο Φέλιξ στο 5′ με κεφαλιά υποχρέωσε τον Μπόνο σε σπουδαία απόκρουση, με τους Πορτογάλους να έχουν την υπεροχή, όμως οι Βορειοαφρικανοί έκλειναν σωστά κάθε διάδρομο προς τα καρέ τους.

Στο 31′, βέβαια, από το σουτ του Ζοάο Φέλιξ λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ ο Ελ Γιαμίκ, για να έρθει η φάση του 42ου λεπτού, όταν ο Ατιάτ Αλάχ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Εν Νεσιρί με εντυπωσιακό άλμα βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ντιόγκο Κόστα.

Οι παίκτες του Σάντος με το εις βάρος τους 1-0 έχασαν κάθε συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, δεν ήταν και αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες τους (λίγο άουτ στο 64′ το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες και μεγάλες επεμβάσεις από τον εξαιρετικό Μπόνο στα σουτ των Ζοάο Φέλιξ στο 83′ και Ρονάλντο στο 90’+1), για να μείνει το 1-0 έως το σφύριγμα της λήξης.

Τρελό πάρτι έστησαν στις εξέδρες οι οπαδοί του Μαρόκου, που περιμένει την Γαλλία στα ημιτελικά και μένει να φανεί αν θα… κλείσει και άλλο σπίτι στην φετινή διοργάνωση. 

MAΡΟΚΟ (Γουαλίντ Ρεγκραγκουί): Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Άμραμπατ, Ατιάτ Αλάχ, Σαΐς (58′ λ. τρ. Ντάρι), Ζιγιές (82′ Αμπουκλάλ), Ουναχί, Αμαλάχ (65′ Σεντίρα), Μπουφάλ (82′ Ζαμπράν), Εν Νεσιρί (65′ Μπενούν).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (79′ αυτ. Όρτα), Ραφαέλ Γκερέιρο (52′ Ζοάο Κανσέλο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Οτάβιο (69′ Βιτίνια), Ρούμπεν Νέβες (52′ Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Φέλιξ, Ράμος (69′ Ραφαέλ Λεάο).

Share