ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο στάδιο Γ.Σ.Π. τον Απόλλωνα (19:00), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος CYTA  Α΄Κατηγορίας. 

Και οι δύο ομάδες θέλουν να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα που δέχθηκαν την περασμένη αγωνιστική αμφότερες για να κάνουν άλλο ένα βήμα προς την υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει από την έναρξη του μαραθωνίου.

 

Το LIVE της αναμέτρησης: 

5′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Η μπάλα έφτασε στον Νταμπό μέσα στην περιοχή, κινήθηκε ωραία, ελευθερώθηκε, έπιασε το σουτ αλλά ο Μολ που ήταν σε ετοιμότητα απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα και τον κίνδυνο για την εστία του.
6′ Νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Το καλό σουτ του Καμπράλ έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τακτακαλά.

13′ Ο Μολ βγήκε έγκαιρα και μάζεψε την μπάλα μπροστά από τον Βα που καραδοκούσε σε επίκαιρη θέση για γκολ…
15′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Σάλι βγήκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, δεν κοντρόλαρε όπως θα ήθελε την μπάλα και ο τερματοφύλακας του Απόλλωναβγήκε και την μάζεψε.

18′ Νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα: Σέντρα από Καμπράλ, κεφαλιά του Αρτυματά μαζεύει εύκολα ο Μολ.

20′ Ωραίο τακουνάκι του Ντιγκινί, απέκρουσε ο Μολ σε κόρνερ από τα δεξιά όπως επιτίθεται η ομάδα της Λεμεσού.

Με αυτά και μ’ αυτά και με συμπληρωμένα 27 λεπτά αγώνα εδώ στο ΓΣΠ παραμένει στην λευκή ισοπαλία το Ολυμπιακός-Απόλλωνας…

25′ Ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας για χέρι του Έσελινγκ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ενημερώθηκε ο διαιτητής να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι (ορθή η απόφαση του ρεφ Ανδρέα Αργυρού.
27′ Ευκαιρία για τους γαλάζιους της Λεμεσού. Γύρισμα του Ζράντι, προβολή του Ντιγκινί, απέκρουσε στην κλειστή του γωνιά ο Μολ που και απόψε έχει θετική παρουσία για τους μαυροπράσινους της Λευκωσίας.

31′ Σειρά του Ολυμπιακού να ζητήσει πέναλτι για χέρι του Βουκασίν μετά από σουτ του Χέντρικς. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και σωστά δεν υποδείχθηκε παράβαση σύμφωνα με την τελική αποφαση του ρεφ Αργυρού.

37′ 
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Η κεφαλιά του Ντιγκινί σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μολ και στην επιστροφή ο Αρτυματάς δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
38′ Σουτ του Σαχάρ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Καθυστερήσεις πρώτου ημιχρόνου 2 λεπτά σύμφωνα με την φωτεινή πινακίδα του 4ου διαιτητή κυρίου Ιωάννη Χριστοδούλου.

Τέλος Ημιχρόνου στο ΓΣΠ με την λευκή ισοπαλία να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο αποψινών μονομάχων.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

46′ Πρώτη αλλαγή στην ανάπαυλα για τον Ολυμπιακό. Ο Σάσα Μάρκοβιτς (Νο.8) πέρνει την θέση του Νικόλαου Δόση (Νο.17).

Για να δούμε εάν θα έχουμε παραβίαση της εστίας είτε του Ζόελ Μολ είτε του Γιοβάνοβιτς σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο της σημερινής αναμέτρησης που είναι μια προσφορά των ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ LIDL με 19 καταστήματα σ’ όλη την Κύπρο!

53′ Απειλεί η ομάδα του Ολυμπιακού. Καλό σουτ του Χέντρικς, η μπάλα κόντραρε στον Αρτυματά και πήγε σε κόρνερ για τους γηπεδούχους.
54′ Ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός, αλλά σωστά δεν υποδείχθηκε παράβαση καθώς η μπάλα χτύπησε στο στήθος και όχι στο χέρι του Ζράντι.
57′ Διπλή αλλαγή για την ομάδα του Καταλά.  Μέσα Πίττας και Ίλιεφ, έξω Σαχάρ και Νταμπό αντίστοιχα.
65′ Νεα επιθετική προσπάθεια του Απόλλωνα. Καλό σουτ του Ρέθιο, απέκρουσε ο Μολ που είχε και την βοήθεια του δοκαριού για να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα της Λευκωσίας…

67′ Σουτ του Καμπράλ, σε ετοιμότητα ο Μολ μάζεψε την μπάλα και έβαλα τέλος σε όποια φιλοδοξία των παίκτων του Απόλλωνα.
68′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Μέσα Σλόγκαρ και Κορόμα, έξω Ευτυχίδης και Χέντρικς αντίστοιχα.
68′ Διπλή αλλαγή και για τον Απόλλωνα. Ονγκέντα και Κολ πήραν τις θέσεις τον Ρέθιο και Ντιγκινί.
74′ Κεφαλιά του Γκεριέρ πάνω από τα δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

78′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στην θέση του Σάλι πέρασε ο Ντεσιρέ.

83΄ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα: Ο Πίττας που πέρασε ως αλλαγή σκοράρει με κεφαλιά, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ογκεντά που βρήκε τον ταλαντούχο επιθετικό για το 0-1 που πανηγυρίζετε έξαλλα από τους φίλους του Απόλλωνα στην ανατολική κερκίδα του ΓΣΠ…

Πέρνει το ζητούμενο η ομάδα του Καταλά μέχρι τώρα…λίγο πριν το τελικό σφύριγμα….

90+1′ Κεφαλιά του Κορομά, η μπάλα χτυπά στο χέρι του Χάμπου Κυριάκου. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι, το VAR κάτι είδε, τον ενημέρωσε, το είδε στο On field review, άλλαξε απόφαση και υπέδειξε παράβαση.
90+3′ ΓΚΟΛ  Ο Γκεριέ από την άσπρη βούλα ευστοχεί και φέρνει το ματς στα ίσα. 1-1 που είναι και το τελικό αποτέλεσμα στον αποψινό αγώνα ανάμεσα στους μαυροπράσινους της Λευκωσίας και στους γαλάζιους της Λεμεσού που μέμφονται τον εαυτό τους για την απώλεια άλλων 2 βαθμών στην μάχη του εφετινού πρωταθλήματος.

3 λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος των καθυστερήσεων σύμφωνα με τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης….

Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα ο Απόλλωνας ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς ισοβαθμεί με τον δεύτερο Άρη. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τον πυθμένα της βαθμολογίας και ανέβηκε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας στο ενεργητικό του 5 βαθμούς.

*** Για άλλη μια φορά αποδείκτηκε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και ο Ολυμπιακός έστω από την άσπρη βούλα πήρε την μπουκιά από το στόμα του Απόλλωνα στο 90+3 της αναμέτρησης μετά από υπόδειξη του VAR που ήρθε για να να διορθώνει τις αρχικές (λανθασμένες) αποφάσεις των διαιτητών μας…

 

Ευχαριστώ για την προσοχή σας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.  Μαζί και πάλι αύριο απο τον ίδιο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων με το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ισχυρή εφέτος ΑΕΚ Λάρνακας.

Καλό σας βράδυ και στο επανακούειν κυρίες και κύριοι!!

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Γιάννης Πετράκης): Μολ, Μπάρντι, Έσελινγκ, Γκεριέρ, Καρτασιάν, Νάνι, Δόσης (46′ Μάρκοβιτς), Ευτυχίδης (68′ Κορόμα) (68’Σλόγκαρ), Πεχλιβάνης, Σάλι, Χέντρικς. 
Απόλλων (Νταβίντ Καταλά):
Γιοβάνοβιτς, Βουκάσιν, Αρτυματάς. Νταμπό(57′ Ίλιεφ), Ρέθιο, Χαμάζ, Καμπράλ, Σαχάρ(57’Πίττας), Ζράντι, Βα, Ντιγκινί.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

Σκόρερ: 83′ Πίττας Ιωάννης 0-1 Γκεριέ 90+3 (πέναλτι).

Κίτρινες:  Καρτασιάν, Μάρκοβιτς, Γκεριέρ, Σάλι, Ντεσιρέ (Ολυμπιακός)  /  Καμπράλ, Ρέθιο (Απόλλωνας).

Κόκκινες: 

Γήπεδο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Ανδρέας Μ. Αργυρού.
Βοηθοί: Ιωάννης Λαζάρου, Χαράλαμπος Γεωργίου.
4ος διαιτητής: Ιωάννης Χριστοδούλου.
VAR: Κωνσταντίνος Φωτίου.
AVAR: Όμηρος Τζιωρτζής.
Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Θεοδότου.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ

 

 

Share