Ο απόηχος της 8ης Αγωνιστικής….

 

 

Η Ανόρθωση παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησε με 2-0 του ΑΠΟΕΛ και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς όσους έχει και η ΑΕΚ Λάρνακας που είναι στην τρίτη θέση του πίνακα.   Στον αντίποδα ο ΑΠΟΕΛ είναι στην 9η θέση με 8 βαθμούς στο ενεργητικό του!

Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Βργκοτς στο 9ο λεπτό μετά από γκέλα των αμυντικών του ΑΠΟΕΛ.  Στο 67ο λεπτό ο Γεωργιανός Κβιλιτάια μετά από έξοχη ατομική ενέργεια και αφού άδειασε όσους βρήκε μπροστά του σε ωραίο γωνιακό σουτ νίκησε τον κήπερ των γαλαζοκιτρίνων Σίλβα και έγραψε το 2-0 για την Μεγάλη Κυρία. Ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Κετσπάγια σε ντέρμπι την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

(Χ)αρακίρι για την Ομόνοια στο ΓΣΠ αφού ο κακός της δαίμονας διαχρονικά ΕΝΠ κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας χάρις στον τερματοφύλακα Πέτρου που κατέβασε τα ρολά του στον Γκόμεθ που εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Παπουλλής στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Ομόνοια είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς, στους 4 ανέβηκε η ομάδα του Παραλιμνίου.

Στο Δασάκι της Άχνας, ο Ολυμπιακός πήρε παλληκαρίσια νίκη με 3-1 με αντίπαλο τον τοπικό Εθνικό.

Ο Ζάκπα στο 23′ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό ο  Μάντζης στο 50′. Ο  Φαν Χέσελ στο 84′ και στις καθυστερήσεις του αγώνα σκόραρε δις χαρίζοντας την μεγάλη νίκη στην ομάδα του Τακτακαλά.

Ο Εθνικός  παρέμεινε στους 4 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα ανέβηκε στους 12 βαθμούς.

Στα χθεσινά παιχνίδια ο Απόλλωνας έριξε στο καναβάτσο την αποδεκατισμένη ελέω κορονοιού ομάδα της Νεας Σαλαμίνας κερδίζοντας την με 3-0 και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος έχοντας 19 βαθμούς με αγώνα λιγότερο.

Στον άλλο χθεσινό αγώνα η ΑΕΚ Λάρνακας επικράτησε του Ερμή εκτός έδρας με 0-2. Σκόρερ για τους πρασινοκίτρινους οι Τόμας Χαντελέι και Ιβάν Τρισκόφσκι.

Την Παρασκευή στον πρώτο χρονικά αγώνα της 8ης αγωνιστικής η Πάφος που καλπάζει εσχάτως επικράτησε άνετα της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών με 3-0.  Στο 26 ο Μπεριγκό έβαλε τους Πάφιους σε θέση οδηγού στο 33 ο Κιουζούκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μιχαϊλένκο που έκανε το καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της Πάφου. Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχος έβαλε ο Βαλακάρι στο 52ο λεπτό του αγώνα.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση της Δόξας Κατωκοπιάς με την ΑΕΛ στο Μακάρειο στάδιο. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Φελλάς.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ

 

 

 

Share