Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!

 

Υπενθύμισε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο ότι δεν πρέπει να τον ξεγράφει κανείς…Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ μεγάλο τρίποντο με 3-1 κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή (12/3), για να σπάσει το σερί που έτρεχαν οι «κιτρινόμαυροι» στην Οpap Arena, υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη τους ήττα στο νέο τους «σπίτι», αλλά το σημαντικότερο έβαλε για τα καλά «φωτιά» στο πρωτάθλημα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας 1, δείχνοντας αποφασισμένος να παλέψει μέχρι το τέλος για να κρατήσει τα σκήπτρα του.

Οι πρωταθλητές δεν ήταν στην καλύτερή τους κατάσταση στο α’ ημίχρονο στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής, με την ΑΕΚ πολύ πιο δυνατή και αποφασιστική, ωστόσο στην πίεση των γηπεδούχων άντεξαν και το 0-0 τους κράτησε στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Μουκουντί έβαλε αυτογκόλ στο 50′, η Ένωση έχασε παντελώς την ψυχραιμία της και οι παίκτες του Μίτσελ ήταν εντυπωσιακοί στις αντεπιθέσεις, με Μπακαμπού και Κανός να ανεβάζουν το δείκτη του σκορ στο 0-3 και να «παγώνουν» για τα καλά τους γηπεδούχους.

Ο Μπιέλ αποβλήθηκε στο 70′, ο Τσούμπερ μείωσε στο 81′, αλλά μέχρι εκεί και ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Φορτούνη και Μπακαμπού, πολύ ανεβασμένους στο δεύτερο 45λεπτο τους Χουάνγκ και Σαμασέκου και με τον Πασχαλάκη σταθερό στα γκολπόστ έφτασε τους 56 βαθμούς, όντας στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στο -3 από τον «Δικέφαλο» και διατηρώντας το +2 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Πινέδα ήταν εξαιρετικός στο α’ ημίχρονο, πολύ κινητικός ήταν και ο Αραούχο, αλλά η ΑΕΚ πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την κακή βραδιά των Βίντα, Μουκουντί και Ρότα. Μια ΑΕΚ που καλείται να δείξει ωριμότητα και να μην την πάρει από κάτω η πρώτη ήττα στην έδρα της

εν όψει πλέι οφ. 

Σούπερ στις αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός…

Η ΑΕΚ με τη δύναμη της έδρας, την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της και με την καλή ψυχολογία από τη νίκη με 3-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου… στρίμωξε από νωρίς τον Ολυμπιακό στα σχοινιά, κυνηγώντας το γρήγορο γκολ.

Ο Πινέδα σκόραρε στο 21′, αλλά είχε κάνει χέρι στην αρχή της φάσης και δεν μέτρησε το τέρμα, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν αρκετά… λάιτ στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας πάντως μια σημαντική χαμένη ευκαιρία με τον Μπακαμπού στο 34′.

Το σκηνικό άλλαξε τελείως στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν από τα πρώτα λεπτά πιο ψύχραιμοι και μυαλωμένοι στο παιχνίδι τους, ενώ είχαν την τύχη να βρουν το 0-1 από το αυτογκόλ του Μουκουντί στο 50ό λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» παραδόξως πανικοβλήθηκαν, έχασαν τη συνοχή τους, άφησαν πολλά κενά και οι παίκτες του Μίτσελ τους τιμώρησαν απόλυτα στις αντεπιθέσεις, με τον Μπακαμπού να σημειώνει το 0-2 στο 53′ από ασίστ του Φορτούνη, ενώ οι δυο τους συνεργάστηκαν και στο 67′, για να τελειώσει τη φάση ο χρήσιμος Σέρχι Κανός στο 67′.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν ο Μπιέλ δεν αποβαλλόταν σωστά με δεύτερη κίτρινη στο 70′, η ΑΕΚ θα κινδύνευε με διασυρμό, με τον Ολυμπιακό αναγκαστικά να κλείνεται με παίκτη λιγότερο.

Ωστόσο, πλην του γκολ του Τσούμπερ στο 81′ η αμυντική λειτουργία ήταν όπως έπρεπε και εντέλει ήρθε δικαιότατα η πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι για τους Πειραιώτες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Μαριάνι με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μπιντόνι και Τεγκόνι. Διαιτητής VAR ήταν ο επίσης Ιταλός Αμπατίστα και βοηθός ο Ψαρρής του Συνδέσμου Ζακύνθου.

Κίτρινες: 60′ Άμραμπατ, 88′ Βίντα, 90’+5 Τσούμπερ – 5′ Μπιέλ, 45’+2 Μπα, 58′ Φορτούνης, 62′ Ίνμπομ Χουάνγκ, 88′ Ελ Αραμπί.

Κόκκινες: 70′ Μπιέλ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Aθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί (73′ Φερνάντες), Βίντα, Μουκουντί, Γιόνσον (65′ Τσούμπερ), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (65′ Γκαρσία), Άμραμπατ (65′ Ελίασον), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Μπα, Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ (90’+1 Ρέτσος), Μπιέλ, Κανός (80′ Μασούρας), Φορτούνης (73′ Βρουσάι), Μπακαμπού (73′ Ελ Αραμπί).

Πηγή: a-sports.gr

Share