Ποδοσφαιρική πανδαισία με Γιουρόπα Λιγκ (8 αγώνες)

 

Καλησπέρα σας. Βραδιά Europa League η αποψινή, καθώς διεξάγονται 8 αναμετρήσεις της φάσης των «16».

Θα δούμε ένα προς ένα τα παιχνίδια όσο πιο συνοπτικά γίνεται…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΣΕΝΑΛ

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός έχει δείξει ένα αρκετά καλό επιθετικό προφίλ, αλλά και μια… περίπου αρνητική άμυνα. Έρχεται από τη μεγάλη πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, αλλά τώρα η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη απέναντι στην ισχυρή Άρσεναλ. Τα μεγαλεία βέβαια των λονδρέζων είναι εδώ και χρόνια… περασμένα αφού στην Πρέμιερ πρωταγωνιστούν άλλες ομάδες. Φέτος για παράδειγμα είναι ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας σημειώσει μόλις 11 νίκες σε 27 παιχνίδια. Επειδή λοιπόν ουσιαστικά έχει ξεμείνει από στόχους εκεί, αναμένεται να ρίξει όλο το βάρος και την προσοχή στο Europa League όπου ευελπιστεί να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Μέχρι στιγμής ρίχνει συνεχώς τριάρες και τεσσάρες, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η Άρσεναλ δεν έχει χάσει στα τελευταία 10 εκτός έδρας παιχνίδια της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς μετρά επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Το έργο των «ερυθρόλευκων» μόνο εύκολο δεν φαντάζει. Από την άλλη μεριά όμως δεν θα με βρείτε σύμφωνο με τον φαβοριτισμό των Άγγλων μέσα στο Καραϊσκάκης. Ως πρώτη επιλογή έχω τον συνδυασμό του g-g με το Over και ακολούθως τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου, διότι αν η Άρσεναλ προηγηθεί, ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να ανοιχτεί πολύ στο δεύτερο 45λεπτο.

ΑΓΙΑΞ – ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ

Σίγουρα ο Άγιαξ βρίσκεται μπροστά… έτη φωτός στο θέμα της εμπειρίας. Επίσης η Ολλανδική ομάδα διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, καθώς στο πρωτάθλημα έρχεται από 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε εύκολα τη Λιλ και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει και σήμερα. Επειδή όμως η Γιούνγκ Μποις είναι μια απίστευτα επιθετική ομάδα τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ελβετικό πρωτάθλημα, βλέπω με καλή διάθεση και το over  το οποίο μπορεί να παιχτεί συνδυαστικά είτε με το g-g, είτε με τον άσσο…

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΜΙΛΑΝ

Μίλαν χωρίς Ιμπραΐμοβιτς ισούται με… παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ. Οι Ιταλοί εξακολουθούν να έχουν πολλές απουσίες, με σημαντικότερη βέβαια αυτή του Σουηδού στράικερ. Οι Μιλανέζοι έχουν ρίξει το βάρος τους στο πρωτάθλημα όπου διεκδικούν τον τίτλο και την ερχόμενη Κυριακή ακολουθεί το κρισιμότατο ντέρμπι με τη Νάπολι. Δεν τους βλέπω… ζωηρούς απέναντι στη φορμαρισμένη Γιουνάιτεντ, που έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι. Περίμενα όμως σε αρκετά υψηλότερη απόδοση τον άσσο και έτσι δεν προτίθεμαι να ποντάρω πριν από την έναρξη του ματς. Θα το αφήσω για το live και θα «χτυπήσω» όταν ο άσσος φτάσει σε τιμές διπλασιασμού…

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς που δεν προσεγγίζεται εύκολα. Τηρώντας τους νόμους της… στατιστικής, θα ποντάρω στα περισσότερα γκολ του 2ου ημιχρόνου. (2.05 στον STOIXIMAN.GR) Αυτό είναι κάτι που το συνηθίζουν οι Ουκρανοί στο Europa League. Πιο συγκεκριμένα αν κοιτάξουμε τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους, θα δούμε ότι συνολικά έχουν πετύχει και δεχθεί έντεκα γκολ. Από αυτά μόλις το ένα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρώτου ημιχρόνου….

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ

Προσωπικά θα διαφωνήσω με το σετ των αποδόσεων, διότι θεωρώ ότι αδικεί την ομάδα του Τζέραρντ. Η Ρέιντζερς την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στην πιο γρήγορη κατάκτηση του τίτλου στην ιστορία του πρωταθλήματος. Είχε 28 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 32 παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 77-9!

Τα ίδια όμως κάνει και στην Ευρώπη όπου στα έξι τελευταία παιχνίδια της πέτυχε συνολικά 20 γκολ! Μέσο όρο δηλαδή πάνω από τρία ανά αναμέτρηση! Γίνεται λοιπόν μια ομάδα με τέτοιες επιδόσεις να παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ; Θα ρισκάρω λοιπόν στο DNBενώ στην πρώτη… γραμμή των επιλογών είναι πάντα και το over όταν έχουμε να κάνουμε με τη Ρέιντζερς. (2.15 στην INTERWETTEN.GR)

ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΟΛΝΤΕ

Όχι και 1.40 ρε παιδιά ο άσσος… Καλή, χρυσή ομάδα η Γρανάδα, αλλά παραμένει ένας άπειρος σύλλογος χωρίς περγαμηνές και χωρίς υψηλές βλέψεις. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στην Ισπανία! Η Μόλντε είναι έμπειρη και επικίνδυνη και σκοράρει εύκολα. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε και στον προηγούμενο γύρο όταν απέκλεισε την Χοφενχάιμ σημειώνοντας συνολικά 5 γκολ. Προσοχή για την έκπληξη λοιπόν σε ένα ματς που προσφέρεται σε λανθασμένο σετ αποδόσεων.

ΡΟΜΑ – ΣΑΧΤΑΡ

Δεν συμφωνώ με το 1.55, παρά το γεγονός ότι πιστεύω ότι οι Ιταλοί εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν. Εδώ σκέφτομαι να πράξω ότι και στο ματς της Μάντσεστερ με τη Μίλαν. Να αφήσω δηλαδή το παιχνίδι για το live και αν διαπιστώσω ότι η Ρόμα το έχει πάρει σοβαρά το ματς θα ποντάρω. Αν όχι, θα πάω πάσο…

ΤΟΤΕΝΑΜ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Σέβομαι την εξαιρετική πορεία της Ντιναμό στο φετινό Europa League, αλλά από τη στιγμή που ο… Μουρίνιο επιθυμεί διακαώς να κατακτήσει φέτος το τρόπαιο, νομίζω ότι θα βρει τον τρόπο να αποκλείσει τους Κροάτες. Η Τότεναμ δεν έχει ελπίδες για τίτλο στην Αγγλία και το Europa League αποτελεί προτεραιότητα. Θυμίζω άλλωστε ότι στην προηγούμενη φάση απέκλεισε την Βολφσμπέργκερ κερδίζοντάς την με 4-0 και 4-1.

Γενικότερα η Τότεναμ βάζει πολλά γκολ στην Ευρώπη και για να ανεβάσω την απόδοση σκέφτομαι να συνδυάσω τον άσσο με τα πολλά γκολ και το over.

 

ΠΗΓΗ: BOOKENEMY.COM 

Share