ΤΣΕΛΣΙ: Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε!!!

 

Η Τσέλσι έκανε περίπατο στο “King Power Stadium” και με πρωταγωνιστές τους ακραίους της μπακ (Τσίλγουελ και Τζέιμς αντίστοιχα), επικράτησε με το άνετο 3-0 της Λέστερ. Στο +6 με παιχνίδι παραπάνω στο ρετιρέ του πίνακα οι “μπλε”.

Μπορεί στη θεωρία η έξοδος στo «King Power Stadium» να φάνταζε ζόρικη για την Τσέλσι, ωστόσο, στην πράξη ήταν ένας χαλαρός και υγιεινός περίπατος για την ομάδα του Τόμας Τούχελ που είναι και εφέτος πραγματικά μαέστρος στον πάγκο των μπλέ του Λονδίνου. 

Η κάκιστη εικόνα των «αλεπούδων» και η σοβαρότητα που έβγαζαν οι «μπλε», οι οποίοι πίεζαν ασφυκτικά και έπαιζαν απλό ποδόσφαιρο, δίχως να δεχθούν την παραμικρή πίεση από τους αντιπάλους τους, διαμόρφωσαν το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Σαν σε προπόνηση οι «μπλε», έφευγαν από το γήπεδο οι οπαδοί

Στο 14ο λεπτό ο Αντόνιο Ρούντιγκερ με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ και πέτυχε το 13ο γκολ που παίρνει η ομάδα του από παίκτη της άμυνας μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο 28′ ήρθε και το δεύτερο τέρμα των Λονδρέζων, πραγματικά σαν σε προπόνηση.

Ο Καντέ έγινε αποδέκτης της μπάλας, διένυσε αρκετά μέτρα δίχως να τον ενοχλήσει κανείς, έφτασε στα όρια της περιοχής και με αριστερό σουτ νίκησε κι εκείνος τον Κάσπερ Σμάιχελ. Η μοναδική έκλαμψη της Λέστερ σημειώθηκε στο 25′ όταν ο Λούκμαν από γέμισμα στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι σκόραρε, ωστόσο, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο κόσμος άρχισε ν’ αποχωρεί από το «King Power Stadium» πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους και μάλιστα, στο σφύριγμα για την ανάπαυλα ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες…

Μπορούσε και να την «εξοντώσει» αλλά το σημαιάκι δεν την άφησε

Ο Ρότζερς με την έναρξη του δευτέρου μέρος έβαλε στο παιχνίδι τους Μάντισον και Ιεανάτσο αφού η ομάδα του στο πρώτο μέρος δεν είχε κάνει ούτε τελική! Ναι μεν φάνηκε να έχει αφυπνιστεί η Λέστερ και να προσπαθεί να βάλει περισσότερη ένταση στο παιχνίδι της, αλλά και πάλι η Τσέλσι έδειχνε να έχει τον έλεγχο και να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ο Τσίλγουελ στο 53′ υποχρέωσε τον Σμάιχελ να κάνει σωτήρια επέμβαση σε χαμηλό σουτ, ενώ, ο Μεντί κλήθηκε να συμμετέχει στο ματς μετά τη συμπλήρωση της μιας ώρας αγώνα. Ένα σουτ του Μάντισον αποδείχθηκε εύκολο, όμως, ο Σενεγαλέζος έκανε τρομερή απόκρουση σε προσπάθεια του Αμάρτεϊ.

Τελικά η Τσέλσι πέτυχε και το τρίτο γκολ για να ηρεμήσει απόλυτα. Στο 71′ ο Πούλισικ έφυγε στην πλάτη του Έβανς, με τον Ζίγιεχ να ταλαιπωρεί τον Σογιούντσο και να στρώνει στον Αμερικανό που από κοντά δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Αμέσως μετά ο Χάντσον – Οντόι αλλά και ο Πούλισικ στο 80′ έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο και στις δύο φάσεις υπήρχε οφσάιντ με αποτέλεσμα να μην διευρυνθεί το αποτέλεσμα.

Στο 84′ και ο Τζέιμς πίστεψε πως θα συνέχιζε τη φετινή μαγική του επίδοση στο σκοράρισμα, όμως υπήρχε ξανά οφσάιντ στον Τσίλγουελ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο (20/11)

Λέστερ-Τσέλσι 0-3
(14′ Ρίντιγκερ, 28′ Καντέ, 71′ Πούλισικ)
Άστον Βίλα-Μπράιτον (17:00)
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)
Γουλβς-Γουέστ Χαμ (17:00)
Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Νιούκαστλ-Μπρέντφορντ (17:00)
Νόριτς-Σαουθάμπτον (17:00)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή (21/11)

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (16:00)
Τότεναμ-Λιντς (18:30)

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share