Υπόκλιση της Ευρώπης στην βασίλισσα ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ!!!

Οι τελικοί δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται και αυτό το δόγμα το γνωρίζει πάρα πολύ καλά η Ρεάλ Μαδρίτης, που το βράδυ του Σαββάτου (28/5) στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ στο «Σταντ ντε Φρανς» στον τελικό του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Παρίσι η «βασίλισσα» ήταν άκρως κυνική, αφού ελάχιστες φορές πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και ο Βινίσιους Ζούνιορ στο 59′ ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα, για να πανηγυρίσουν οι Ισπανοί σε 8ο συνεχόμενο τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στον οποίο έδωσαν το «παρών» τους.

Μια επιβράβευση θα μπορούσε να πει κανείς για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (κατέκτησε το 4ο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ιταλός τεχνικός) για την ξέφρενη πορεία της από τους «16» και έπειτα, αποκλείοντας Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, για να νικήσει ξανά τους reds, όπως είχε συμβεί δηλαδή και το 2018 στο Κίεβο….

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτερη, πλην όμως αναποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ ο Κουρτουά δήλωσε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις «παρών» με σπουδαίες αποκρούσεις.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η Λίβερπουλ μόνο ξεσπάσματα είχε στο παιχνίδι και μόνο με ξεσπάσματα δεν έχει βρεθεί ομάδα που να κερδίσει τη Ρεάλ σε τελικό…

Εξαιρετικός και ο Βαλβέρδε για τους νικητές, βοήθησαν πολύ οι Μόντριτς και Κρόος στο β’ ημίχρονο, ενώ από πλευράς «κόκκινων» ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν ίσως ο κορυφαίος σε διάρκεια, όμως στην φάση του γκολ τον έχασε εντελώς τον Βινίσιους Ζούνιορ.

Σαλάχ, Μανέ και Λουίς Ντίας δεν βοήθησαν όσο έπρεπε, με τον Ντιόγκο Ζότα να είναι αρκετά δραστήριος ερχόμενος από τον πάγκο.

Κυνική «βασίλισσα», ανίκητος Κουρτουά…

To παιχνίδι ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, επειδή πολλοί οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κολλήσει στην κίνηση στους δρόμους του Παρισιού, σε ένα πρωτόγνωρο συμβάν για τέτοιας σημασίας αναμέτρηση κι ενώ έξω από το γήπεδο υπήρξε σημαντική ένταση με χρήση δακρυγόνων από τις γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις όσο ο κόσμος προσπαθούσε να μπει στο «Σταντ ντε Φρανς».

Στο αγωνιστικό μέρος ύστερα από το πρώτο τέταρτο που δεν… κουνήθηκε φύλλο, η Λίβερπουλ είχε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μανέ στο 21′ κι ενώ ο Κουρτουά βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να μην καταλήξει αυτή στα δίχτυα του.

Η Ρεάλ, κατόπιν, πάγωσε το ρυθμό, ο Μπενζεμά στο 43′ σκόραρε, αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη συνδρομή του VAR, με την εικόνα στο δεύτερο μέρος να είναι πάνω κάτω παρόμοια.

Αρχικά, το ματς σε… κοίμιζε, στο 59′ ο Βινίσιους Ζούνιορ είχε τον τρόπο να βγει στην πλάτη της άμυνας του Αλεξάντερ-Άρνολντ και εκμεταλλεύθηκε το σουτ-ασίστ του Βαλβέρδε, για να ψάξει έντονα την ισοφάριση η Λίβερπουλ από το 65′ μέχρι το 81′-82′, όμως ο Κουρτουά ήταν ανίκητος όσες φορές χρειάστηκε.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Κλοπ δεν είχαν πλέον ιδέες και τρόπους για να φανούν απειλητικοί, έκανε την προσπάθεια η Ρεάλ για ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά και το 1-0 αρκούσε και περίσσευε για να πανηγυρίσει το 14ο Ευρωπαϊκό, με τον Μαρσέλο να σηκώνει την κούπα στη μάλλον τελευταία του παρουσία σε αγώνα των «μερένχες». 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Τουρπέν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντανός και Γκρινγκορέ. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο επίσης Γάλλος Μπρισάρ και βοηθοί ο Γάλλος Ντελαζό και οι Ιταλοί Ιράτι και Μέλι.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (77′ Κεϊτά), Τιάγκο Αλκάνταρα (77′ Φιρμίνο), Λουίς Ντίας (65′ Ντιόγκο Ζότα), Σαλάχ, Μανέ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μεντί, Αλάμπα, Έντερ Μιλιτάο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90′ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (85′ Καμαβινγκά), Βινίσιους Ζούνιορ (90’+2 Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

Κίτρινες: 62′ Φαμπίνιο.

Share