Τσόρνιγκερ: “Ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο”

 

Το νέο αφεντικό της ομάδας Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ παρουσιάσε σήμερα η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα στο Columbia Plaza.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός προπονητής μίλησε για σκληρή δουλειά από όλους στο οικοδόμημα της Λεμεσιανής ομάδας και είπε ότι φιλοσοφία του είναι το ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο που να το απολαμβάνει ο κόσμος της ομάδας και το φίλαθλο κοινό της Κύπρου γενικότερα.

 

Τσόρνιγκερ:

«Είναι ωραίο που είμαι εδώ και βλέπω χαρούμενα πρόσωπα. Ελπίζω να είναι έτσι μέχρι και το τέλος του συμβολαίου μας και της συνεργασίας μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά και να μεταφέρω τη φιλοσοφία που διδάχθηκα στη Λειψία και που μεταφέρθηκε στην Λίβερπουλ και τη Σίτι. Δεν ζήτησα από τον Απόλλωνα να συνεργαστούμε αλλά ο Απόλλωνας ζήτησε από εμένα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η δουλειά και να γνωρίσω τους παίκτες αλλά και εκείνοι. Δεν με ξέρουν και πολύ οι παίκτες και είμαι ανοικτός προς όλους για να δουλέψουν και να κερδίσουν μια θέση στην ενδεκάδα».

Ο λόγος της καθόδου του στην Κύπρο και τον Απόλλωνα:

«Έφτασα στη Κύπρο τη Δευτέρα, είμαι νέος στο πρωτάθλημα. Δεν με αφορά τι έγινε παλιά, γνωρίζω την δίψα για το πρωτάθλημα. Είναι νέα διοργάνωση το Κόνφερενς Λιγκ, είναι ξεκάθαρος ο στόχος να φτάσουμε μακριά. Νιώθω υπεύθυνος και υπόλογος για την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, με σκληρή δουλειά και πίστη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Ο Απόλλωνας έδειξε ενδιαφέρον από παλιά, ήμασταν σε επικοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια. Με ήθελαν, υπήρχε ενδιαφέρον κι από άλλες χώρες όμως ήρθα γιατί έδειξαν πως πιστεύουν στις ικανότητες μου. Η Κύπρος είναι καλός προορισμός για την οικογένεια μου. Έκανα αυτή την επιλογή και για την οικογένεια μου. Θέλω να κερδίζω πάντα, όταν χάνω νευριάζω. Είμαι εδώ για να παλέψω».

Ο Απόλλωνας πήρε πρωταθλήματα με Γερμανούς προπονητές: «

Η σχολή προπονητικής της Γερμανίας είναι μεγάλη. Γνωρίζω τις επιτυχίες με τους Γερμανούς, μπορεί ένας από τους λόγους που είμαι εδώ να είναι η καταγωγή μου. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το παράδειγμα των προηγούμενων Γερμανών προπονητών. Όσο καλοί προπονητές κι αν ήταν όμως, δεν είναι αυτοί που σκοράρουν. Αν οι παίκτες δεν αποδίδουν τότε δεν έρχονται οι επιτυχίες. Στόχος μου είναι να κάνω τους παίκτες μου να αποδώσουν».

Αν πρέπει να περιμένουμε πολλά γκολ: «Με τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε είναι αδύνατο να μην σκοράρεις. Ίσως να έχουμε κάποια θέματα πίσω και θα προσπαθούν να σκοράρουν και οι αντίπαλοι, όμως θα το δουλέψουμε και αυτό».

Για το μεταγραφικό σαφάρι των γαλάζιων είπε: «Είμαστε στη διαδικασία και ψάχνουμε τους σωστούς παίκτες για να αποκτήσουμε. Είναι σημαντικό να δούμε τι έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας. Γυρεύουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους παίκτες. Πέραν απο τα σωματικά χαρακτηριστικά ψάχνουμε προσωπικότητες. Παίκτες έξυπνους που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον τρόπο που θα αγωνιστούμε. Ψάχνουμε κεντρικό αμυντικό και επιθετικό αυτή τη στιγμή. Χρειαζόμαστε ενίσχυση. Θα δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε και είναι στο χέρι τους να δουλέψουν και να παλέψουν για ενδεκάδα».

 

Για τους Χάνσεν και Κλίμεντ τους οποίους γράφτηκαν στον τύπο τα ονόματα: «Δε τίθεται θέμα για τον Χάνσεν. Προτιμώ νεαρούς παίκτες. Ο Κλίμεντ έχει υπογράψει στην Πολωνία. Μακάρι να μην τον θέλουν και να έρθει δανεικός. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελα».

Για τους συνεργάτες του: «Ο Μολινάρι είναι ο βοηθός μου. Ήμουν συμπαίκτης του όταν ήταν ακόμη μικρός και δεν ήξερε να δέσει τα παπούτσια. Όλοι όσοι είναι δίπλα μου έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες. Είναι δουλειά του η ανάλυση και είναι πολύ καλός στο επιθετικό παιχνίδι. Ψάχνουμε και ένα Κύπριο βοηθό για να έρθει στο τιμ».

 

 

Επιμέλεια: Στέλιος Παλαζής

Photo Credits: Βαλεντίνο Πιερίδης / Provoli Sports 

Share