Τρικολόρ-Πάντσερ σε πρόωρο τελικό Euro (video)

 

Γαλλία και Γερμανία κοντράρονται στην «Αλιάνζ Αρίνα» για τον 6ο όμιλο του Euro 2020, αλλάζοντας την παράδοση που θέλει να κονταροχτυπιούνται στις νοκ-άουτ φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων.

Ο όμιλος του… θανάτου και το ματς του θανάτου. Γαλλία και Γερμανία κοντράρονται για πρώτη φορά τόσο νωρίς σε μια διοργάνωση σε ένα παιχνίδι (10:00, ΡΙΚ2 και RIKHD) που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο για την συνέχειά τους σε αυτή.

Οι «τρικολόρ» έχοντας στους ώμους τους, το βάρος της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στο Euro με αρκετά υψηλούς στόχους καθώς εάν καταφέρουν και φτάσουν στο… τρόπαιο τότε θα γίνουν μια από τις λίγες ομάδες που θα φέρουν ταυτόχρονα και τους δύο τίτλους. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί βρίσκονται σε μια περίεργη… φάση. Προέρχονται από κακές εμφανίσεις στο Μουντιάλ, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του ομίλου με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τον αποκλεισμό από την φάση του ομίλου. Προφανώς και ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, ποντάροντας πολλά στην παρουσία 14.000 συμπατριωτών τους στις κερκίδες.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν μπορεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή 11άδα για τους Γάλλους, καθώς οι Μπενζεμά και Γκριζμάν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Έτσι μπορούν να αγωνιστούν κανονικά και να πλαισιώσουν τον Εμπαπέ στην επίθεση συγκροτώντας μια από τις ισχυρότερες γραμμές «κρούσης» στη διοργάνωση. Την ίδια στιγμή η Γερμανία με τον Λεβ στο… κύκνειο άσμα του στον πάγκο της εθνικής, έχει μια απουσία, αυτή του Γκορέτσκα. Ωστόσο, σημαντικότερα προβλήματα είναι η… αμφισβήτηση που έχει πια στο πρόσωπό του, ακόμη και από τους ίδιους τους παίκτες, οι οποίοι φέρονται να είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για τον σχηματισμό που επιλέγει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Η ισοπαλία 1-1 με τη Δανία στο φιλικό ήρθε να διαμορφώσει ένα ακόμη πιο περίεργο κλίμα, το οποίο δεν άλλαξε από το 7-1 στο επόμενο φιλικό με τη Λετονία.

Οι δυο ομάδες τα πηγαίνουν εξαιρετικά στις πρεμιέρες τους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με τους Γερμανούς να έχουν 7 νίκες και 5 ισοπαλίες ενώ οι Γάλλοι πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες με τελευταία ήττα σε ξεκίνημα Euro στο μακρινό 1960. Στα τελευταία τρία –επίσημα- μεταξύ τους ματς οι Γάλλοι μετρούν δύο νίκες (υπάρχει και μια ισοπαλία), με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τελευταία φορά το 2014 στο Μουντιάλ. Παίκτης-κλειδί του ματς; Ο Γκριζμάν ο οποίος έχει σκοράρει 4 φορές στα 6 μεταξύ τους ματς, τις περισσότερες κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα.

Πιθανές 11άδες:
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν):
 Γιορίς – Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντές – Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό – Γκριζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά.

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ – Γκιντέρ, Χούμελς, Ρούντιγκερ – Κίμιχ, Κρόος, Γκουντογκάν, Γκόσενς – Χάβερτζ, Μίλερ – Γκνάμπρι.

 

Στέλιος Παλαζής 

Αρχισυντάκτης 

Share