ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ 2-4 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Ομόνοια εναντίον ΑΠΟΕΛ με τους δύο μονομάχους να ψάχνουν σήμερα το τρίποντο για τους δικούς τους λόγους.  Σε ένα βροχερό ΓΣΠ στην παρουσία αρκετών χιλιάδων φίλων των δύο ομάδων (στη συντριπτική τους πλειοψηφία φίλων του τριφυλλιού) η μεν Ομόνοια ψάχνει να βρει την εξιλέωση και να μπει στην εξάδα με νίκη και σε συνδυασμό με ήττα της Πάφου την ίδια ώρα στο “Στέλιος Κυριακίδης”.  Στην αντίπερα όχθη οι γαλαζοκίτρινοι ψάχνουν νίκη για καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα αφού αυτή την στιγμή είναι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 36 βαθμούς και με νίκη πάει δεύτερος δύο περισσότερους από την Ανόρθωση που παίζει αύριο στη Λεμεσό με τον Απόλλωνα.

Χορηγός της σημερινής μας μετάδοσης η καφετέρια River Cafe & Lounge στην Λεμεσό.

 

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

19:00 Έναρξη της αναμέτρησης. Στη σέντρα η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που έχει πάρει την εστία μπροστά από τους οπαδούς της ομάδας στο νότιο πέταλο.

7′ Κεφαλιά του Κβιλιτάϊα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.

10′ Ξερό σουτ του Σαρφό από μακρινή απόσταση η μπάλα πάει άουτ.

Η βροχή έχει κοπάσει εδώ στο στάδιο ΓΣΠ σε ένα παιχνίδι όπου κυριαρχεί η δύναμη και το πάθος.

14′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα από τον ρεφ Νικολάου στον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ Βινίσιους για δυνατό φάουλ επί του Μποτεάκ.

Χάνει ένα από τα επόμενα 2 παιχνίδια της ομάδας του.

17′ Τεράστια ευκαιρία με δράστη τον Λοϊζου που από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιταλό Σκουφέτ.

19′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ Ο Κβιλιτάϊα με υποδειγματικό πλασέ γράφει το 0-1 για τον ΑΠΟΕΛ.

Στο 31′ ο Άρης έχει πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο Παφιακό απέναντι στην Πάφο με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Σικόρσκι.

41′ Υπόδειξη πέναλτι για την Ομόνοια σε ανατροπή του Λοϊζου από τον Βινίσιους (σκούντηγμα από πίσω). Ο διαιτητής Γ.Νικολάου το υποδεικνύει μετά από παρέμβαση του VAR.  Την εκτέλεση αναλαμβάει ο Μποτεάκ αλλά ο Σκουφέτ αποκρούει και κρατά τον ΑΠΟΕΛ σε θέση οδηγού.

1 λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων εδώ στο ΓΣΠ.

45+1 Κίτρινη κάρτα στον Γουήλερ για φάουλ από πίσω σε αντίπαλο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

46′ Στην σέντρα η ομάδα της Ομόνοιας που θα επιδιώξει διακαώς να φέρει τα κάτω-πάνω στην αναμέτρηση. Ο διαιτητής περιμένει να αρχίσει και το δεύτερο ημίχρονο στην Πάφο για να είναι παράλληλη η διεξαγωγή των δύο αγώνων σε Λευκωσία και Πάφο αντίστοιχα.

48′ Άψογος συνδυασμός Σαρφό και Ντε Βινσέντι και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με σουτ στο παραθυράκι της εστίας του Φαμπιάνο έγραψε εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ το 0-2!!!!

52′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ σε ανατροπή του Κβιλιτάϊα από τον Φαμπιάνο. Το αναλαμβάνει ο ίδιος και ο Βραζιλιάνος αποκρούει. Ο ρεφ μετά από υπόδειξη του VAR διατάζει επανάληψη και ο Γεωργιανός επιθετικός στην δεύτερη εκτέλεση στέλει την μπάλα στην δεξιά γωνιά της εστίας των πρασίνων και γράφει το 0-3 σε ένα γαλαζοκίτρινο θρίαμβο όπως εξελίσσεται ο αγώνας….

59′ Ο Μίξ Ντίσκερουντ από κοντά μετά από μελέ στα καρέ του ΑΠΟΕΛ με σουτ στην κίνηση μειώνει στο σκορ σε 1-3….

67′ O Θεοδώρου πέρνει την θέση του σκορερ και κορυφαίου του σημερινού αγώνα Γκεόργκι Κβιλιτάία.

69′ Ο Σόουζα με πλασαριστό γωνιακό σουτ γράφει εύκολα το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην προδιαγραφόμενη νίκη του ΑΠΟΕΛ.

78′ Δυνατό σουτ του Ντονγκαλά από το ύψος της μεγάλης επανορθωτικής λίγο πάνω από την εστία του Φαμπιάνο.

79′ Ο νεοεισελθών Κακουλής με κοντινό σουτ μειώνει για το τριφύλλι σε 4-2.

Στο μεταξύ στο Παφιακό η τοπική ομάδα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. ΠΑΦΟΣ-ΑΡΗΣ 1-1

82′ Διπλή κίνηση από τον Μπέργκ. Ασάντε αντί του Λοβέρα και Ζαχαρίου αντί του Μποτεάκ που έχασε το πέναλτι στο 41ο λεπτό του αγώνα.

85′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Πολυκάρπου (εντός) Ντονγκαλά εκτός παιχνιδιού για την ομάδα του Αυγουστή που θα πάρει μια σημαντική νίκη απόψε….

88′ Πέναλτι για την Ομόνοια σε ανατροπή του Κακουλή (ορθή η απόφαση του Νικολάου). Το εκτελεί ο Ασάντε το χάνει στην επαναφορά ο Σέχου σκοράρει αλλά ο διαιτητής το ακυρώνει. Παραμένει το 2-4 για τον ΑΠΟΕΛ.

5 λεπτά ο χρόνος της καθυστέρησης σύμφωνα με τον τέταρτο διαιτητή κύριο Μενέλαο Αντωνίου.

Αλλαγή σε χρόνο καθυστερήσεων φανέλα βασικού και για τον Έσελινγκ που πέρνει την θέση του Ντε Βινσέντι.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 2-4 ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ 2Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ!!!!

** Κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπέργκ για διαμαρτυρία στο πέναλτι που επανεκτέλεσε ο Κβιλιτάια.

Ενδεκάδες:

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέτσιακς (Α), Σέχου, Γιούστε, Χούμποτσαν, Μπασιρού, Μιξ, Λοβέρα, Λοΐζου, Μποτεάκ, Μάταβζ.
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παναγή, Ψάλτης, Κίκο, Ασημένος, Χαραλάμπους, Χρίστου, Ζαχαρίου, Ασάντε, Κακουλλής.

ΑΠΟΕΛ (Σ. Αυγουστή): Σκουφέτ, Καρώ, Βινίσιους, Σόουζα, Ντε Βινσέντι (Α), Κβιλιτάια, Πέδρο, Νατέλ, Γουήλερ, Σαρφό, Ντονγκαλά.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλιγκίρης, Θεοδώρου, Έσελινκ, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γεωργίου, Βροντής, Χαραλάμπους, Φενερίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Λέτσιακς (Ομόνοια)      / Βινίσιους, Γουήλερ, Κβιλιτάϊα (ΑΠΟΕΛ)

 

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής:   Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Pairetto Luca (Πορτογάλος)
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share