Madrid Open: Ώρα… τελικού για Ζβέρεφ και Αλκαράθ!!!

 

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ καλείται να υπερασπιστεί το θρόνο του στην Μαδρίτη απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Γερμανός διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του και τον 3ο συνολικά στη Μαδρίτη, μετά από το 2018 και το 2021, ενώ έχει φτάσει στους 100 τελικούς του σε Masters διοργάνωση, εκ των οποίων έχει κερδίσει τους πέντε. Συνολικά δε, θα είναι ο 30ός τελικός στην καριέρα του με στόχο τον 20ό τίτλο του (19-10).

Στο δρόμο για τον τελικό ο Ζβέρεφ χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω στην πρεμιέρα του και να επικρατήσει των Μαρίν Τσίλιτς, Λορέντσο Μουσέτι, στα προημιτελικά του Νο.8 του ταμπλό, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, στα ημιτελικά του Νο.4 του ταμπλό, Στέφανου Τσιτσιπά.

Τελευταίο του εμπόδιο ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος αποδεικνύεται υψηλό με δεδομένο ότι δεν έχει χάσει σε τέσσερις τελικούς. Αυτός θα είναι ο 5ος τελικός στην καριέρα του, μετά από το 250άρι του Ούμαγκ το 2021 και τους φετινούς τελικούς που έχει κερδίσει στο 500άρι του Ρίο, στο 1000άρι του Μαϊάμι και στο 500άρι της Βαρκελώνης.

Ο 19χρονος Ισπανός μπήκε στο Top 10 μόλις δυο εβδομάδες πριν, είναι με διαφορά το νεότερο μέλος του Top 10 και ήδη πλησιάζει το Top 5, αφού από το Νο.9 θα βρεθεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα.

Τις δυο προηγούμενες μέρες πέτυχε τις 2 σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του, απέναντι στους Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Νικολό Μπασιλασβίλι και Κάμερον Νόρι στους προηγούμενους γύρους.

Ζβέρεφ και Αλκαράθ θα συναντηθούν για 3η φορά στο tour, με τον Γερμανό να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες. Μπορεί να ήταν και οι δυο σχετικά άνετες νίκες με 2-0 σετ και μπορεί να ήταν και οι δυο στην περσινή σεζόν, ωστόσο αυτό δεν δείχνει κάτι για τον σημερινό τελικό, αφού η βελτίωση του Alcaraz τους τελευταίους 8 μήνες ήταν ραγδαία.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Manolo Santana Stadium:

19:30 Carlos Alcaraz  – Alexander Zverev

 

Επιμέλεια: Στέλιος Παλαζής 

Share