Πήρε το ζητούμενο η Άρσεναλ.

 

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς για την φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε το βράδυ της Πέμπτης (18/2) η Άρσεναλ καθώς εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Μπενφίκα εκτός έδρας. Ο αγώνας για την ιστορία έγινε στο “ουδέτερο” Ολίμπικο της Ρώμης.

Τι κι αν στην Πρέμιερ Λιγκ δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά, στην Ευρώπη οι «κανονιέρηδες» δείχνουν ότι δεν… μασάνε. Το γεγονός, άλλωστε, ότι παραμένουν αήττητοι από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχαν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό, τα λέει όλα…

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της στο γήπεδο. Βρέθηκε, μάλιστα, πίσω στο σκορ 55′ με γκολ του Πίζι (πεν.)όμως έφερε το ματς στα… ίσια δύο λεπτά αργότερα με τον Σακά και έχει το πάνω χέρι εν όψει του επαναληπτικού της 25ης Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο πρώτο ημίχρονο, παρά τον γρήγορο ρυθμό, το θέαμα και οι φάσεις έλλειψαν. Οι «κανονιέρηδες» ήταν πιο κινητικοί και χτυπούσαν κυρίως από τα δεξιά σε αντίθεση με τους τυπικά γηπεδούχους που περισσότερο πρόσεχαν τα μετόπισθεν τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ στο 19′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Μπεγιερίν πάσαρε στον αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος όμως αστόχησε.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι δευτεραθλητές Πορτογαλίας ευτύχησαν να πάρουν… κεφάλι στο σκορ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίζι (η παράβαση δόθηκε έπειτα από χέρι του Σμιθ-Ρόου).

Η απάντηση όμως της Άρσεναλ ήταν άμεση καθώς στο 57′ ο Σακά εκμεταλλεύτηκε την πάσα πάρε-βάλε του Σέντρικ και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή. Αρχικά στο 63′ το πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ κατέληξε λίγο άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε και στο 73′ το σουτ που επιχείρησε ο Εβέρτον. Στο τελευταίο τέταρτο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Βερίσιμο, Βέιγκλ και Πίζι ήταν οι καλύτεροι της Μπενφίκα, ενώ από πλευράς «κανονιέρηδων» ξεχώρισαν οι Θεμπάγιος, Μπεγιερίν και Όντεγκαρντ.

Τον αγώνα διατήτευσε ο Τσακίρ (Τουρκία), με βοηθούς τους Ντουράν (Τουρκία) και Ονγκιούν (Τουρκία). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Ιράτι (Ιταλία) και AVAR ο Φάμπρι (Ιταλία). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Οσκάγια (Τουρκία).

Κίτρινες: 54′ Σμιθ Ρόου

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Έλτον, Βερίσιμο (85′ Τσικίνιο), Οταμέντι, Βερτόχεν, Γκονσάλβες, Γκριμάλδο, Βέιγκλ, Τααράμπ (77′ Γκάμπριελ), Πίζι (64′ Σεφέροβιτς), Βάλντσμιντ (46′ Σίλβα), Νούνιες (64′ Εβέρτον).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Σέντρικ (63′ Τίρνεϊ), Θεμπάγιος (90′ Ελνένι), Τζάκα, Όντεγκαρντ (90′ Γουίλιαν), Σακά, Σμιθ-Ρόου (76′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ (76′ Πεπέ).

Πηγή: A-sports.gr

Share