ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

 

Tης Μαρίας Κολιού – Αριστίνδην Υποψήφιας με το Ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ στην Λεμεσό

 

Η πανδημική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη γενικώς, αλλά και την Κύπρο μας συνεχίζεται εδώ και 1 χρόνο με πολλές συνέπειες πρωτίστως σε ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, 243 συνάνθρωποι μας, έχουν χάσει την ζωή τους με τελική αιτία θανάτου τη νόσο Covid-19.

 

Οι οικονομικές συνέπειες των επιχειρήσεων που έκλεισαν για αρκετό διάστημα και έχασαν αρκετά λεφτά είναι σήμα κατατεθέν της πανδημίας που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό όταν με το καλό μας αποχαιρετήσει οριστικά. Παράλληλα όμως πρέπει να αναφερθεί πως το οικονομικό επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και κατά συνέπεια έχει επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.

 

Ο τομέας του αθλητισμού, υπέφερε αρκετά από την πανδημία αλλά δυστυχώς άδικα κατά την άποψη μου. Μπορεί να βρέθηκαν θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές ομάδων Α’ Κατηγορίας, σε παράγοντες ομάδων αλλά και σε διαιτητές, όμως επ ουδενί λόγω αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελέσει την αιτία για το μακροχρόνιο κλείσιμο των ομαδικών αθλημάτων αφού εκατοντάδες άτομα επηρεάστηκαν άμεσα από’ αυτή την εξέλιξη με όλες τις συνέπειες σε ότι αφορά την υγεία αλλά και την ψυχολογία κυρίως του κόσμου.

 

 

Εγώ στην ζωή μου έμαθα ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος. Το να έχουμε ήξεις αφίξεις σε ένα νευραλγικό κύτταρο της κυπριακής κοινωνίας (τον αθλητισμό) αυτό δεν τιμά κανένα. Απεναντίας, μας παίρνει πίσω σε πολλά θέματα κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και αυτό το πιστοποιούν συχνά και οι ειδικοί. Είτε με επιστημονικά άρθρα τους, είτε στα τηλεοπτικά πάνελ και στα ραδιόφωνα με τις δηλώσεις τους.

 

Καλώ την πολιτεία και τους υπευθύνους όπως δουν με άλλο μάτι τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και αναθεωρήσουν την στάση τους για τα γυμναστήρια με τα προβλεπόμενα βεβαίως μέτρα καθώς επίσης και για την παρουσία έστω ενός ποσοστού φιλάθλων στα ανοιχτά στάδια (ποδόσφαιρο) με ένα ποσοστό τουλάχιστον του 30% .

 

Εν κατακλείδι σαν ενεργό άτομο του αθλητισμού από τα μαθητικά μου χρόνια, η εισήγηση μου προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ είναι η δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού που θα είναι και ο θεματοφύλακας του νευραλγικού  αυτού χώρου στην κυπριακή κοινωνία αφού χιλιάδες νέοι και νέες ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε και ερασιτεχνικά καθημερινώς με το φαινόμενο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

 

Κάποτε μας μάθαιναν πως ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (Α.Γ.Ο) και πώς δεν έχει περιορισμούς και σύνορα! Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ!

Τι άλλαξε σήμερα και τον πολεμούν έτσι; Τροφή για σκέψη από τον κάθε υγειώς σκεπτόμενο φίλαθλο…..

 

 

 

 

 

 

Share