Και επίσημα πρωταθλητές Χάμιλτον και Μιρ σε F1 και MotoGP

Μετά τον σημερινό αγώνα στο GP της Τουρκίας ο Lewis Hamilton νίκησε για ακόμα μια φορά για φέτος με αποτέλεσμα να κατακτήσει και επίσημα το 7ο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει λόγια να περιγράψει πως νιώθει γι το κατόρθωμα του, αφού έπιασε τον Μ. Schumacher στα 7 πρωταθλήματα Formula 1.

Μετά απο αυτό, η ομάδα του Lewis όπως και ο ίδιος έχουν ήδη αρχίσει την διαδικασία ανανέωσης συμβολαίου ενώ πρίν απο την κατάκτηση δεν ήταν γνωστό σε κανέναν εαν ο Βρετανός θα συνεχίσει με την Petronas Mercedes και γενικά στην F1.

Aντιθέτως, στο MotoGP η Suzuki πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά απο το 2000 στα 100άχρονα της ιστορίας της με ανάβατη τον Joan Mir να παίρνει την 7η θέση, εκκινώντας απο την 12η θέση και να κλειδώνει το πρωτάθλημα στον πρότελευταίο αγώνα του ΜοτοGP για την σεζόν 2020.

Με μόλις στην δεύτερη του παρουσία στην ανώτερη κατηγορία ο Μιρ κατακτά τον πρώτο του τίτλο με την Suzuki που ήταν πολύ δυνατή μετά τα μέσα της χρονιάς. Η σημερινή νίκη του Franco Morbidelli δεν ήταν αρκετή για να του δώσει πιθανότητες για τον τελευταίο αγώνα.

 

Share