ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 67-65: Τέλος στο σερί με ήρωα Πονίτκα!

Έγινε το 1-1 λοιπόν στο ντέρμπι των «αιωνίων» και μαζί έσπασε και η… κατάρα των 14 σερί ηττών που μετρούσαν οι «πράσινοι» απέναντι στους «ερυθρόλευκους»!!!

το ματς:

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα δε θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει με πιο θετικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με εμφανή την απουσία του Κώστα Σλούκα έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο κι έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν γρήγορα στη διψήφια διαφορά με 15-4 μετά το κλέψιμο και το τρίποντο από τον Πάρις Λι.

Οι διορθωτικές κινήσεις του κόουτς του Ολυμπιακού απέφεραν… καρπούς προσωρινά και η διαφορά μειώθηκε στους 4 μετά από εύστοχο τρίποντο του Ουόκαπ (17-13). Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα και με σουτ του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη από τα 6.75 την έφτασε ξανά στους 10 πόντους (23-13).

Μέσα σε 1’38’’ της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός «μάζεψε» τη διαφορά από το -12 και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (27-29) με λέι απ του Μπόλομποι.
Ουόκαπ και Μπόλομποι ήταν αυτοί που έφεραν το παιχνίδι σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα για τον Ολυμπιακό οδηγήγώντας την ομάδα στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 33-35.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το επιθετικό κρεσέντο του Λαρεντζάκη και του Παπανικολάου έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων στους «ερυθρόλευκους», όμως ήρθε η αποβολή του Ουόκαπ από το παιχνίδι με τεχνική ποινή, μιας και αυτό ήταν το δεύτερό του αντιαθλητικό φάουλ στο ματς. Αυτή η αλλαγή της συνθήκης έδωσε ξανά ρυθμό στον Παναθηναϊκό που πέρασε πάλι μπροστά (46-44).

Αυξήθηκαν τα προβλήματα για τους Πειραιώτες που είχαν να διαχειριστούν και την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ μετά από τραυματισμό στη διεκδίκηση ριμπάουντ.

Σε σκληρό παιχνίδι εξελίχθηκαν τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα με το σκορ να αλλάζει συνεχώς… χέρια και τον ρυθμό να έχει χαλάσει όσο πλησιάζαμε στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει προβάδισμα 5 πόντων (54-59) και το απώλεσε μετά από έυστοχο δίποντο του Γιώργου Παπαγιάννη για το 62-60.

Με 17,4 δευτερόλεπτα ο Ματέους Πονίτκα έβαλε το σουτ της ζωής του για το 67-65.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65

 

Πηγή: bnsports.gr

 

 

 

 

Share