Ταχύτερος ο Φερστάπεν!

 

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστον.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Μ. Βρετανίας, στο πλαίσιο του δέκατου αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 στο 2023, με το FP2 να μας προσφέρει μπόλικο θέαμα και δράση. Στη 1 ώρας διαδικασία αποκτήσαμε μια καλύτερη εικόνα για τη δυναμική των ομάδων, οι οποίες έκαναν προσομοιώσεις κατατακτηρίων, αγώνα και αξιολόγησαν τα set-up τους.

Όπως έγινε στο FP1, έτσι και στο FP2 o Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός, ωστόσο είχε έντονο ανταγωνισμό. Ο Ολλανδός της Red Bull Racing σημείωσε με τη μαλακή γόμα το 1:28,078 και πήρε την πρώτη θέση στην 60-λεπτη διαδικασία. Δεύτερος ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, ο οποίος ήταν μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Φερστάπεν, δείχνοντας την ταχύτητα της SF-23. Τρίτος ήταν ο Άλεξ Άλμπον της Williams Racing, o οποίος εντυπωσίασε και πάλι με την ταχύτητα που έδειξε στον ένα γύρο. Ο Ταϊλανδός ήταν μόλις 0,2 δευτ. μακριά από την κορυφή.

Στην 4η θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ με τη δεύτερη RB19, ενώ πέμπτος ο επίσης εντυπωσιακός Λόγκαν Σάρτζεντ, αποδεικνύοντας τη δυναμική της Williams FW45. Στην 6η θέση ήταν ο Λανς Στρολ για την Aston Martin, μπροστά από τη Haas του Νίκο Χούλκενμπεργκ, την Alpine του Πιέρ Γκασλί και τη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι. Την πρώτη 10άδα της διαδικασίας «έκλεισε» ο Φερνάντο Αλόνσο.

Απογοητευτική ήταν και στη δεύτερη περίοδο δοκιμών η Mercedes-AMG. O Τζορτζ Ράσελ ήταν μόλις στη 12η θέση, πίσω από την Alfa Romeo του Γκουάνγιου Ζου. Τα πράγματα στη γερμανική ομάδα είναι πολύ άσχημα στο Σίλβερστον, καθώς μετά τις δοκιμές της Παρασκευής είναι η ένατη ταχύτερη ομάδα, μπροστά μόνο από την AlphaTauri.

Στη διαδικασία δεν πήρε μέρος ο Σαρλ Λεκλέρ. To μονοθέσιο του Μονεγάσκου είχε πρόβλημα στα ηλεκτρικά, το οποίο εμφανίστηκε πριν την έναρξη της διαδικασίας. Μάλιστα, ήταν τόσο σοβαρό που οι μηχανικοί σταμάτησαν να εργάζονται πάνω στην SF-23 του στα μισά της διαδικασίας.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 8/7, με το FP3 στις 13:30 ώρα Κύπρου.

FP2

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share