Τα πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών τσεκάρονται σε Νάπολι και Λονδίνο

 

Το Champions League επιστρέφει στις οθόνες μας με την βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης να ταξιδεύει στο Λονδίνο (Cytavision Sports 3 HD) για να «τσεκάρει» το εισιτήριο των ημιτελικών κόντρα στην Τσέλσι και την εκπληκτική εφέτος Νάπολι να ψάχνει την ανατροπή που θα την οδηγήσει σε μια ιστορική πρόκριση επί της Μίλαν (Cytavision Sports 4 HD)!!!

Το Champions League είναι και πάλι εδώ και απόψε θα γίνουν γνωστές οι πρώτες δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.  Η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το σοβαρό προβάδισμα 2-0 στο «Μπερναμπέου», έχει το πάνω χέρι απέναντι στην ντεφορμέ Τσέλσι και θα πάει στο Λονδίνο προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στους «4» γιατί όχι και με δευτερη νίκη.

Από την πλευρά της, η Νάπολι, αν και ηττήθηκε 1-0 στο Μιλάνο, θα επιχειρήσει να κάνει το βήμα παραπάνω κόντρα στη Μίλαν και να πάρει μια ιστορική πρόκριση στην διοργάνωση.

Τοmission impossible της Τσέλσι και η τρομακτική φόρμα της Ρεάλ

Τσέλσι εναντίον Ρεάλ μέρος… δεύτερο! Η νίκη με 2-0 στη Μαδρίτη χάρη στα γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Μάρκο Ασένσιο έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους Μερένγκες, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να «τελειώσουν τη δουλειά». Με την αυτοπεποίθηση στο…. φουλ μετά την κυρίαρχη εμφάνιση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι διανύουν μια περίοδο πλήρης αντιδιαστολής σε σύγκριση με εκείνη των Μπλε.

Ενδεικτικό της… τρομακτικής κατάστασης των Μπλάνκος είναι πως στα τελευταία πέντε ματς μετά το διάλλειμα των εθνικών έχουν καταγράψει συνολικά 109 σουτ (21,8 σουτ μέσος όρος ανά παιχνίδι) με απολογισμό 16 γκολ, τρομοκρατώντας τις αντίπαλες άμυνες. Στον αντίποδα και στο ίδιο διάστημα η Τσέλσι μοιάζει να κατρακυλά δίχως φρένο.

Η επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ έχει συνοδευτεί από τρεις ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του Άγγλου τεχνικού στον πάγκο, με τελευταία εκείνη απέναντι στη Μπράιτον μέσα «Στάμφορντ Μπριτζ». Μάλιστα ο ιδιοκτήτης των Μπλε, Τοντ Μπόελι, μετά το τέλος του αγώνα αναγκάστηκε να κατέβει στα αποδυτήρια για να τα ψάλλει στους παίκτες, προτού τελικά κάνει… στροφή 180 μοιρών για να τους ανεβάσει το ηθικό ενόψει του κρίσιμου ραντεβού απέναντι στη Βασίλισσα.

Το κλίμα ωστόσο παραμένει άρρωστο εντός της ομάδας, το ηθικό στο ναδίρ και ο αντίπαλος πρόκειται για ένα σύνολο που ενδεχομένως να διανύει την καλύτερη φόρμα του στη φετινή σεζόν. Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Καλιντού Κουλιμπαλί και τον Μπεν Τσίλγουελ για τη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» η αποστολή της Τσέλσι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που ο Κάρλο Αντσελότι είδε τους Κρόος και Βινίσιους να επιστρέφουν στις προπονήσεις και να δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι για το μεγάλο ραντεβού.

Νάπολι για την υπέρβαση, Μίλαν για την επιστροφή….

Η Μίλαν «βραχυκύκλωσε» τη Νάπολι στο πρώτο παιχνίδι και έστω και με το ισχνό 1-0 πήρε το πάνω χέρι όσον αφορά την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Σπαλέτι, αν και για κάποιο διάστημα ήταν ανώτερη δεν κατάφερε να παίξει όσο καλά μπορεί, σίγουρα επηρεασμένη από την απουσία του Βίκτορ Οσιμέν. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Όχι μόνο επειδή το θωρηκτό από τη Νιγηρία θα δώσει το «παρών» αλλά κυρίως διότι το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» θα… βράζει συνθέμελα.

Ο ίδιος ο Σπαλέτι έδωσε το σύνθημα στους φίλους της ομάδα, καλώντας τους να δημιουργήσουν μια «καυτή» ατμόσφαιρα. Εκείνοι πιστεύουν απίστευτα στην ομάδα τους και με τη δική τους ορμή οι Παρτενοπέι θα επιχειρήσουν να κάνουν την υπέρβαση, γυρνώντας τούμπα τα δεδομένα του ζευγαριού και φτάνοντας για πρώτη φορά στους «4» της διοργάνωσης. Αν πιάσουν τα γνωστά τους στάνταρ απόδοσης, κανείς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει το… όνειρο.

Όνειρο ωστόσο είναι και για τη Μίλαν η επιστροφή σε μια… γειτονιά που ιστορικά ξέρει καλά, στα ημιτελικά του Champions League. Η ευρωπαϊκή βαρύτητα των ροσονέρι ριγών έκανε την εμφάνισή της και στο πρώτο παιχνίδι και ήταν ένας από τους λόγους της επικράτησης. Η ομάδα του Πιόλι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και πήρε αυτό που ήθελε με τον δικό της τρόπο.

Ο Λεάο και ο Ντίαθ βρίσκονται ταυτόχρονα σε πολύ καλή κατάσταση και άπαξ και βρουν τους χώρους σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα. Ο κίνδυνος για τη Μίλαν είναι το να… βρει μπροστά της το γεγονός πως δεν πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα όσο η Νάπολι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, αν και η απουσία των τιμωρημένων Ανγκισά και Κιμ είναι για εκείνη κάτι πολύ θετικό. Στις ευρωπαϊκές βραδιές, ο Πιόλι και οι παίκτες του έχουν δείξει πως ξέρουν πώς να διαχειριστούν καταστάσεις και με την ίδια… τεχνική θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν ξανά τους Ροσονέρι στα ημιτελικά των αστεριών.

Share