Γαλλοαγγλική τιτατομαχία με φόντο τον μεγάλο τελικό!

 

 

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι θα τεθούν αντιμέτωπες απόψε (10 το βράδυ) για μια θέση στον μεγάλο τελικό του εφετινού Champions League. Εννοείται πως Γάλλοι και Άγγλοι έχουν ως κύριο στόχο την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, ώστε η σεζόν να ολοκληρωθεί με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο για την κάθε ομάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετρά μία πρόκριση επί της Παρί στην προημιτελική φάση της σεζόν 2015-16 την μια και μοναδική φορά που συναντήθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Μάντσεστερ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2008-09.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της γαλλικής ομάδας στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τον αποκλεισμό από τη Μίλαν τη σεζόν 1994-95 και την περσινή πρόκριση επί της Λειψίας (η στήλη του ΠΡΟΦΗΤΗ στην ιστοσελίδα μας www.sportaction24.com) έδωσε την Παρί Σεν Ζερμέν ως την ομάδα που θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Την άποψη ότι οι αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ακόμη δυσκολότερες σε σχέση με εκείνες των προημιτελικών απέναντι στη Μπάγερν, εξέφρασε το αφεντικό των Γάλλων Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πως δεν παίζει κανένα ρόλο ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει εντός έδρας, σε αντίθεση με τα ζευγάρια με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, όπου οι Γάλλοι έπαιξαν εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι, ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Γκουαρδιόλα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται για προσωπική μονομαχία των δύο προπονητών.

Κανονικά στην αποστολή της Παρί είναι ο Μαρκίνιος, ο οποίος εκτός απροόπτου θα πάρει θέση και στο αρχικό σχήμα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν είχε σοβαρό τραυματισμό στο παιχνίδι με τη Μετς και θα είναι κανονικά στην ενδεκάδα σαν αιχμή του δόρατος για την ομάδα του.

Στην αξία που έχει για τη Μάντσεστερ Σίτι η συμμετοχή της στα ημιτελικά του στάθηκε, από την πλευρά του, ο Γκουαρδιόλα.

Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί και η Σίτι καθώς σε σχέση με τον τελικό του Λιγκ Καπ, το οποίο κατέκτησαν την περασμένη Κυριακή οι «Πολίτες» κόντρα στην Τότεναμ επιστρέφει και ο Τζον Στόουνς.

 

 

Share