Στο πλευρό των αθλητικογράφων η Ε.Α.Κ.

 

Αγαπητά μέλη της ΕΑΚ και συνάδελφοι,

σε συνέχεια της ανακοίνωσης των νέων μέτρων της κυβέρνησης στις 08/01/2021, σας ενημερώνουμε ότι για τους δημοσιογράφους, ισχύει ότι ίσχυε και στην περίοδο του πρώτου lockdown, δηλαδή επιτρέπεται η μετακίνηση για σκοπούς εργασίας χωρίς την αποστολή SMS, όλο το 24ωρο, αρκεί να έχει συμπληρωθεί το Έντυπο Α, το οποίο ισχύει για εργαζομένους και αυτοεργοδοτούμενους.

Νοείται πως χώρος εργασίας των δημοσιογράφων είναι το γραφείο, το γήπεδο, και οπουδήποτε υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ή γεγονός.

Πιο κάτω είναι τα σχετικά άρθρα που αφορούν τη μετακίνηση λόγω εργασίας:
“Η μετακίνηση προσώπων κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας επιτρέπεται για τους ακόλουθους λόγους: για σκοπούς εργασίας από και προς τους χώρους εργασίας με την παρουσίαση του Εντύπου Α, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη.”

“Διευκρινίζεται ότι για σκοπούς μετάβασης από και προς την εργασία για σκοπούς εργασίας δεν απαιτείται η αποστολή SMS, αλλά ο εργαζόμενος θα πρέπει να παρουσιάσει το Έντυπο Α, υπογεγραμμένο από τον εργοδότη του.”

Αγαπητοί συνάδελφοι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο της ΕΑΚ, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, για οτιδήποτε απορίες έχετε για τα πιο πάνω ή για περιπτώσεις όπου δημιουργούνται προβλήματα στην εκτέλεση της εργασίας σας ή άλλα θέματα που ενδέχεται να αρθούν. Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΕΑΚ είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε γενικότερα προβλήματα ίσως προκληθούν από την όλη κατάσταση.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Α.Κ.

Share