ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ 2-1 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!!

 

Ο 78ος τελικός του Κυπέλλου Coca – Cola ξεκινά σε λιγότερο από 1 ώρα (20:30) στο στάδιον ΓΣΠ, με την Ανόρθωση Αμμοχώστου και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο και παράλληλα μια θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Η τυπικά γηπεδούχος απόψε Ανόρθωση θέλει να κατακτήσει το 11ο Κύπελλο στην ιστορία της και το πρώτο μετά από 13 έτη και ο Ολυμπιακός το 2ο του Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου μετά την κατάκτηση του μακρινού 1977.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου που Ανόρθωση και ο Ολυμπιακός αγωνίζονται μαζί στον τελικό. Η πρώτη ήταν το 1962.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην παρουσία 3420 θεατών με απαραίτητη προϋπόθεση το SafePass, δηλαδή, αρνητικό τεστ 72 ωρών, ή εμβολιασμός με την προϋπόθεση ότι έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες από την πρώτη δόση, ή το άτομο να έχει νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Το live της αναμέτρησης: 

2‘ Πρώτο κόρνερ για την ομάδα της Ανόρθωσης. Πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Βαρωσιώτικη ομάδα.

3‘ Νέο κόρνερ το δεύτερο σε τρία λεπτά μέσα, εκτελεστής και πάλι ο Καλτσάς, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

7‘ Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση! Ο Ντορ Μίχα πέρασε μέσα στην περιοχή, βγήκε απέναντι από τον Νεόφυτο Μιχαήλ, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε σε εντυπωσιακά σε κόρνερ λέγοντας όχι στον παίκτη της Κυρίας.

10΄Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Το εκτελεί ο Σαρφό από αριστερά, αλλά δεν προκαλεί κανένα κίνδυνο για την άμυνα της Ανόρθωσης.

14‘ Νέο κόρνερ για τον Ολυμπιακό που περνά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

15′ Πρώτη κίτρινη κάρτα (ορθή) που δείχνει ο Ρουμάνος ρεφ Hategan στον  Νταουσβίλι για κτύπημα στο χώρο του κέντρου στον Σαρφό.

17′ Κίτρινη κάρτα στον Κβιλιτάϊα για σκληρό φάουλ επί του Κυριάκου (σωστή) και αυτή από τον Ρουμάνο που είναι κοντά σε όλες σχεδόν τις φάσεις!

21′ Ο Ζαχαρίου “ισοφαρίζει” στις ευκαιρίες αφού μετά την ωραία μπαλιά του Ψάλτη από επίκαιρη θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λόρια.

31΄ Ο Οκριασβίλι δοκίμασε την απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Νεόφυτο Μιχαήλ να πέσει στην δεξιά του γωνία και να πει για άλλη μια φορά ΟΧΙ σε ποδοσφαιριστή της Μεγάλης Κυρίας…

33΄ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Κόρνερ του Καλτσά από την δεξιά πλευρά, πιο ψηλά από όλους πήδηξε ο Κβιλιτάια ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Mvp μέχρι τώρα πορτιέρο των μαυροπρασίνων Νεόφυτου Μιχαήλ.

37΄ Κίτρινη κάρτα στον Καλτσά για δυνατό φάουλ στον Σάλι.

39΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μάντζης και Σάλι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο τελευταίος έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

40΄ Εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ο Κβιλιτάια έπιασε την δυνατή κεφαλιά, αλλά σωστά τοποθετημένος ο Μιχάηλ μπλόκαρε την μπάλα.

42′ Καλή προσπάθεια του Ζαχαρίου, βγάζει τη σέντρα, ο Μάντζης πιάνει την κεφαλιά, άουτ η μπάλα.

2′ λεπτά ο επιπλέον χρόνος για τις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου σύμφωνα με την υπόδειξη του 4ου διαιτητή κυρίου Χρυσοβαλάντη Θεουλή.

Τέλος Α’ Ημιχρόνου στο στάδιον ΓΣΠ. Οι δύο φιναλίστ πάνε στα αποδυτήρια με την λευκή ισοπαλία (0-0).

#Μου έκανε εντύπωση προσωπικά το ότι ο Ρουμάνος διαιτητής Ovidiu Hategan είναι κοντά σε όλες τις φάσεις και είναι σχεδόν αλάνθαστος τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο του μεγάλου τελικού….

 

Β’ Ημίχρονο:

46′ Μέσα ο Χουσμπάουερ με το νούμερο 25 στην θέση του κιτρινισμένου Νταουσβίλι (No.8).

51′ Ευκαιρία για την Aνόρθωση. Οι κόντρες ένθεν και ένθεν έφεραν την μπάλα μπροστά στον Ρισβάνη ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο φορμαρισμένος Μιχαήλ απέκρουσε εκ νέου την μπάλα.

54΄ Κίτρινη κάρτα στον Οκριασβίλι για δυνατό φάουλ στον Ψάλτη. 4η για παίκτη της Ανόρθωσης.

59′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση! Πολύ καλή ομαδική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης, τελικός αποδέκτης ο αρχηγός Κωστάκης Αρτυματάς που με σουτ ανοίγει το σκορ. 1-0 για την Μεγάλη Κυρία εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους της ομάδας σε Δυτική κερκίδα και Νότιο πέταλο.

61′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό!  Άμεση απάντηση από τον Τακτακαλά. Ο φοβερός και τρομερός Σαρφό, έκανε σμπαράλια όλη την άμυνα της Ανόρθωσης, μπήκε στην περιοχή και ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό 1-1!!!

63΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό για να φέρει τα κάτω-πάνω. Πιο συγκεκριμένα ο Ζαχαρίου γύρισε στον Σάλι ο οποίος από πλεονεκτικότατη θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόρια…

64′ Κίτρινη κάρτα στον αρχηγό του Ολυμπιακού Κωνσταντίνου Σωτηρίου.

67΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Νεόφυτος Μιχάηλ απέκρουσε εντυπωσιακά το γυριστό σουτ του Κβιλιτάια….Και όπως ανάφερα και στο σχόλιο μου το πρώτο ημίχρονο είναι η μορφή του τελικού μέχρι στιγμής!!!

77΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαρφό με το αριστερό, απέκρουσε ενστικτωδώς ο κήπερ Λόρια.

81′ Πρώτη αλλαγή για την ομάδα του Τακτακαλά. Εκτός ο Παναγιώτης Ζαχαρίου και την θέση του παίρνει για το τελευταίο δεκάλεπτο του τελικού ο Φάμπριτσε με τον αριθμό 11.

84′ Αναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση. Στην θέση του Ρισβάνη που τραυματίστηκε στο σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Σωτηρίου εισήλθε ο Γκαλίτσιος.

6 λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος των καθυστερήσεων στον 78ο τελικό Κυπέλλου Κύπρου. 1-1 το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ολυμπιακό…

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στην κανονική διάρκεια του 90λεπτου. 1-1 και θα έχουμε ημίωρη παράταση ίσως και την διαδικασία των πέναλτι.

91′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Δημήτρης Χριστοφή μέσα εκτός ο Καλτσάς που δεν πρόσφερε όσα περίμενε ο προπονητής του σήμερα.

94΄ Ωραία κίνηση και σουτ του Φαμπρίτσε Κα, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Λόρια.

100‘ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Έξω ο Σαντάνα, μέσα ο Γαρουφαλιάς…

104′ Απειλεί ο Ολυμπιακός.  Ο Ψάλτης έπιασε έναν κεραυνοβόλο σουτ από μακριά και ανάγκασε τον Λόρια σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

1 λεπτό καθυστέρηση για το πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράτασης….

Β’ Μέρος Παράτασης:

Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Οι Κοστόφ και Γκουστάβο στις θέσεις των Μάντζη και Σαρφό αντίστοιχα.

110′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση (έγινε έλεγχος από τον VAR για πιθανό οφσάιντ αλλά τελικά μετρά κανονικά το γκολ)! Συνεχόμενες προσπάθειες μπροστά στην εστία του Μιχαήλ, τελικά ο Κβιλιτάια που πήρε το τρίτο ριμπάουντ μετά τις αλληπάλληλες αποκρούσεις του Νεόφυτου Μιχαήλ θα σκοράρει και να βάλει την ομάδα της Αμμοχώστου σε θέση οδηγού στον τελικό…

4 λεπτά ο extra χρόνος των καθυστερήσεων σύμφωνα με τον 4ο διαιτητή του μεγάλου τελικού…

Ενδεκάδες:

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Κορρέα, Ρισβάνης (84′ Γκαλίτσιος), Καλτσάς (91′ Χριστοφή), Κορέια, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι (46′ Χουσμπάουερ), Μίχα (65′ Ρ.Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Τζουρ, Γκαλίτσιος, Π. Αρτυματάς, Μανιάς, Πηλέας, Χουσμπάουερ, Μαργκάσα, Χριστοφή, Ελουντού.

Ολυμπιακός (Τ. Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Κυριάκου, Σαμπίνια, Σωτηρίου, Νάνι, Ζαχαρίου (81′ Φάμπριτσε), Σαντάνα (99′ Γαρουφαλιάς), Μάντζης, Σαρφό, Σάλι.
Στον πάγκο: Αγριμάκης, Γαρουφαλιάς, Γκουστάβο, Φάμπριτσε, Κα, Μανρίκε, Ανδρέου, Κοστόφ, Χάνι, Χαραλάμπους.

Διαιτητής: Hategan Ovidiu Alin (Ρουμανία)
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ghinguleac Radu Stefan (Ρουμανία)
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Cheorghe Sebastian Eugen (Ρουμανία)
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Gil Pawel
AVAR: Χριστοφόρου Μάριος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταουσβίλι, Κβιλιτάια, Καλτσάς, Οκριασβίλι, Ρισβάνης, Κορέϊα (Ανόρθωση)  / Κ. Σωτηρίου (Ολυμπιακός).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Θεατές: 3.200

Φωτορεπορτάζ της SPORTIVE24.COM:

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

 

 

Share