Δεν το κάνω για τον εαυτό μου, το κάνω για την ΕΛΛΑΔΑ!

 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Eurosport μετά από την επική νίκη του και σημείωσε πως δεν κερδίζει για εκείνον αλλά για τη χώρα του.

Για το παιχνίδι με τον Ναδάλ, το φινάλε, τα συναισθήματα του, αλλά και για την Ελλάδα μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην εκπομπή του Eurosport λίγη ώρα μετά από τον θρίαμβο του στη Μελβούρνη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τι έγινε εκεί έξω. Ήμουν μέσα σε μια βαθιά τρύπα μετά το 2ο σετ. Πήρα το 3ο σετ και βρήκα την προσμονή που χρειαζόμουν, για όσα ακολούθησαν. Είμαι χαρούμενος που έδειξα συνέπεια και έμεινα ψύχραιμος. Αυτό με βοήθησε να πάρω την νίκη.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχα πολλά προβλήματα. Έδειξα ωριμότητα. Είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου. Είμαι περήφανος που πάλεψα σκληρά και δεν τα παράτησα. Νιώθω ένα απίστευτο συναίσθημα. Όλο αυτό δεν το κάνω μόνο για εμένα, αλλά και για τη χώρα μου. Σε κάθε παιχνίδι που δίνω. Είναι για την αγάπη μου για το τένις.

Στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και αυτό με βοήθησε. Κατάλαβα πως πρέπει να μείνω ψύχραιμος και ήρεμος. Αυτό ήταν το κλειδί. Φυσικά, μιλάμε για έναν παίκτη που δεν τα παρατάει ποτέ.  Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία.

Το τελευταίο game ήταν το πιο δύσκολο.  Είπα στον εαυτό μου πως “αυτό θα είναι το πιο δύσκολο game της ζωής σου».

 

Επιμέλεια: Στέλιος Παλαζής 

Share