Και πάλι σεντόνι…με τιτανομαχία Μπάρτσα-Παρί Σ.Ζ.

 

Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία το εμπορικότερο ζευγάρι στη φάση των “16” του Champions League και η τηλεθέαση αναμένεται να κτυπήσει “κόκκινο” απόψε στην τιτανομαχία των δύο ομάδων.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν θα παίξει τα ρέστα της ουσιαστικά στους διπλούς αγώνες αν αναλογιστεί κανείς πως ηττήθηκε στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ, κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικού Copa del Rey μετά την ήττα της με 2-0 από την Σεβίλλη στον πρώτο ημιτελικό, ενώ στο πρωτάθλημα έχει μείνει αρκετά πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης που καλπάζει προς τον τον τίτλο.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στο Champions League, δύσκολη η κλήρωση με την Παρί“, τόνισε ο προπονητής της Μπάρτσα Ρόναλντ Κούμαν. Απόντες από πλευράς Μπαρτσελόνα οι Φάτι, Κουτίνιο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο, αγώνα δρόμου για να είναι στην αποστολή κάνει ο Ζεράρ Πικέ που προέρχεται από αποχή λόγω τραυματισμού.

Στην αντίπερα όχθη η Παρί Σεν Ζερμέν βλέπει τα ματς με την Μπαρτσελόνα ως μία ευκαιρία για να ξορκίσει τον κακό της δαίμονα στην Ευρώπη και δεν έχει ξεχάσει την ιστορική remuntada του 2017, όταν δέχθηκε ταπεινωτική ήττα με 6-1 στο “Καμπ Νόου” (είχε έντονα παράπονα από την αντιμετώπιση που είχε από τη διαιτησία) και αποκλείστηκε τότε από τη συνέχεια της διοργάνωσης αν και είχε επικρατήσει με 4-0 στον επαναληπτικό στο Παρίσι.

Στο πρωτάθλημα δεν είναι το ακλόνητο φαβορί προηγούμενων σεζόν και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους με ακόμα δύο μνηστήρες για τον τίτλο. Λυών και Λιλ διεκδικούν αμφότερες να πάρουν το στέμμα από την Παρί.

Ο τεχνικός της ομάδας Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σε δηλώσεις του ενόψει της μάχης με τους Καταλανούς πως “η απουσία του Νεϊμάρ θα κάνει τους παίκτες της Παρί να πεισμώσουν περισσότερο για να σπάσουν την αρνητική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα”. Πέρα από το σοκ με Νεϊμάρ (θα μείνει εκτός δράσης για 4 εβδομάδες λόγω τραυματισμού), πλήγμα για τους πρωταθλητές Γαλλίας είναι και η απουσία του τραυματία Ντι Μαρία που τέθηκε νόκ άουτ για την αποψινή αναμέτρηση.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέθα, Ουμτιτί, Άλμπα, Πέδρι, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζαβά, Παρέδες, Περέιρα, Βεράτι, Εμπαπέ, Κεν, Ικάρντι

ΛΕΙΨΙΑ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο κορονοϊός έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια του μέσω του “τρίτου κύματος” και ελέω των περιορισμών που έχουν τεθεί πρόσφατα σε εφαρμογή στην Γερμανία για ταξιδιώτες από την Αγγλία, η Λειψία δεν υποδέχεται την Λίβερπουλ στο σπίτι της, στην “Red Bull Arena”, αλλά στην “Πούσκας Αρένα” της Βουδαπέστης, ενώ είναι πολύ πιθανό και ο αγώνας ρεβάνς που είναι προγραμματισμένος για τις 10 Μαρτίου να μη γίνει στο “Άνφιλντ” αλλά σε ουδέτερη έδρα.

Οι ταύροι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, γεγονός που πιστοποιούν οι τέσσερις διαδοχικές νίκες τους σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και η 2η θέση στη βαθμολογία στο -5 από την πρωτοπόρο και πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου.

Πέρυσι έδειξε τα δόντια της φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά (απέκλεισε στους “8” την Ατλέτικο Μαδρίτης και αποκλείστηκε ένα βήμα πριν από τον τελικό από την Παρί Σεν Ζερμέν) ενώ φέτος έκανε την πρώτη μεγάλη “ζημιά” στη φάση των ομίλων, όταν νίκησε με 3-2 στην έδρα της στην τελευταία αγωνιστική και άφησε εκτός συνέχειας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

“Έχοντας βγει εκτός διεκδίκησης του τίτλου της Premier League, η Λίβερπουλ θα συγκεντρωθεί τώρα μόνο στο Champions League. Ξέρουμε πως είναι ομάδα παγκοσμίου επιπέδου”, τόνισε ο ικανότατος τεχνικός της Λειψίας, Τζούλιαν Νάγκελσμαν, που όλα δείχνουν πως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φόρσμπεργκ.

Εντελώς αντίθετη είναι η πορεία της Λίβερπουλ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες στην Premier League και πέντε ήττες στα επτά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις και να αναζητούν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη για να “πιαστούν” από κάπου και να σταματήσουν τον κατήφορο. Στη φάση των ομίλων τερμάτισε πρώτη σε όμιλο με Αταλάντα, Άγιαξ και Μίντιλαντ και αναμφίβολα στόχος είναι διάκριση στο Champions League, έχοντας άλλωστε φτάσει δύο φορές στον τελικό την τελευταία τριετία.

“Περάσαμε δύσκολα ως ομάδα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε όπως πάντα ως οικογένεια. Είμαι γεμάτος ενέργεια. Βλέπω την τωρινή κατάσταση ως μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Θα την διορθώσουμε”, τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ, που για ένα ακόμα ματς αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, με τους Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ματίπ, Ζοτά και Κεϊτά να είναι οι σίγουροι απόντες για τους κόκκινους.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Όρμπαν, Μουκιέλε, Καμπλ, Ζάμπιτσερ, Ανχελίνο, Όλμο, Χαϊντάρα, Ενκουνκού

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Τζόουνς, Τιάγκο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

 

Share