(Χ)αρακίρι και χαμόγελα στο Σίτυ!!!

 

Τσέλσι και Λίβερπουλ παρουσίασαν θέαμα υψηλού επιπέδου στο Stamford Bridge, όμως με το ισόπαλο 2-2 αμφότερες χάνουν τα ίχνη της Μάντσεστερ Σίτι που καλπάζει στο ρετιρέ του πίνακα μετά από την συμπλήρωση 21 αγωνιστικών.

Ηταν ένα από τα πρώτα ματς του 2022, όμως τολμώ να πω ότι σίγουρα είναι από τα παιχνίδια της χρονιάς που θα μείνουν στην ιστορία για το θέαμα τους και την διακύμανση του σκορ (μερική ανατροπή του σκορ). Η Λίβερπουλ, που δεν είχε το αφεντικό της τον Κλοπ στον πάγκο εξαιτίας της πανδημίας, πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα με 2-0, όμως η Τσέλσι επέστρεψε σε τέσσερα λεπτά και απέφυγε την ήττα σε έναν σούπερ χορταστικό αγώνα στην αγγλική πρωτεύουσα. Δυστυχώς για τους δύο αντιπάλους, με την ισοπαλία αμφότεροι έπεσαν σε διψήφια διαφορά βαθμών από την πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πολύ δύσκολα θα αποτύχει να κρατήσει τον τίτλο της.

Για 90 λεπτά στο τερέν για την Λίβερπουλ ήταν ο Ελλαδίτης αριστερός μπακ, Κώστας Τσιμίκας που είχε καλή παρουσία. 

Μόλις στο 6’ ο Ρούντιγκερ έκανε λάθος βγάζοντας στην κόντρα την Λίβερπουλ, όμως μετά την πάσα του Μανέ ο Σαλάχ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μεντί και ένα λεπτό αργότερα, την γκάφα την έκανε ο Αλεξάντερ-Αρνολντ, αλλά ο Πούλισικ δεν ήταν σε ετοιμότητα για να την εκμεταλλευτεί και ο Κέλεχερ είχε την απάντηση. Η τρίτη, ήταν και η φαρμακερή.

Ως τελευταίος παίκτης ο Τσαλομπάχ δεν μπόρεσε να διώξει σωστά με το κεφάλι και ο Μανέ πήρε, απέφυγε τον τερματοφύλακα της Τσέλσι και έγραψε το 0-1 σπάζοντας το αρνητικό σερί του με 9 ματς χωρίς να βρίσκει δίκτυα…

Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά το βολέ του Μάρκος Αλόνσο πήγε ψηλά και στο 26’ οι Reds πήραν καθαρό προβάδισμα. Ο Αλεξάντερ-Αρνολντ πέρασε στον Σαλάχ, εκείνος απέφυγε τον Μάρκος Αλόνσο και ξεγελώντας τον Μεντί με τη στάση του σώματός του, έκανε το 0-2. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν σαφώς καλύτερα, πήραν αυτοπεποίθηση και έδειχναν να είναι… περισσότεροι στο γήπεδο κόντρα στο σοκαρισμένο από την εξέλιξη, σύνολο του Τούχελ.

Ομως το ποδόσφαιρο δεν συγκρίνεται με κάποιο άθλημα και το φινάλε στο πρώτο μέρος ήταν εκπληκτικό. Για την Τσέλσι δηλαδή, που χωρίς να έχει κάνει κάτι εντυπωσιακό πήγε στα αποδυτήρια με 2-2 με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 42’ έπειτα από φάουλ του Χάβερτς και απόκρουση, ο Κόβατσιτς από το ημικύκλιο έπιασε άπιαστο βολέ δοκάρι-και-μέσα με ένα από τα καλύτερα γκολ του… 2022 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πούλισικ έφυγε στον χώρο και με πειστικό αριστερό έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι. Στο 45+3’ μάλιστα ο Μάουντ έχασε ευκαιρία για ολική ανατροπή, στο φινάλε ενός εκ των καλύτερων 45λεπτων των τελευταίων χρόνων….

Στην επανάληψη πρώτη απέιλησε η Τσέλσι με τον Μάρκος Αλόνσο, που συνέκλινε αλλά εκτέλεσε ψηλά, για να έχει η Λίβερπουλ δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό. Στο 57’ ο Σαλάχ προσπάθησε να κρεμάσει από μακριά τον Μεντί, ο οποίος έκανε πίσω βήματα και απέκρουσε, ενώ ο Σενεγαλέζος πορτιέρο έβαλε στο 58’ stop στον συμπατριώτη του, Μανέ ο οποίος έκανε το σουτ έπειτα από όμορφη ομαδική προσπάθεια. Μετά τη μία ώρα ο ρυθμός έπεσε ένα κλικ, και ήταν απόλυτα λογικό μετά τον φρενήρη ρυθμό του πρώτου κυρίως 45λεπτου όμως η μπάλα δεν σταμάτησε να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Στο 62’ ο Κέλεχερ απέκρουσε το σουτ του Πούλισικ και στο 64’ ήταν η σειρά του Κώστα Τσιμίκα να έχει καλή στιγμή αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το τέρμα των γηπεδούχων. Στο φινάλε η Τσέλσι ήταν ένα κλικ πιο μπροστά και έψαξε ίσως λίγο περισσότερο τη νίκη, όμως είχε ως τελευταία φάση το σουτ του Μάουντ στο 82’ στο οποίο είπε «όχι» ο Κέλεχερ για να διατηρηθεί το 2-2 μέχρι το φινάλε….Κελεπούρι για την Σίτυ η οποία χθες με χίλια μύρια κύματα πήρε νίκη με ανατροπή στο σκορ επί της Άρσεναλ με 2-1 εκτός έδρας και καλπάζει στον βαθμολογικό πίνακα του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Η αγωνιστική συμπληρώνεται αύριο 3/1 με την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που φιλοξενεί την πάντα υπολογίσιμη Γούλβς.

 

Επιμέλεια: Στέλιος Παλαζής 

 

Share