ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωσις 2-1 ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

Νίκη με 2-1 που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της 6ης Απριλίου στο ΠΑΠ πήρε ο ΑΠΟΕΛ επί της Ανόρθωσης με γκολ των Έσελινγκ στο 2ο και Κβιλιτάϊα στο 52ο λεπτό αντίστοιχα.  Μείωσε προσωρινά για την Κυρία ο Αμπαρτζουμιάμ στο 13ο λεπτό του αγώνα.  Γενικά είδαμε ένα παιχνίδι επιθετικό με μπόλικο θέαμα ένθεν και ένθεν 3 γκολς και 6 κίτρινες κάρτες ενώ δεν έλειψαν και στιγμές πάθους και έντασης ειδικά μετά το 2-1 του ΑΠΟΕΛ όταν ο Γεωργιανός Κβιλιτάϊα το πανηγύρισε μπροστά από την εξέδρα που φιλοξένησε απόψε τους φίλους της Ανόρθωσης…..Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φίλτατους και τις φίλτατες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας που (και) απόψε παραμείνατε μαζί μας καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

 

-2′ ΓΚΟΛ 1-0! Το ΑΠΟΕΛ ανοίγει το σκορ με το καλημέρα στην αναμέτρηση. Έγινε κάθετη μπαλιά από τον Σαρφό, ο Κβιλιτάια έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον εφορμούντα Έσελινκ που με κεφαλιά νίκησε τον κήπερ των κυανολεύκων Τζουρ, ο Αμπαρτζουμιάν έσωσε πάνω στην γραμμή και ο Ολλανδός αμυντικός με 2η προσπάθεια σκόραρε εξ επαφής.

-4′ Χαμένη κλασική ευκαιρία οι γηπεδούχοι για το 2-0, πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο! Ο Νατέλ μόνος του από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε έξω.

-7′ Νέα φάση το ΑΠΟΕΛ. Ο Ζαμπάλα έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε περιοχή αλλά το γύρισμά του δεν ανησύχησε τον Τζουρ.

-12′ Κίτρινη στον Κβιλιτάια για φάουλ στον Ιωάννου. Αρκετά τα φάουλ, πάθος μεγάλο από όλους τους πρωταγωνιστές εδώ στο ΓΣΠ.

-13′ ΓΚΟΛ 1-1! Άμεση απάντηση από την Ανόρθωση… Ο Κορέια με κάθετο χτύπημα φάουλ βρήκε τον Νοβότνι που από αριστερά γύρισε στον Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος ισοφάρισε εξ επαφής.

-15′ Ο Νατέλ σε μια επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ πήγε να νικήσει απευθείας τον Τζουρ.

Συμπληρώσαμε αισίως 19 λεπτά αγώνα και απ’ ότι φαίνεται θα δούμε γκολ απόψε…τουλάχιστον έτσι δείχνει η διάθεση των δύο ομάδων.

25′ Από επίκαιρη θέση (πλάγια όμως) αστοχεί ο σκόρερ του τέρματος της Ανόρθωσης Αμπαρτζουνιάμ.

Ημίωρο εδώ στο στάδιο ΓΣΠ με το 1-1 να “σφραγίζει” για την ώρα τις προσπάθειες των δύο μονομάχων.

31′ Ευκαιρία για Ανόρθωση με Κορεϊα (μετά από τακουνάκι του Ουάρντα) βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ Μιχαήλ έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Κύπριος πορτιέρο των γαλαζοκιτρίνων έδιωξε σε κόρνερ.

35′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Ντονγκαλά εκτός χολένωντας την θέση του πέρνει ο Παραλιμνίτης Θεοδώρου.

1 λεπτό ο επιπλέον χρόνος της καθυστέρησης για το πρώτο ημίχρονο σύμφωνα με τον τέταρτο διαιτητή Μάριο Χριστοφόρου.

45′ + 1 Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Σάβιτς δεν μπόρεσε από κοντά με κεφαλιά να νικήσει τον Τζουρ μετά την σέντρα ξυράφι του Οκριασβίλι.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. 1-1 το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ανάμεσα σε γαλαζοκίτρινους και κυανόλευκους της Αμμοχώστου.

Μαζί σε λίγο και πάλι σε 15 περίπου λεπτά…

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 

46′ Καμία αλλαγή στην επανάληψη για τους δύο τεχνικούς Αυγουστή και Κετσπάγια. Για να δούμε εάν θα δούμε κι άλλα γκολ (έτσι φρονώ) στον αποψινό αγώνα που σας προσφέρει το Cyprus College με σχολές σε Λευκωσία και Λεμεσό με πρωίνή και απογευματινή φοίτηση…

52′ ΓΚΟOOOOΛ 2-1 για τον ΑΠΟΕΛ! Ο Θεοδώρου από δεξιά βρήκε τον Κβιλιτάια που κοντρόλαρε και εξ επαφής δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τζουρ. Εκ νέου σε θέση οδηγού οι γαλαζοκίτρινοι του Σωφρόνη Αυγουστή που θέλουν να πετύχουν νίκη με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά απόψε!! Κακώς ο Κβιλιτάϊα πανηγύρισε το γκόλ μπροστά από την κερκίδα της Ανόρθωσις κατά την άποψη μας…

55′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Εντός αγώνα ο Χριστοφή στην θέση του Ρισβάνη. Επίσης ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τον αριθμό 10 στην θέση του νεαρού Χρυσοστόμου.

Κίτρινη κάρτα στον Λάζαρο για φάουλ επί του Νατέλ από πίσω (ορθή).

65′ Μάγκλιτσα εντός αγώνα εκτός ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος Γεωργιανός Κβιλιτάϊα…που αποθεώνεται από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

-68′ Κίτρινη στον Πέδρο για το φάουλ στον Ουάρντα.

-69′ Εξαιρετική κίνηση του Λάζαρου στην περιοχή, το σουτ του εξ επαφής σταμάτησε στον Έσελινκ και η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους έκανε φτερά…

-71′ Πολύ καλή ευκαιρία χάνει η Ανόρθωση με πλασέ του Ουάρντα από διαγώνια θέση αριστερά, ο Μιχαήλ απέκρουσε ασταθώς με τα πόδια.

73′ ΔΟΚΑΡΙ η Ανόρθωση με κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν μετά από σέντρα του Αιγύπτιου Ουάρντα.

77′ Διπλή κίνηση από τον πάγκο από τον Αυγουστή. Αποσύρει τους Νατέλ και Οκριασβίλι από τον αγώνα. Στις θέσεις τους οι Ντιαβαρά και Γιάννης Σατσιάς…..

Προβλέπω ακόμα 1 γκολ στον αποψινό αγώνα….Δια να δούμε ποια ομάδα θα το πετύχει!!!

79′ Κίτρινη για χέρι στον Ιωάννου σε υποσχόμενη επιθετικη προσπάθεια του Σαρφό.

Όρθιοι οι φίλαθλοι εδώ στο ΓΣΠ παρακολουθούν με αγωνία τα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης που προσφέρει μπόλικο θέαμα στον κόσμο που είναι απόψε στις κερκίδες του Γ.Σ.Π.

87΄Αλλαγή για την Κυρία. Νοβότνι (Καλτσάς).

3 λεπτά ο επιπλέον χρόνος των καθυστερήσεων…

Ενδεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: (Αυγουστή) Μιχαήλ, Πέδρο, Έσελινκ, Σάβιτς, Ζαμπάλα, Σόουζα, Σαρφό, Οκριασβίλι, Ντονγκαλά (35′ Θεοδώρου), Νατέλ, Κβιλιτάια.
Στον πάγκο:
 Σκουφέτ, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Σατσιάς, Θεοδώρου, Γαβριήλ, Τσεμπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Γεωργίου, Χαραλάμπους.

Ανόρθωσις: (Κετσπάγια) Τζουρ, Αντωνιάδης, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Ρισβάνης, Κορρέα, Ιωάννου, Χουσμπάουερ Ουάρντα Νοβότνι, Χρυσοστόμου (55΄Λάζαρος).
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Λάζαρος, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι, Εσκοβάλ, Χατζημιτσής, Μότης, Χριστοφή

Κίτρινες: Κβιλιτάϊα, Πέδρο (ΑΠΟΕΛ) / Αντωνιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Νοβότνι, Ιωάννου (Ανόρθωσις)

Στάδιο:  Γ.Σ.Π
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής:  Τράττος Λεόντιος

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share