ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

 

Μεγάλο παιχνιδι διεξάγεται απόψε στο ΓΣΠ (20:00), ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 8ης στροφής του εφετινού συναρπαστικού όπως εξελίσσεται ποδοσφαιρικού μαραθωνίου. 

Ο ΑΠΟΕΛ με ασπίδα τον πύρινο κόσμο του και τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς μαέστρο στον γαλαζοκίτρινο πάγκο καλείται να φορέσει το καλό του αγωνιστικό του κοστούμι και να πάρει την νίκη επί της σκληροτράχηλης και φιλόδοξης φέτος ΑΕΚ Λάρνακας.  Η νίκη ψυχολογίας επί του Ακρίτα Χλώρακας την προηγούμενη αγωνιστική φαίνεται να έδωσε φτερά για την ολική αντεπίθεση στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο και καλούνται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να το δείξουν αυτό επί χόρτου.

Στον αντίποδα οι κιτρονοπράσινοι εαν αποδράσουν με τους 3 βαθμούς από την Λευκωσία απόψε θα φτάσουν αισίως τις τέσσερις σερί νίκες και ταυτόχρονα θα αυξήσουν τη(ν) διαφορά από τους γαλαζοκίτρινους στους 4 βαθμούς.

Θα είναι και μια νίκη που θα χαρεί και ο κόσμος της ομάδας, όπως ανέφερε στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου ο κόουτς της ΑΕΚ Χοσέ Λουΐς Όλτρα.

Για όλα τα πιο πάνω η απάντηση θα δοθεί λίγο πρις τις 10 η ώρα απόψε όταν θα έχουμε το τελικό σφύριγμα του ρεφ της αναμέτρησης Ιταλός Marcenaro Matteo.

Χορηγός της διαδικτυακής μας μετάδοσης θα είναι η AM PAPAKYRIAKOU LTD με την εμπορική επωνυμία FAMOUS SPORTS αντιπρόσωποι της Reebok στην Κύπρο ως Reebok Cyprus.

 

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

20:00 Έναρξη της αναμέτρησης. Στην σέντρα η ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας. Καλή θέαση σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Περίπου 9 χιλιάδες φίλοι των δύο ομάδων βρίσκονται στις εξέδρες του σταδίου ΓΣΠ. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. 1.300 οι φίλοι της ΑΕΚ στο βόρειο πέταλο.

7′ Πρώτη διακοπή στον αγώνα, στο έδαφος ο Κβιλιτάια μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μιλίτσεβιτς στο κέντρο του γηπέδου.

Μέσα το ιατρικό τιμ του ΑΠΟΕΛ. Συνεχίζει κανονικά ο Γεωργιανός φορ των γαλαζοκιτρίνων.

12′ Κίτρινη κάρτα για φάουλ αντικρίζει ο Κβιλιτάϊα για δυνατό τάκλιν πάνω στο Ναούμ.

-14′ Πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση μας. Ο Κβιλιτάια ελευθερώθηκε ωραία στην μεσαία γραμμή και έδωσε κάθετα στον Ντάλσιο, ο οποίος… στην κίνηση, δεν έκανε καλό πλασέ και η ευκαιρία έκανε φτερά για τους γηπεδούχους…

Πιο αποφασιστικός ο ΑΠΟΕΛ στα πρώτα 25 λεπτά προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα ζώνης της ΑΕΚ που επιθετικά είναι εντελώς “αναιμική”.

26′ Διαμαρτύρεται ο Κβιλιτάια σε μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Τόμοβιτς, ότι ο αντίπαλος πάνω στο άλμα “έβαλε” το χέρι αντικανονικά στο κεφάλι του.

-27′ Δεύτερη καλή στιγμή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Εφραίμ σέντραρε με φάουλ, ο Κβιλιτάια από αριστερά σήκωσε τη μπάλα, ο Ντβάλι υπό πίεση έστειλε έξω την κεφαλιά.

-32′ Τώρα η πρώτη τελική για την ΑΕΚ. Φάση διαρκείας μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Πονς, που έστειλε ψηλά την κεφαλιά.

-36′ Η καλύτερη φάση του αγώνα μέχρι στιγμής. Ο Γκιούρτσο από αριστερά πάτησε περιοχή και πλάσαρε από διαγώνια θέση, λίγο έξω η μπάλα.

-40′ Κεφαλιά του Τόμοβιτς μετά από κόρνερ του Γκιούρτσο, η μπάλα χτύπησε στον Κβιλιτάια που έβγαλε την άμυνα και σε νέο κόρνερ.

-Τελευταία πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος. Καλύτερη η ομάδα του Όλτρα από το 30′ και μετά, ανέβασε ψηλά τις γραμμές της, έγινε πιο διεκδικητική και έφτιαξε δυο καλές στιγμές.

-41′ ΓΚΟΛ 1-0 το ΑΠΟΕΛ! Αντεπίθεση μετά το κόρνερ, η μπάλα αριστερά στον Εφραίμ που κινήθηκε ωραία, πάτησε περιοχή και πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο της ΑΕΚ και πήγε στον επερχόμενο Δώνη που ήταν στην κατάλληλη στιγμή, τον κατάλληλο χρόνο και με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Πίριτς.

-44′ “Κεραυνός” του Γκιούρτσο εκτός περιοχής, μόλις έξω. “Αγγίζει” την άμεση ισοφάριση η ΑΕΚ.

45′ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Σάστισε η άμυνα της ΑΕΚ, η μπάλα έσπασε μπροστά στον Κβιλιτάια αλλά τον πρόλαβε ο Τόμοβιτς και έδιωξε σαν απομηχανής θεός σε κόρνερ.

ΤΕΛΟΣ Α ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΓΣΠ. Σημαντικό το ότι ο ΑΠΟΕΛ πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

21:00 Στην σέντρα ο ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη. Θα προσπαθήσει να αυξήσει τον δείκτη του σκορ για να πάρει μια σημαντική νίκη απόψε η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς.

Μια αλλαγή για την φιλοξενούμενη ομάδα της ΑΕΚ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ρομό στην θέση του Τρισκόφσκι που είχε τραυματιστεί μόλις πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

55′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από σέντρα του Ναούμ από δεξιά, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.

57′ Νέα ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Μπαλιά του Φεράρι από αριστερά, προβολή του Κβιλιτάια μόλις άουτ η μπάλα. Παρολίγο να είχαμε το 2-0 εδώ…

58΄ Πρώτη κίνηση (αλλαγή) για τον ΑΠΟΕΛ. Εκτός αγώνα ο Εφραίμ στην θέση του επανέρχεται μετά τον τραυματισμό του ο Λούκας Βιγιαφάνεζ.

69′ Διπλή αλλαγή για τον τεχνικό της ΑΕΚ Jose Oltra εντός αγώνα οι Φαράζ και Λόπεζ στις θέσεις των Ναούμ και Γκιούρτσο αντίστοιχα.

73′ Κοκορομαχίες και νεύρα ένθεν και ένθεν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ο Άλτμαν ζήτησε τον λόγο από τον Κβιλιτάια γιατί θεώρησε ότι αποχωρούσε με αργό ρυθμό από τον αγωνιστικό χώρο για την αλλαγή του και ενώ ο Γεωργιανός πήγε να δώσει το περιβραχιόνιο σε συμπαίκτη του…

-Κίτρινη στον Άλτμαν για την αντίδραση του αυτή (ορθή)

-74′ Διπλή αλλαγή ο Μιλόγεβιτς. Μάγκλιτσα αντί Κβιλιτάια, Μαρκίνιος αντί Δώνη.

-79′ Ο Ασάντε παίρνει τη θέση του Άλτμαν.

85′ Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνεζ.

87′ Κίτρινη κάρτα βλέπει και ο Άντον Μάγκλιτσα.

88΄Κίτρινη βλέπει και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Μιλόγιεβιτς για κλώτσημα της μπάλας που βγήκε έξω. Λάθος η απόφαση του διαιτητή.

4 λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων σύμφωνα με την υπόδειξη του 4ου διαιτητή κυρίου Μάριου Αντωνίου.

Τριπλό σφύριγμα από τον Ιταλό ρεφ που βρίσκει τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει την δεύτερη νίκη σε ντέρμπι (προηγήθηκε η νίκη επί της Ανόρθωσης στο Παπαδόπουλος) που τον φέρνει στην 3η θέση της βαθμολογίας να ισοβαθμεί με τον Άρη στους 15 βαθμούς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ 3.565 επισκέπτες μας που με τίμησαν απόψε παρακολουθώντας την ζωντανή μας μετάδοση.

Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για την δικαιότατη νίκη του στον αποψινό αγώνα.

 

 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Α.Χριστοδούλου, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Νταουσβίλι, Ντάλσιο, Σαρφό, Εφραίμ (58′ Βιγιαφάνεζ), Τ.Δώνης, Κβιλιτάϊα.

Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης (Τ), Κίττος, Ντουμπραβάνου, Μάγκλιτσα, Βιγιαφάνες, Μπλουμ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Μαρκίνιος, Γουήλερ.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροζάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία, Πονς, Λέδες, Ναούμ, Γκιούρτσο, Άλτμαν, Τρισκόφσκι (46′ Ρομό).

Στον πάγκο: Τούμπας (Τ), Γκονθάλεθ, Κάσας, Ρόμο, Φαράζ, Εγγλέζου, Λόπες, Ολατούντζι, Μάμας, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Ασάντε.

Γήπεδο: Γ.Σ.Π. 

Σκόρερ:

Κίτρινες:  Κβιλιτάϊα, Βιγιαφάνεζ, Μάγκλιτσα (ΑΠΟΕΛ)   / Άλτμαν (ΑΕΚ)

Κόκκινες: 

Διαιτητής: Marcerano Matteo (ΙΤΑΛΙΑ)

Βοηθοί: Νίκος Εγγλέζου – Πέτρος Πέτρου

Τέταρτος: Μάριος Αντωνίου 

VAR & AVAR: Zufferli Luca (ΙΤΑΛΙΑ) 

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου 

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share