ΑΡΗΣ-ΑΠΟΕΛ 1-2 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Φίλοι και φίλες του ποδοσφαίρου και της SPORTIVE24 καλησπέρα σας από το Τσίρειο στάδιο Λεμεσού, όπου σε μια ώρα και κάτι θα έχουμε σέντρα στο κομβικής σημασίας παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΑΠΟΕΛ.  Μετά και την χθεσινή ήττα του Απόλλωνα από την εκπληκτική φέτος Πάφος FC με πιθανή νίκη των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας σήμερα η διαφορά από το ρετιρέ της βαθμολογίας μειώνεται στο ένα μόνο βαθμό και πέρνει “μπουρλότο” η υπόθεση τίτλου για την συνέχεια του μαραθωνίου….

Περισσότερα σε λίγο με φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση της βραδιάς!!! (μείνετε συντονισμένοι)….

Τηλεοπτικά ο αγώνας θα μεταδοθεί από την πλατφόρμα της Cytavision και το κανάλι Sports 1.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ: 

Ο τακτικός σχηματισμός του Αυγουστή στο σημερινό κρίσιμο αγώνα για την ομάδα του είναι 4-2-3-1 με τον Κροάτη φορ Μάγκλιτσα να είναι η αιχμή του δόρατος της γαλαζοκίτρινης αρμάδας…Στις άλλες θέσεις οι Πέδρο και Ζαμπάλα είναι στα δύο φτερά της άμυνας ενώ στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Βινίσιους και Καρώ. Σόουζα και Σαρφό ως ανασταλτικοί μέσοι θα βοηθούν τον Ντανίλο που είναι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τα δύο εξτρέμ Θεοδώρου (δεξιά) και Οκριασβίλι (αριστερά).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ&ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ: 

19:01 Πρώτο σφύριγμα από τον André Narciso εκ Πορτογαλίας ορμώμενο ρεφ.

5′ Εκτέλεση φάουλ από τον Οκριασβίλι από τα αριστερά πιάνει το κεφάλι ο Θεοδώρου η μπάλα μόλις έξω.

7′ Κλασική ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Θεοδώρου έδωσε ωραία πάσα από δεξιά, ο Μάγκλιτσα αμαρκάριστος από ιδανική θέση έκανε απευθείας το πλασέ και έστειλε τη μπάλα έξω προς απογοήτευση των φίλων του ΑΠΟΕΛ.

10΄Νέα τεράστια ευκαιρία! Αντεπίθεση με τον Οκριασβίλι να γυρίζει από δεξιά στον Μάγκλιτσα, ο Κροάτης έκανε εξ επαγής το πλασέ, ο Ντελμίρο έκοψε προ της τελικής γραμμής σαν απομηχανής θεός εκεί.

17′ Συρτό σουτ του Σαρφό εκτός περιοχής, εκτός στόχου για τους φιλοξενούμενους.

1 τελική προσπάθεια στο 18ο λεπτό για την Ελαφρά Ταξιαρχεία με σουτ του Μπράουν το οποίο πέρασε έξω.

Με αυτά και μ’ αυτά συμπληρώσαμε αισίως 30 λεπτά παιχνιδιού εδώ στο Τσίρειο με τον ΑΠΟΕΛ να είναι πιο επικίνδυνος και πιο απαιτητικός επιθετικά από τον αντίπαλο του. Από την άλλη ο Άρης προσπαθεί με αντεπιθέσεις (κυρίως) να δημιουργήσει ρήγματα στην εστία του Μιχαήλ που δεν κινδύψεψε σχεδόν καθόλου μέχρι στιγμής.

34′ Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Σπόλιαριτς στον Γιαγκό ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Μιχαήλ πήγε για το πλασέ αλλά δεν βρήκε τη μπάλα.

36ΓΚΟΛ 0-1 Κόρνερ του Πέδρο από δεξιά, κεφαλιά του Σόουζα σε πρώτο χρόνο, ο Μάγκλιτσα αποδέκτης της μπάλας από κοντά με κεφαλιά δεν λάθεψε αυτή την φορά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εν μέσω αποθέωσης από 4 και πλέον χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες που δεν σταμάτησαν λεπτό στην ανατολική να φωνάζουν και να ενθαρύνουν την ομάδα τους. 

-38′ Ο Τζαβέ στη θέση του Μπαμπίκα πρώτη αναγκαστική αλλαγή για την Ελαφρά Ταξιαρχία.

2 λεπτά ο επιπλέον χρόνος των καθυστερήσεων εδώ στο Τσίρειο με τον ΑΠΟΕΛ να είναι μπροστά στο σκορ.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 1-0 μπροστά ο ΑΠΟΕΛ με το γκολ του Μάγκλιτσα στο 36ο λεπτό.

 

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

48′ Ο Θεοδώρου έφυγε ταχύτατα από δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε το τελείωμα αλλά ο Βανά έβγαλε την δύσκολη απόκρουση και έσωσε το τέρμα του από βέβαιη παραβίαση για δεύτερη φορά απόψε…

-57′ Διπλή αλλαγή ο Σπιλέφσκι. Σλόγκαρ-Μανού στις θέσεις Ντελμίρο-Γιαμπλόνσκι αντίστοιχα.

-60′ Μεγάλη ευκαιρία οι γηπεδούχοι. Ο Καζού από αριστερά έστρωσε στον Τζαβέ ο οποίος από εξαιρετική θέση πλάσαρε ψηλά.

62′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα για τον Μάγκλιτσα για φάουλ από πίσω σε ποδοσφαιριστή του Άρη.

68′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Τσεπάκ αντί του Πέδρο. Μέσα και ο Σατσιάς αντί του Ντανίλο στο ίδιο χρονικό σημείο.

72′ Σικόρσκι αντί Σπόλιαριτς και Μπόγκναρ αντί Γιαγκό. Ο Σπιλέφσκι ολοκληρώνει τις αλλαγές του.

73′  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπογκνάρ, εξαιρετική απόκρουση από τον Μιχαήλ που απογειώθηκε στην φάση αυτή και έσωσε την εστία του ΑΠΟΕΛ. Να γιατί δικαιώνει ο νεαρός διεθνής τον Αυγουστή για την επιλογή του.

77′ Τρίτη αλλαγή για τους γαλαζοκίτρινους. Μέσα ο Εφράιμ εκτός ο Σαρφό που έδωσε αρκετές δυνάμεις και σήμερα.

78′ Στο έδαφος ο Θεοδώρου, μέσα το ιατρικό προσωπικό του ΑΠΟΕΛ μετά από υπόδειξη του Πορτογάλου ρεφ που κάνει ρεσιτάλ διαιτησίας στον αποψινό κομβικής σημασίας αγώνα.

82′ Νέα αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Ντιαβαρά αντί Θεοδώρου. Μέσα και ο Ντε Βινσέντι που επιστρέφει στη δράση, στη θέση του Οκριασβίλι.

85′ Από πολύ μακριά προσπαθεί να νικήσει τον Μιχαήλ ο Σλόγκαρ, άστοχο το σουτ του τελευταίου.

-86′ ΓΚΟΛ 0-2! Ο Ντιαβαρά την κούρσα από δεξιά, έδωσε στον Μάγκλιτσα, αυτός σέρβιρε τον Εφραίμ που ντρίμπλαρε τον Βανά και προ κενής εστίας… σφραγίζει την τεράστια νίκη της ομάδας του εν μέσω αποθέωσης από 4 και πλέον χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες που κέρδισαν κατά κράτος την μάχη της κερκίδας απόψε!!! 

92′ ΓΚΟΛ 1-2! Λάθος του Βινίσιους στα μετόπισθεν, ο Μιχαήλ έκανε άστοχη έξοδο για να… διορθώσει λάθος, ο Σλόγκαρ “τσίμπησε” και σκόραρε σε κενή εστία.

90′ +3 Πέναλτι ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ για ανατροπή του Ντε Βινσέντι από τον Καζού. Η φάση εξετάζεται από το VAR. Η απόφαση είναι φάουλ (η παράβαση έγινε έξω από την περιοχή) και κόκκινη κάρτα στον Καζού, αφού στέρησε από τον Ντε Βινσέντι την ευκαιρία να σκοράρει.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ και ο ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη μέσα στην Λεμεσό που τον φέρνει μια ανάσα από την κορυφή και τον Απόλλωνα που έχει 51 βαθμούς έναντι 50 πλέον του ΑΠΟΕΛ. 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Άρης (Σπιλέφσκι): Βανά Άλβες, Γιαγκό, Σίλντενφελντ (A), Ρονγκάλια, Μπρόρσον, Καζού, Μπράουν, Ντελμίρο (57′ Σλόγκαρ), Σπόλιαριτς, Γιαμπλόνσκι (57′ Μανού), Μπαμπίκα (38′ Τζαβέ). 

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Μανού, Σικόρσκι, Φράγκος, Σλόγκαρ, Μπόγκναρ, Τζαβέ, Σιμιόν.

ΑΠΟΕΛ (Αυγουστή): Μιχαήλ, Καρώ, Βινίσιους (Α), Πέδρο (68′ Τσεπάκ), Σόουζα, Θεοδώρου (82’Θεοδώρου), Οκριασβίλι (82′ Ντε Βινσέντι), Ζαμπάλα, Ντανίλο (68′ Σατσιάς), Μάγκλιτσα, Σαρφό (77′ Εφράιμ). 

Στον πάγκο: Σκουφέτ, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Σατσιάς, Έσελινγκ,Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Σάβιτς, Γουίλερ, Γεωργίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπράουν (ΑΡΗΣ) / Μάγκλιτσα, Εφράιμ, Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Καζού (ΑΡΗΣ)
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΡΗΣ: Ντζιαβέ, Ντελμίρο, Μπράουν, Γιαγκό, Μπρόρσον (2)
ΑΠΟΕΛ: Σόουζα (2)

Διαιτητής: Domingues Da Silva Narciso Andre Filipe
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Τζιωρζής Όμηρος
Παρατηρητής:  Δημητρίου Ανδρέας

Θεατές: 4.575 εισιτήρια

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ

Photo Credits: Provoli Sports

Share