ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Το ντέρμπι Ομόνοια-Απόλλωνας δεσπόζει των σημερινών αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος CYTA και ο υποφαινόμενος που είναι από τις 3:45 εδώ στο στάδιον ΓΣΠ θα σας περιγράψει ζωντανά τον αγώνα που είναι μια προσφορά των υπεραγορών ΜETRO.

Το live της αναμέτρησης:

17:00 Έναρξη του αγώνα εδώ στο ΓΣΠ με την Ομόνοια στη σέντρα. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μάριος Χριστοφόρου που ελπίζουμε να περάσει απαρατήρητος με τις διαιτητικές του αποφάσεις στο ντέρμπι…

4′ Kαλή στιγμή με τον Νταμπό, που βγήκε από πλάγια θέση απέναντι από τον κήπερ Φαμπιάνο, που απέκρουσε την μπάλα σταθερά.

5′ Ο Λέζιακς σέντρα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι δεν προλαβαίνει ο Ζαχαρίου την μπάλα που φεύγει άουτ.

13′ Καλή φάση για τον Απόλλωνα, ο Χαμάς έκανε το γύρισμα, ο Γιάνγκα την προβολή, η μπάλα πέρασε έξω.

16′ Γκοοοοοοοοοολ 1-0 για την Ομόνοια.  Ο Ζαχαρίου από δεξιά βγάζει σέντρα-λοκούμι στον Τσέποβιτς που καραδοκούσε εντός περιοχής που με υποδειγματικό πλασέ έγραψε εν μέσω αποθέωσης το 1-0.

18Πολύ καλή φάση-προυπόθεση για τον Απόλλωνα για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ζράντι εκτός περιοχής κάνει το ευθύβολο σουτ, αποκρούει ο Φαμπιάνο δύσκολα την μπάλα.

Κίτρινη στον Μπασιρού (ορθή) για δυνατό φάουλ στον Νταμπό στον χώρο του κέντρου του γηπέδου.

@ Στο έδαφος Ζαχαρίου και Χαμάς μετά από εναέρια σύγκρουση. Τα ιατρειά επιτελεία των δύο μοναμάχων εντός του σταδίου για τις πρώτες βοήθειες στους δύο ποδοσφαιριστές. 

25′ Συνχίζεται το παιχνίδι, δόθηκε φάουλ στην Ομόνοια

30′ Φάση για τον Απόλλωνα με τον Χαμάς από αριστερά να κάνει το γύρισμα, εύκολη “λεία” για τον έμπειρο Φαμπιάνο.

38′ Πρώτη αλλαγή για το τριφύλλι. Ο Λοϊζου (Νο.75) εισέρχεται στον αγώνα στην θέση του Ιγιάκι (Νο.8).

39′ Πρώτη αλλαγή για τον Μπεργκ, έξω ο Ατέμγουεν Ιγιάκι, μέσα ο νεαρός διεθνής Λ.Λοΐζου

2 λεπτά ο επιπλέον χρόνος των καθυστερήσεων σύμφωνα με την υπόδειξη του τέταρτου ρεφ κυρίου Αναστάση Αναστάση.

Τραυματισμός παίκτη της Ομόνοιας και εκ νέου διακοπή εδώ στο στάδιο ΓΣΠ με το σκορ να είναι στο 1-0 για τους πράσινους που με νίκη θα φθάσουν στους 7 βαθμούς και με 1 αγώνα λιγότερο…

Ο Απόλλωνας ανέβασε την απόδοση του και γίνεται πιο απαιτητικός μετά το 25 στην προσπάθεια του να φθάσει στην ισοφάριση.

B’ Hμίχρονο:

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν το νευραλγικό χώρο του κέντρου.

49′ Φάουλ κερδίζει ο Απόλλωνας, από πλάγια θέση περνά ανεκμετάλευτο για τους γαλάζιους της Λεμεσού.

50′ Εκτέλεση φάουλ για τον Απόλλωνα, ο Νταμπό δεν βρήκε χώρο να εκτελέσει όπως θα ήθελε την στατική αυτή φάση για την ομάδα του.

51′ Ο Ίλιεφ σουτάρει, άστοχο

53′ Ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Λέζιακς από αριστερά κάνει το γύρισμα, ο Λοΐζου κάνει το πλασέ που ήταν όμως αδύναμο, εύκολα ο Γιοβάνοβιτς.

61′ Κίτρινη κάρτα στον Λανγκ για φάουλ στον Πίττα.

65′ Πολύ μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ζράντι έκανε άνω κάτω την άμυνα, πήγε να εκτελέσει, ο Νταμπό του πήρε τη “μπουκιά” στέλνοντας την μπάλα άουτ. Κακή συνεννόηση ανάμεσα στους δυο συμποδοσφαιριστές των γαλάζιων.

– 67′ Ο Κακουλλής πήγε να απειλήσει, δεν έλεγξε την μπάλα, βγήκε ο Γιοβάνοβιτς. Ανοίξε το παιχνίδι και προβλέπω θα δούμε ακόμα τουλάχιστον 1 γκολ μέχρι το φινάλε….

70′ Σουτ βολέ του Λοΐζου, έξω η μπάλα.

71′ Ο Ζαχαρίου από δεξιά σουτάρει, αποκρούει σε κόρνερ ο Γιοβάνοβιτς

76′ O Πίττας υποδέχτηκε με πλάτη τη μπάλα, ο Γιούστε τον δυσκόλεψε, η προσπάθεια του  άουτ.

81′ Διπλή αλλαγή για τους πράσινους. Εντός αγώνα περνούν οι Τζιωνής και Νικόλας Παναγιώτου στις θέσεις των Ζαχαρίου (τραυματίστηκε) και Μπασιρού.

83′ Εκτός αγώνα ένας πρώην πράσινος και νυν γαλάζιος ο Ελλαδίτης Χάρης Μαυρίας. Την θέση του πέρνει με το νούμερο 13 στην πλάτη ο Ίντζια Ρεβαζί.

Ασφυκτική πίεση ασκεί ο Απόλλωνας στην περιοχή της Ομόνοιας τα τελευταία λεπτά με τρία διαδοχικά κόρνερ για τους γαλάζιους της Λεμεσού…..Δραματικά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εδώ στο στάδιο ΓΣΠ παρουσία 8 χιλιάδων θεατών.

5 λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων σύμφωνα με τον τέταρτο διαιτητή Αναστάση. 

Κίτρινη κάρτα στον Μαρίνο Τζιωνή για καθυστέρηση (κλώτσημα της μπάλας σε νεκρό χρόνο) από τον ρεφ Χριστοφόρου.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΓΣΠ. Η Ομόνοια πέρνει μια σημαντική νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα με χρυσό σκόρερ τον επιθετικό της Μάρκο Τσιέποβιτς!

Ενδεκάδες:

Ομόνοια Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λέτσιακς, Λανγκ, Γιούστε, Γκόμεθ, Μπασιρού, Μιξ, Ζαχαρίου, Ιγιάγι (38′ Λοϊζου), Τσέποβιτς (62′ Κακουλλής).

Αναπληρωματικοί: Παναγή, Χοράσκα, Κίκο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Τζιωνής, Λοϊζου, Παπουλής, Ντούρις, Κακουλλής.

Απόλλωνας Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Μαλεκκίδης, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Χάμπος, Ζράντι, Πίττας, Νταμπό, Γιάνγκα (46′ Ίλιεφ).

Αναπληρωματικοί: Δημητρίου, Φιλιώτης, Γουέλινγκτον, Γιοβάνοβιτς Β, Αλεσάμι, Αλμπάνης, Παπουνασβίλι, Σπόλιαρτις, Ίλιεφ, Ιντζια

Κίτρινες: Μπασιρού. Λάνγκ (Ομόνοια)   / Κολ (Απόλλωνας)

Κόκκινες:

Στάδιο: Γ.Σ.Π
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Da Siva Oliveira Esteves Bruno Alexandre
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Θεατές: 8.000 χιλιάδες

  • Σε πολύ καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου Γ.Σ.Π. μετά την επανασπορά που έγινε στο γρασίδι προσφάτως.
  • Με 5 αλλαγές παρατάσσει την ομάδα του ο Νορβηγός προπονητής της Ομόνοιας Henning Berg σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που γνώρισε την ήττα με 1-0.
  • Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη η Ομόνοια θα δώσει εκτός έδρας παιχνίδι για το Conference League  με αντίπαλο την Ελβετική F.C. Basel 1893.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share