Σίγησαν τα κανόνια της Άρσεναλ (Αποκλεισμός)

 

Η Βιγιαρεάλ με ένα μαεστρικό στήσιμο του “μαέστρου” του Γιουρόπα Λιγκ Ουνάι Έμερι, κράτησε με σχετική ευκολία άγραφη την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο (0-0) και κάπως έτσι παρέμεινε για ένα ακόμη ματς αήττητη στο Europa League και έκλεισε την θέση της στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.  Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ομπαμεγιάνγκ (δυο δοκάρια), κατώτερος των περιστάσεων ο Μικέλ Αρτέτα….

Το παιχνίδι εν τη γενέσει του δεν θύμιζε τίποτα με αυτό του πρώτου ημιτελικού στο «Λα Θεράμικα». Η Βιγιαρεάλ ιδιαίτερα πιο προσεκτική, έχοντας το ισχνό προβάδισμα από την νίκη στην Ισπανία, κόντρα σε μια αγχωμένη έως και φοβισμένη Άρσεναλ. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι καλές στιγμές σε αυτό το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, με το κίτρινο υποβρύχιο να απειλεί στο 5ο λεπτό με το σουτ του Τσουκουέζε να σταματάει στον Λένο και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παρέχο στο 23′ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Γερμανού κήπερ.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έφτασε μια ανάσα από το πολύτιμο 1-0, όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε με κάποιον τρόπο στα πόδια του Ομπαμεγιάνγκ, με τον αρχηγό των Κανονιέρηδων να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι (26′). Μάλιστα ο Γκαμπονέζος ήταν πρωταγωνιστής και στην δεύτερη φάση της Άρσεναλ στο πρώτο 45λεπτο, με το σουτ του να ζωντανεύει στα χέρια του Ρούλι, να γλιστράει κάτω από τα πόδια του αλλά να μην έχει την απαιτούμενη ταχύτητα να καταλήξει στα δίχτυα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, φρόντισε να μας δείξει πως δεν θα ακολουθούσε εκείνο τον μονότονο ρυθμό του πρώτου. Κάτι σαν να… ξύπνησε μέσα στους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ και η πρώτη απειλή δεν άργησε να έρθει. Ο Τίρνι μοίρασε όμορφα στον επερχόμενο από τα αριστερά Πεπέ, με το τελείωμα του ωστόσο να μην είναι ιδανικό και να καταλήγει εκτός εστίας μόλις στο 47ο λεπτό. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μπεγερίν έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Ρούλι έχασε την φάση μετά από μια άστοχη έξοδο, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Σμιθ Ρόου, αλλά το placement shot του Άγγλου έφυγε λίγο έξω από την δεξιά δοκό των φιλοξενούμενων.

Η φωτιά στο στήθος των παικτών της Άρσεναλ έδειχνε να κοπάζει και η αρμάδα του Εμέρι λίγο έμελλε να το εκμεταλλευτεί. Ο Παρτέι έχασε την μπάλα σε ένα νευραλγικό σημείο, ο Πάκο Αλκάθερ ξεχύθηκε στο ανοιχτό γήπεδο, συνεργάστηκε με τον Μορένο με το πλασέ του τελευταίου (53′) να είναι απογοητευτικό και να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Λένο.

Μετά από ένα ομολογουμένως νεκρό διάστημα σε αυτό το δεύτερο μέρος, η σπίθα της συνάντησης έδειχνε να ανάβει εκ νέου. Η Άρσεναλ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί, η Βιγιαρεάλ κρατούσε σθεναρά αντίσταση σε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Χόλντινγκ είδε και απόειδε απειλώντας δις με το κεφάλι (71′ και 74′) χωρίς ωστόσο αυτό να είναι αρκετό.

Η καρδιά του Αρτέτα παραλίγο να επιστρέψει ξανά στην θέση της, όταν ο Μπεγερίν έφυγε στην κόντρα, έκανε την υπέροχη σέντρα από τα δεξιά ο Ομπαμεγιάνγκ πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά (79′), αλλά στάθηκε για ακόμη μια φορά άτυχος καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!

Η Άρσεναλ προσπάθησε έστω και με αυτές τις λιγοστές δυνάμεις της να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα την έστελνε στον σπουδαίο τελικό, καθαρές ευκαιρίες ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει και έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό, χαρίζοντας μια πανάξια πρόκριση στο “κίτρινο υποβρύχιο”!

 

Share