ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ ….ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κατόρθωμα της νεοσύστατης ομάδας με το όνομα Αθλητικός Λαϊκός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαίου να εξασφαλίσει και μαθηματικά εφέτος την άνοδο της στην Α’ Κατηγορία της ΚΟΠ είναι πραγματικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

 

Είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε μόλις το 2018 από τους διαφωνούντες με το νέο ποδοσφαιρικό status της Ομόνοιας Λευκωσίας (1948) κι έτσι χωρίς επενδυτή και φρου φρού κι αρώματα κατάφερε αυτή η ομάδα να κάνει μια ποδοσφαιρική ανδραγαθία!!

Ανάλογο μοντέλο ομάδας που έχω στο νου μου τώρα είναι η ΑΦΚ Γουίμπλεντον (AFC Wimbledon) στην Αγγλία που ιδρύθηκε μόλις το 2002 (δηλαδή μετρά 22 χρόνια ζωής σαν σύλλογος) και από το αγροτικό πρωτάθλημα ανέβηκε στην Λιγκ 2 και βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ έχει πάρα πολλούς υποστηρικτές (αντάρτες της Ομόνοιας Λευκωσίας) που την ακολουθούν πιστά σε όλα τα γήπεδα της ελεύθερης Κύπρου και είναι πολύ φανατικό κοινό αφού δημιουργούν μια έδρα καζάνι στο Δημήτρης Χάματσος στο Δάλι που είναι η προσωρινή έδρα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι διοικούντες της ομάδας έχουν επαφές με την διοίκηση του ΓΣΠ για να συμφωνήσουν να το χρησιμοποιούν ως έδρα τη νέα αγωνιστική σεζόν 2024-202 έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερο το μαζικό υποστηρικτικό τους κοινό!!!

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share