ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ

Μονομαχία γαλαζοκιτρίνων και κυανολεύκων της Αμμοχώστου σε 30 λεπτά εδώ στο ΓΣΠ όπου ο μεν ΑΠΟΕΛ με άριστη ψυχολογία ελέω των διαδοχικών του επιτυχιών με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και στον αντίποδα η Ανόρθωση που βρίσκεται στα ρηχά και στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόνο 18 βαθμούς στο ενεργητικό της.

Με ενδεχόμενη νίκη του το ΑΠΟΕΛ προσπερνά την προς το παρών πρωτοπόρο ΑΕΚ που είναι στο ρετιρέ με 34 βαθμούς μετά την νίκη-ανατροπή που πέτυχε ψες επί της Ομόνοιας.

Από την άλλη η ομάδα του Μουνιόθ χωρίς τον ηγέτη της Αμρ Ουάρντα (τιμωρημένος) κατέρχεται στο ΓΣΠ για να βάλει δύσκολα στους γαλαζοκίτρινους και να αποκομίσει βαθμό ή και βαθμούς.

Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες και καλή θέαση στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας….WWW.SPORTIVE24.COM

ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ (ΕΔΩ)

19:00 Στην σέντρα η φιλοξενούμενη ομάδα της Ανόρθωσης που πήρε την βόρεια εστία του σταδίου ΓΣΠ.

Καλή επιτυχία και στους δύο αποψινούς μονομάχους.

-1′ Η πρώτη κίτρινη με το καλημέρα στην αναμέτρηση. Την βλέπει ο Αμπαρτζουμιάν για επικίνδυνο πάτημα στον Μαρκίνιος από πίσω ακριβώς στον χώρο της μεσαίας γραμμής του γηπέδου.

-4′ Πρώτη επικίνδυνη φάση μετά από αδράνεια στην άμυνα της Ανόρθωσης, ο Λόρια πρόλαβε τον Κβιλιτάια πριν “τσιμπήσει” τη μπάλα έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Μπλουμ.

9′ ΠΕΝΑΛΤΙ για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Σούσιτς μπήκε στην περιοχή, δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Ουαρίς, ο διαιτητής Θεουλή ήταν κοντά στην φάση και υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαρκίνιος απώλεσε μοναδική ευκαιρία από τα έντεκα βήματα να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Kίτρινη κάρτα στον Γουαρίς. 

Με συμπληρωμένα 15 λεπτά εδώ στο ΓΣΠ η λευκή ισοπαλία σφραγίζει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

-18′ Γέμισμα του Βιγιαφάνες από δεξιά, υπό πίεση η κεφαλιά του Κβιλιτάια, κανένα πρόβλημα για τον Λόρια που δηλώνει πανταχού παρών μέχρι τώρα.

-20′ Λάθος γύρισμα του Ντβάλι στον Μπέλετς, ο Νινγκά παρακολουθούσε την φάση και έκλεψε αλλά από πολύ πλάγια θέση δύσκολα θα μπορούσε να σκοράρει, έξω το πλασέ του παίκτη της Ανόρθωσης.

-21′ Μεγάλη απόκρουση από τον κορυφαίο μέχρι στιγμής Λόρια! Ο Σαρφό έκανε το ωραίο σουτ ακριβώς έξω απ’ την περιοχή, ο Γεωργιανός κατέβασε εκ νέου τα ρολά του!!

28′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0 ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΕΛ! Σέντρα του Σούσιτς, ο Κβιλιτάια το τελείωμα στην κίνηση, απέκρουσε ο Λόρια, η μπάλα χτύπησε στον Χάρογιαν στην επαναφορά και πήγε στα δίκτυα.

-Ελέγχεται από το VAR το γκολ, για το ενδεχόμενο να ήταν οφσάιντ ο Κβιλιτάια στην μπαλιά του Σούσιτς.

-Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, κανονικό το γκολ έντονα πανηγύρια στις εξέδρες από τους φίλους των γαλαζοκιτρίνων!!!

1 λεπτό ο επιπρόσθετος χρόνων της καθυστέρησης σύμφωνα με την υπόδειξη του 4ου διαιτητή κυρίου Θωμά Χατζηβασιλείου.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. Ο ΑΠΟΕΛ έχει το υπέρ του προβάδισμα με το αυτογκόλ του Χαρογιάν στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης σε ένα μέτριο ποιοτικά ντέρμπι. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τον πρώτο λόγο τις ευκαιρίες και το χαμένο πέναλτι στο 9ο λεπτό με τον Βραζιλιάνο Μαρκίνιος.

4 τελικές προσπάθειες το ΑΠΟΕΛ καμία φάση από πλευράς Ανόρθωσης.

Μαζί και πάλι σε 15 περίπου λεπτά φίλοι και φίλες.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

46΄Με τις ίδιες ενδεκάδες οι δύο μονομάχοι στην επανάληψη.

Για να δούμε εάν θα ανέβει ο ρυθμός και το θέαμα στο δεύτερο 45λεπτο.

Κόρνερ για τον ΑΠΟΕΛ από την δεξιά πλευρά όπως επιτίθεται.

53′ Κίτρινη κάρτα στον Π. Κορρέα για κράτημα πάνω στον Βιγιαφάνιεζ.

59΄Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Εντός αγώνα οι Παρούτης και Πάντσεον στις θέσεις των Μιχάλη Ιωάννου που δεν φάνηκε καθόλου και του αρχηγού Κωστάκη Αρτυματά που δέχθηκε εν χορώ τις υβρισίες των οπαδών του ΑΠΟΕΛ κατά την έξοδο του από το τερέν.

Για να δουμε την απάντηση του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς στις αλλαγές της Ανόρθωσης. Εκτός ο Βιγιαφάνεζ (αποκόμισε πρόβλημα στον ώμο) την θέση του θα πάρει ο Ντάλσιο (Νο.20).

67′ Ο Κβιλιτάια σκοράρει με κοντινό πλασέ, ακυρώνεται για οφσάιντ το γκολ (εξετάστηκε από τον VAR η φάση) φαίνεται εκ πρώτης να είναι ορθή η απόφαση του ρεφ Χ. Θεουλή.

69′ Ο Παρούτης έκανε το κοντινό πλασέ και σαν απομηχανής θεός ο Καρώ επί της γραμμής διώχνει την μπάλα αφού η μπάλα είχε πορεία προς το μπλεκτό του ΑΠΟΕΛ.

70′ Δεύτερη αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Σατσιάς εντός αγώνα στην θέση του Γερμανού Ντάνι Μπλούμ.

Η Ανόρθωση φαίνεται ζωντάνεψε με την είσοδο του Παντσεόν αλλά και του Παρούτη που έδωσαν πνοή στη μεσοεπιθετική διάταξη της ομάδας της Αμμοχώστου.

77′ Κίτρινη κάρτα και στον Πάντσεον από πλευράς Ανόρθωση για φάουλ από πίσω στον Σαρφό.

Με αυτά και μ’ αυτά φίλοι της ιστοσελίδας μας μπήκαμε στο τελευταίο 12λεπτο του ντέρμπι και ο ΑΠΟΕΛ πέρνει το ζητούμενο για την ώρα τουλάχιστον.

-79′ Κίτρινη στον Μαρκίνιος για φάουλ στον Αντωνίου, ήταν στο όριο και θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα δυο ματς (Άρης, Ολυμπιακός).

81′ Τελευταία αλλαγή για την ομάδα της Ανόρθωσης εντός αγώνα ο Χριστοφή εκτός ο Αμπαρντζουμιάν.

83΄Κίτρινη κάρτα στον Σατσιά για φάουλ στο ύψος της μεγάλης επανορθωτικής επί του Γουαρίς.

Περνά ανεκμετάλλευτο το φάουλ του Χριστοφή στο 84ο λεπτό. Η μπάλα σταμάτησε στο ανθρώπινο τοίχος και στον Μαρκίνιος που έμεινε στο έδαφος.

Ο Σατσιάς στο 86′ χάνει την ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ήταν από τις ελάχιστες φάσεις που κατέγραψαν στη επανάληψη οι γαλαζοκίτρινοι.

88΄Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ εκτός αγώνα ο Μαρκίνιος που δεν ήταν στην μέρα του απόψε και εντός αγώνα (επανεμφάνιση) μετά τον τραυματισμό του ο Τσεπάκ.

4 λεπτά ο έξτρα χρόνος των καθυστερήσεων σύμφωνα με τον τέταρτο διαιτητή κύριο Χατζηβασιλείου. Η αγωνία στο κατακόρυφο για τους 14 χιλιάδες φίλους των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας…

Η Νεα Σαλαμίνα στο Παφιακό φέρνει τα κάτω-πάνω αφού από 1-0 το αποτέλεσμα είναι 1-2 για τους ερυθρόλευκους.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ανάσα από την ένατη συνεχόμενη νίκη του και το πετυγχαίνει με το σπαθί του….ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ με το τέλος του αγώνα και την κομβικής σημασίας αποψινή νίκη επί της Ανόρθωσης!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Ντβάλι, Γουίλερ, Μαρκίνιος, Κονσταντίνοφ, Σαρφό, Μπλουμ, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια (Α)

Ανόρθωση (Τσίσκο Μουνιόθ): Λόρια, Αντωνίου, Αμπαρντζουμιάν, Χαρογιάν, Παύλος Κορρέα, Κορέια, Σάμπο, Αρτυματάς (Α),

Μ. Ιωάννου, Γουαρίς, Νινγκά.

Γήπεδο: Γ.Σ.Π.

Σκόρερ:

Κίτρινες: Μαρκίνιος, Σατσιάς (ΑΠΟΕΛ)   /  Αμπαρντζουμιάν, Γουαρίς, Παύλος Κορρέα, Πάντσεον (Ανόρθωση)

Κόκκινες:

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Βοηθοί: Μιχάλης Σωτηρίου-Ανδρέας Π. Ανδρέου

4ος Διαιτητής: Θωμάς Χατζηβασιλείου.

VAR / AVAR: Μάρκο Πιτσινίνι & Παύλος Γεωργίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ 

Share