ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια τίθενται αντιμέτωποι στην ρεβάνς του Κυπέλλου Coca-Cola για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.  Στον πρώτο αγώνα οι γαλαζοκίτρινοι πήραν την νίκη με 2-1 και έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Σωφρόνης Αυγουστή αποφάσισαν για την αρχική τους ενδεκάδα. Δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα.  Στον αντίποδα τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα για την Ομόνοια και τον Αυγουστή.

Οι Γεωργιανοί Ντβάλι και Νταουσβίλι στις θέσεις των Καρώ (τιμωρημένος) και του τραυματία Μπεν αντίστοιχα.

Από πλευράς τριφυλλιού φανέλα βασικού σε σχέση με τον πρώτο αγώνα πήραν σήμερα οι Γιούστε, Κίτσος, Παναγιώτου και Ανσαριφάρντ αντί των Λανγκ, Μίλετιτς, Λέζιακς και Μπέζους που έμειναν εκτός.

To live της αναμέτρησης:

-Μονόλεπτος σιγή πριν την έναρξη του ντέρμπι για την τραγωδία στα Τέμπη. Άπαντες οι φίλοι των δύο ομάδων σέβονται την μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας…

-11′ Στο έδαφος ο Μαρκίνιος μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπασιρού, έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ γιατί η Ομόνοια δεν κάνει fair-play και συνεχίζει το παιχνίδι….

-12′ ΓΚΟΛ 0-1! Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Ανσαριφάρντ και μπροστά το τριφύλλι. 

-Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ για την μη τήρηση του fair play. O Μαρκίνιος είναι ακόμα στο έδαφος και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο των γαλαζοκιτρίνων.

-15′ Μακρινό σουτ του Μπεσεντίν, ο Κρέσπο έβαλε το σώμα, κόρνερ η μπάλα. Ξανά με 11 το ΑΠΟΕΛ, επέστρεψε ο Μαρκίνιος μετά τον τραυματισμό του στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης.

-19′ Κίτρινη στον Κούσουλο για κράτημα πάνω στον Βιγιαφάνεζ.

-25′ Ωραία κάθετη μπαλιά του Βιγιαφάνεζ, ο Τσεμπάκ με κεφαλιά γύρισε στον Μακέντα και ο Μάθιους έδιωξε προ του Ιταλού που ήταν σε θέση βολής σουτάρει στο τέρμα της Ομόνοιας.

-39′ Κίτρινη στον Μπεσεντίν για φάουλ στον Ντάλσιο. Συμπληρώνει δυο στο Κύπελλο, αν περάσει η Ομόνοια θα χάσει το επόμενο παιχνίδι.

4 λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων για το πρώτο 45λεπτο σύμφωνα με τον τέταρτο ρεφ Αργυρού.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. Η Ομόνοια έχει κεφάλι στο σκορ με 1-0 με σκόρερ τον Ιρανό άσο Ανσαριφάρντ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 

Δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για τον ΑΠΟΕΛ. Εντός ο Σούσιτς που πέρνει τη θέση του Γουήλερ. Επίσης ο Σαρφό στην θέση του κιτρινισμένου Νταουσβίλι.

Για να δούμε εαν θα δουμε καλύτερο θέαμα στην επανάληψη από τους παίκτες των δύο μονομάχων..

54΄Νεα κινηση από τον πάγκο για τον Μιλόγεβιτς που ρίχνει τον Κβιλιτάία στην θέση του Μαρκίνιος.

-62′ Πρώτη καταγεγραμμένη ευκαιρία στο δευτερο ημίχρονο. Ο Ανσαριφάρντ από δύσκολη γωνία έκανε το σουτ, έδιωξε σε κόρνερ ο κήπερ του ΑΠΟΕΛ Μπέλετς.

66′ Δοκάρι για την Ομόνοια. Ο Ανσαριφάρντ σέντραρε με μακρινό χτύπημα φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και πήγε στο κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.

-67′ Μικροδιακοπή, στο έδαφος ο Μπασιρού που δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

-69′ Διπλή, μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδουχους στο αποψινο παιχνίδι. Πρώτα ο Μακέντα με πλασέ στην κίνηση είδε τον Φαμπιάνο να αποκρούει ασταθώς, στην εξέλιξη της φάσης ο Σαρφό έκανε το μονοκόματο σουτ η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία των πρασίνων.

-70′ Ξανά διακοπή, η πολλοστή στο παιχνίδι. Στο έδαφος ο Ανσαριφάρντ.

72′ Διπλή αλλαγή και για την Ομόνοια. Κακουλλής αντί Ανσαριφάρντ, Χαραλάμπους αντί Μπασιρού φρεσκάρει την μεσοεπιθετικη του γραμμή ο Κύπριος προπονητής.

75′ Νεα μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με δράστη αυτή την φορά τον Κβιλιτάία το σουτ του οποίου πέρασε μόλις έξω από το τέρμα της Ομόνοιας.

79′ Νεα διπλή αλλαγή για το τριφύλλι. Εντός αγώνα οι Μπέζουζ και Ζαχαρίου στις θέσεις των Μπεσεντίν και Παπουλή.

Μπήκαμε αισιως στο τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι αιωνίων του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Σε περίπτωση που παραμείνει το 1-0 υπέρ της Ομόνοιας θα οδηγηθούμε σε ημίωρη παράταση.

5 λεπτά ο επιπρόεσθετος χρόνος των καθηστερήσεων σύμφωνα με τον 4ο διαιτητή Ανδρέα M. Αργυρού. 

94′ ΠΕΝΑΛΤΙ για την Ομόνοια. Ο Λοΐζου έκανε το γύρισμα, ο Ιταλός ρεφ σφυρίζει πέναλτι για χέρι του Ντβάλι.

-Διαμαρτύρονται έντονα οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ.

Ο Μπέζους εκτελεί εύστοχα από την άσπρη βύούλα και γράφει το 0-2 για την Ομόνοια εν μέσω αποθέωσης από τους φίλους των πρασίνων.

Την πρόκριση πέρνει η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ θα επικεντρωθεί 100% στον στόχο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος.

 

 

 

 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΠΟΕΛ (Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Κρέσπο (Α), Ντβάλι, Τσεπάκ, Γουήλερ, Κονσταντίνοφ, Βιγιαφάνεζ, Ντάλσιο, Μαρκίνιος, Νταουσβίλι, Μακέντα.

Ομόνοια (Αυγουστή): Φαμπιάνο, Λοΐζου, Κούσουλος (Α), Μπασιρού, Ανσαριφάρντ, Μπεσεντίν, Παπουλής, Μίλετιτς, Γιούστε, Μάθιους, Κίτσος.

Σκόρερ: 12′ Ανσαριφάρντ 0-1
Κίτρινες: Νταουσβίλι, Κοσταντίνοφ (ΑΠΟΕΛ)  / Κούσουλος, Μπεσεντίν (οριο), Mπέζους (ΟΜΟΝΟΙΑ)
Κόκκινες:
Γήπεδο: Γ.Σ.Π.
Διαιτητής: Ματέο Μαρτσέτι (Ιταλία)
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Όμηρος Τζιωρτζής.
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέας Π. Ανδρέου.
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Μ. Αργυρού.
VAR: Λουίτζι Νάσκα (Ιταλία)
AVAR: Κυριάκος Αθανασίου.
Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαϊδης.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΖΗΣ

 

Share