Νίκη Ευρώπης για την Αταλάντα, 3-1 την Σπέτσια!

Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα για την Αταλάντα, η οποία επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Σπέτσια και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

Η Αταλάντα παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με τα πρόσφατα παιχνίδια της, έφυγε με το διπλό (1-3) από την έδρα της Σπέτσια και επέστρεψε στις νίκες μετά από τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες κόντρα σε Τορίνο και Σαλερνιτάνα αντίστοιχα, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι για μια θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο…

Στην έβδομη θέση της Serie A και ισόβαθμη με την Ρόμα πλέον η Αταλάντα, απομακρύνθηκε στο +3 από την όγδοη Φιορεντίνα, η οποία αγωνίζεται εκτός έδρας τη Δευτέρα (9/5) με την Σαμπντόρια. Τέταρτη διαδοχική ήττα για την Σπέτσια, η οποία παρέμεινε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Αταλάντα μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθεί στο 15′ με γκολ του Μουριέλ, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 30′ με τον Ντανιέλε Βέρντε να κάνει όμορφη ατομική ενέργεια και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μούσο.

Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να «πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ» στο 73′, με κεφαλιά του Τζιμσίτι. Στο 81′ ένα σουτ του Μπογκά σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Προβεντέλ, η Σπέτσια έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 84′ με τον Γκιασί, ενώ η Αταλάντα «κλείδωσε» το τρίποντο στο 87′, όταν ο Πάσαλιτς σκόραρε με ωραίο πλασέ για πέμπτη φορά στις τέσσερις πιο πρόσφατες συναντήσεις του με την Σπέτσια, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3!

 

Share