Αποφασιστικά μέτρα για πάταξη της βίας στα γήπεδα πήρε η Κυβέρνηση…

 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Άννα Προκοπίου Κουκκίδου ανακοίνωσε σειρά μέτρων που θα ληφθούν από την κυβέρνηση για πάταξη φαινομένων βίας στα κυπριακά γήπεδα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

    • Ολοκλήρωση της διαταχθείσας διοικητικής έρευνας για τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώραν στο κλειστό στάδιο Τάσος Παπαδόπουλος-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εντός μιας εβδομάδας
    • Συγκρότηση και λειτουργία μόνιμης αντιοχλαγωγικής μονάδας στη μηχανοκίνητη μονάδα άμεσου δράσης στη ΜΜΑΔ, με αποκλειστικά καθήκοντα την αστυνόμευση αθλητικών αγώνων και άλλων εκδηλώσεων υψηλής επικινδυνότητας.
    • Τροποποίηση της νομοθεσίας για διενέργεια άλκοτεστ και νάρκοτεστ, για σκοπούς πλήρους εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας που απαγορεύει την είσοδο σε αθλητικούς χώρους ή χώρους που γειτνιάζουν σε γήπεδα, προσώπων που τελούν σε κατάσταση μέθης ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών.
    • Εντατικοποίηση σωματικού ελέγχου των φιλάθλων για εντοπισμό και κατάσχεση παράνομων αντικειμένων από την Αστυνομία.
    • Εντατικοποίηση ελέγχων και επιτήρησης μετακινήσεων οργανωμένων οπαδών από την Αστυνομία.
      Εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια, όπου πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία.
      Τροποποίηση της νομοθεσίας για εγκατάσταση κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια όπου διεξάγονται αγώνες α’ κατηγορίας, ανεξαρτήτως χωρητικότητας.
      Τροποποίηση νομοθεσίας για εμπλοκή της Αστυνομίας στους ελέγχους εφαρμογής στους αθλητικούς χώρους της κάρτας φιλάθλου.
      Στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο προώθησης με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ώστε η σύσταση της Αστυνομίας προς την οικία Ομοσπονδία για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, να καθίσταται δεσμευτική.
      Τροποποίηση της νομοθεσίας για αύξηση ποινών αποκλεισμού από τα γήπεδα μέχρι τα 10 έτη.
      Επανεξέταση οικονομικής ή άλλης αρωγής της πολιτείας προς τα αθλητικά σωματεία.
    • Προσωπική μου άποψη 23 χρόνια στη μάχημη αθλητικογραφία της Κύπρου είναι ότι πρέπει η δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη με τον κάθε ανεγκέφαλο (χούλιγκανο) έτσι ώστε με τις εξοντωτικές ποινές όσων παρανομούν να προβληματίζονται πολύ σοβαρά και οι υπόλοιποι που είχαν στο μυαλό τους να παρεκτραπούν με οιονδήποτε τρόπο…..
Share